Skip to content

Marocul poate părea o destinație intimidantă pentru cei care nu au părăsit încă Europa. Într-adevăr, diferențele culturale sunt semnificative, iar orașele colorate și agitate marocane nu te pot lăsa indiferent. Cu toate acestea, dacă vrei să explorezi mai mult și să ai experiențe noi de travel, ai găsit locul ideal.

Când spunem Maroc, spunem orașe fermecătoare, arhitectură superbă, piețe de condimente, dar și deșert, munți sau plaje. Cu alte cuvinte, câte puțin pentru fiecare tip de călător.

Iată ce să vizitezi în Maroc, în funcție de stilul tău de a călători!

Dacă vrei să descoperi o cultură nouă…
Marrakech

Majoritatea turiștilor experimentează Marocul prima oară printr-un city break în Marrakech. Poți face și tu acest lucru, dacă vrei să fii introdus(ă) în cultura specifică și să simți atmosfera tipică piețelor aglomerate, cu tot felul de produse handmade și localnici care nu ezită să te abordeze.

Jemaa-el-Fna este piața principală, frecventată atât de călători, cât și de localnici. Ea face parte din Medina, locul în care are loc toată acțiunea. Aici vei găsi tot ce îți poți imagina: de la mirodenii și ceaiuri proaspete la genți și pantofi din piele colorată, de la covoare și picturi la veselă tradițională și artiști stradali cu șerpi.

Marrakech

Iar dacă vrei să admiri arhitectura arabică, atât de complexă și colorată, pierde-te pe străduțe și admiră curțile interioare ale palatelor, vizitează Palatul Bahia, La Mamounia și Dar el Bacha.

Nu pleca din Marrakech fără o vizită la Jardin Majorelle, o grădină botanică  și peisagistică inedită, cu o vilă cubistă de un albastru intens – locul perfect pentru câteva poze de Instagram și o pauză de la zumzetul orașului.

Rabat

Capitala marocană are parte de mai puțină celebritate decât Marrakechul, însă rămâne o destinație cel puțin la fel de interesantă.

Rezervă-ți biletele de avion și începe vizita direct cu inima orașului, partea veche a acestuia. Acolo vei găsi numeroase piețe (numite „souk”) și te vei putea pierde printre localnici, vânzători și alți călători curioși.

Vizitează și Palatul Regal, Chellah cu grădinile și ruinele sale captivante, Kasbah of the Udayas, un loc plin de istorie, apoi vezi iconicul turn antic Hassan și Mausoleul lui Mohammed al V-lea. Dacă mai ai timp pentru plimbare, admiră și Grădinile Andaluze.

Fez

Tot pentru amatorii de culturi noi este și orașul medieval Fez, care este chiar supranumit „capitala culturală” a Marocului.

Aici vei găsi numeroase clădiri istorice, în interiorul zidurilor ce înconjoară Fes El Bali și nu numai. Vizitează Al Quaraouiyine, una dintre cele mai vechi universități din lume, care acum poartă rolul de moschee. Dar Batha merită și el o vizită, fiind un fost palat superb, transformat în muzeu cu artefacte impresionante care datează din secolul 14.

Dacă vrei să explorezi comori ascunse…
Chefchaouen

Poate că orașele mari și aglomerate nu te încântă pentru mai mult decât o vizită scurtă. În schimb, preferi să explorezi sate și zone mai puțin accesibile, pentru a descoperi comori ascuse și locuri cu adevărat deosebite.

Chefchaouen este unul dintre aceste locuri. Chiar dacă a devenit popular printre turiști, încă are acel farmec special, pe care îl vei simți pe fiecare străduță îngustă cu mici case albastre. Pierde-te prin Medina, încearcă pâinea locală și un prânz delicios pe bază de tagine.

ce să vizitezi Maroc

Ouarzazate

Acest orășel este cunoscut și ca poarta de intrare în deșert. Se află în Munții Atlas și oferă priveliști superbe în jur, chiar dacă nu este la fel de fermecător în materie de clădiri superbe și palate.

În schimb, aici vei face altfel de descoperiri, precum platouri de filmare, unde au fost create scene din Game of Thrones și filme produse la Holloywood, sau comori ca Ait Ben Haddou, un sat vechi și inedit care merită să fie luat la pas.

Dacă vrei să te bucuri de plajă, de ocean și de natură…
Agadir

Poți explora orașele marocane cât de mult dorești, fără să te plictisești vreo secundă. Totuși, dacă vrei, mai degrabă, să petreci timp în natură, oferta este la fel de bogată.

Dacă adori să stai la plajă, Agadir reprezintă destinația ideală pentru acest lucru. Este cea mai cunoscută stațiune marocană pentru cei care iubesc plajele cu nisip auriu, întinse cât poți vedea cu ochii. Țărmul Oceanului Atlantic îți aparține aici, așa că nu ezita să petreci câteva zile relaxante pe șezlong.

Essaouira

Iată un oraș care satisface cu succes un grup de călători cu mai multe pasiuni. În Essaouira poți vizita atât orașul vechi dintre ziduri, pentru a te conecta la cultura locală, dar poți să te și plimbi pe plaja enormă la apus, admirând oceanul. Sau, de ce nu, poți începe ziua cu puțină plajă, pentru ca apoi să străbați străduțele orașului în căutare de noi descoperiri interesante.

De asemenea, trebuie să știi că oceanul, în această parte a Marocului, este perfect pentru sporturile de apă, așa că dacă ai vrut mereu să încerci windsurfing sau kitesurfing, acum ai ocazia.

Essaouira

Tamouda Bay, Tetouan

Tetouan și stațiunea Temouda Bay sunt alegerea perfectă dacă falezele cu palmieri și plajele cu nisip fin sunt preferatele tale. Te poți bucura în voie de apa cristalină și de priveliștea superbă, pentru ca apoi să explorezi Tetouan, orașul care este impregnat cu influențe maure și spaniole. Îți va aduce aminte de Granada.

Ourika Valley

În cazul în care preferi muntele, n-ai cum să părăsești Marocul înainte să experimentezi Munții Atlas. Poți face acest lucru mai ușor decât crezi, cu o excursie rapidă pe Valea Ourika. De aici, poți pleca în plimbări și drumeții mai ușoare sau mai dificile, pentru a descoperi natura minunată. Poți începe aventura din satul Setti Fatma, de unde pleacă mai multe rute. Lasă-te surprins de vegetația bogată și de cascade, în timp ce faci puțină mișcare.

Acestea sunt principalele destinații marocane spre care te poți îndrepta în următoarea ta vacanță. Fără îndoială, deja ți-am trezit curiozitatea măcar cu una dintre ele, așa că următorul pas este să rezervi biletele de avion spre Maroc și să experimentezi acest tărâm fermecător în propriul tău stil. Noi îți rămânem aproape cu toate informațiile de care ai nevoie!