Skip to content

Grecia este cunoscută pentru frumusețea sa naturală și atmosfera sa relaxantă, iar insula Thassos este una dintre bijuteriile ascunse ale acestui colț de rai. Situată în Marea Egee de nord, Thassos, cunoscută și sub numele de "Insula de Smarald", încântă vizitatorii cu peisaje spectaculoase, plaje uimitoare și o istorie fascinantă.

Plaje Uimitoare și Locuri Vizitate

Plajele din Thassos sunt amenajate perfect, majoritatea cu intrare lină în apă, ideale pentru copii. Nisipul fin, uneori presărat cu pietricele, îmbrățișează malurile înconjurate de verdeata, cu numeroase păduri de pini și plantații de măslini. Am vizitat zilnic plaje diferite, precum Marble Beach - cea mai frumoasă, cu fundul mării vizibil, accesată printr-un drum prin pădure, neasfaltat. Golden Beach, la 10 km de Limenas, capitala insulei, este extrem de populară, cu intrare lină și lățime generoasă, atrăgând familii și tineri. Paradise Beach, la aproximativ 20 km de Limenas, este cea mai cunoscută și vizitată, cu intrare lină și nisip extrem de fin. Alte plaje precum Glykadi Beach, Pachis Beach, Platanas Beach sunt situate mai aproape de Limenas, toate cu intrare lina în mare și nisip fără pietre.

Experiența Culinara și Atmosfera

În Thassos, am savurat delicatese locale la tavernele din satul unde se afla hotelul sau la cele de pe plajă: fructe de mare proaspete, Gyros, Souvlaki și Tzatziki, toate reprezentând gastronomia tradițională grecească. Atmosfera a fost completată de preparatele locale și priveliștile de neuitat ale mării.

Informații Practice

În ceea ce privește aspectele practice, vremea a fost plăcută, cu temperaturi între 27-28 grade Celsius, iar temperatura apei mării a fost în jur de 23 de grade. Doar două zile au fost înnorate, fiind spre sfârșitul sezonului.

Insula Thassos este un loc sigur pentru călători, iar în ceea ce privește bani, se acceptă atât plata cu cardul, cât și cash. Moneda locală este euro, iar ATM-urile sunt prezente în zonele cu obiective turistice sau pe străzile principale.

Explorează Thassos și Adaugă O Zi În Parga!

Dacă ești gata să experimentezi frumusețea insulei Thassos, ia biletele tale de călătorie acum pe Vola.ro și pregătește-te pentru o aventură memorabilă în această oază grecească. Adaugă și o zi pentru a descoperi farmecul pitoresc al orașului Parga, completând astfel perfect experiența ta în Grecia.