Skip to content

Poate că metroul te duce rapid din punctul A în punctul B, ca să ai timp să vizitezi tot ce ai pus pe listă. Totuși, transportul în comun (sau, și mai rău, taxiul!) nu îți va oferi niciodată acea experiență completă pe care ți-o poate da numai o plimbare lungă pe jos.

Există un farmec aparte atunci când iei la pas bulevardele mari, parcurile, dar și cele mai ascunse străduțe. Când simți mirosurile delicioase care vin din cafenele, restaurante locale sau casele localnicilor. Când auzi vocile trecătorilor vorbind într-o limbă necunoscută, când le observi obiceiurile zilnice. Când descoperi un graffiti interesant sau o priveliște unică, total întâmplător.

Italienii o numesc passeggiata, spaniolii îi spun paseo, iar flaneur-ul franțuzesc deja este celebru. Noi o numim, simplu, plimbare. Iar dacă ți-am trezit cheful de hoinăreală, iată 7 destinații de explorat la pas cât e ziua de lungă!

1. Paris, Franța

Să începem cu Parisul, locul în care poți deveni peste noapte un flaneur; adică o persoană care adoră să se plimbe hai-hui pe străzi, să observe oamenii și clădirile fără să se grăbească nicăieri.

Deși capitala Franței este destul de mare, acest lucru nu trebuie să te intimideze. Poți explora timp de ore în șir cartierele boeme, cu pauze dese de cafea și ecleruri în cele mai cochete bistro-uri, bineînțeles.

Pierde-te pe străduțele din cartierul Montmartre și admiră Basilica Sacre Coeur, apoi lasă-te purtat de traseul Senei și plimbă-te pe malul său de la Luvru la Turnul Eiffel, trecând pe lângă Pont des Arts, Musee d’Orsay și Place de la Concorde. Nu rata nici o plimbare de seară pe bulevardul Champs Elysees.

Rezervă acum bilete de avion spre Paris!

2. Edinburgh, Scoția

Edinburgh este un oraș compact, ce poate fi explorat cu ușurință mergând pe jos de la o atracție turistică la următoarea. Începe cu Muzeul Național al Scoției, străbate Orașul Vechi, mergi în zona Holyrood și vizitează Royal Mile, cu arhitectura superbă și clădirile sale captivante.

destinații de explorat la pas Edinburgh Scoția

În plus, poți arde caloriile acelui haggis mâncat la prânz mergând pe jos până la Castel sau până la Arthur’s Seat, un vârf de deal celebru, de unde panorama este superbă.

Rerzervă zboruri ieftine spre Edinburgh!

3. Lisabona, Portugalia

Construită pe 7 deauri, asemenea Romei, și parcă făcută special pentru a avea nenumărate puncte de belvedere către cel mai spectaculos apus, Lisabona este destinația perfectă pentru plimbări nesfârșite.

Străzile înguste și întortocheate te vor purta prin cel mai vechi cartier, Alfama, pentru ca apoi să te urce la Castelul Sao Jorge și să te coboare până în Chiado și până la Turnul din Belem.

În plus, Lisabona este una dintre cele mai însorite orașe ale Europei, ceea ce va face ca plimbarea ta lungă să fie și mai plăcută. Dacă obosești, poți lua celebrul tramvai 28, ce îți va oferi priveliști superbe ale orașului.

Rezervă online bilete de avion cu destinația Lisabona.

4. Veneția, Italia

Veneția nu numai că este orașul perfect pentru mers pe jos, ci aici accesul mașinilor este chiar interzis.

Așadar, ai la dispoziție sute de străduțe pe care să te pierzi în fiecare zi, iar atunci când vrei să te odihnești activ, te poți urca într-o barcă, pentru a explora canalele superbe.

destinații de explorat la pas Veneția Italia

Începe-ți plimbarea de dimineață din Piața San Marco, vizitează Bazilica Sfântului Marcu, apoi Palatul Dogilor și Puntea Suspinelor.

Rezervă acum zboruri ieftine către Veneția!

5. New York, SUA

Dacă vrei să călătorești mai departe de Europa, New York este una dintre acele destinații de explorat la pas pe care vei ajunge să le iubeșt, fără îndoială.

În New York, este mult mai ușor să mergi pe jos decât să stai în trafic, iar dacă obosești, poți oricând să iei metroul sau autobuzul. Dar până atunci, ia-ți cei mai confortabili pantofi și explorează Central Park, Times Square, fă o plimbare lungă pe Fifth Avenue și traversează Brooklyn Bridge. Atmosfera locală te va face să te îndrăgostești de oraș de la primii pași.

Rezervă pe Vola.ro bilete de avion către New York!