Skip to content

VOLA TE AJUTĂ - Anulări Blue Air

Cum gestionăm anulările Blue Air și ce întrebări primim de la clienții noștri?

În data de 6 septembrie 2022, compania aeriană Blue Air a anunțat suspendarea zborurilor până pe 12 septembrie, ulterior prelungind acest termen până în 9 octombrie 2022, inclusiv.

Echipa Vola.ro s-a mobilizat rapid, notificând clienții afectați și oferindu-le asistență pe email și chat. Pentru a ajută pasagerii care au dorit să își achiziționeze bilete noi, am oferit cupoane de reducere tuturor clienților care ne-au contactat (atât clienți Vola, cât și clienți direcți ai companiei Blue Air).

Clienții care au achiziționat servicii de protecție precum “Trip Protect” și “Fast Refund” au primit prioritar soluții alternative de călătorie sau rambursarea biletelor de avion.

Câți clienți sunt afectați?

0

Clienți care au primit soluții prin serviciul Trip Protect

0 %

*restul de 10% nu s-au decis încă

Clienți care au primit soluții prin serviciul Fast Refund

0 %

Clienți care așteaptă soluție de la compania aeriană

0 %

Interacțiuni pe canalele noastre de comunicare

x 0

ori mai multe

Câți clienți au folosit voucher de reducere de la Vola.ro pentru un zbor nou?

0 %

Întrebări frecvente de la clienții Vola.ro

Cum funcționează rezervările de bilete de avion pe Vola.ro?

După efectuarea plății de către clienții Vola.ro pentru biletele de avion și serviciile opționale achiziționate, Vola.ro începe procesul de emitere a biletelor de avion și a serviciilor adiționale pentru zborurile operate de companiile aeriene. Astfel, Vola.ro achită biletele de avion în numele pasagerilor către furnizorii de servicii (companii aeriene, asigurători etc), reținând taxa de serviciu. Vola.ro nu reține niciodată costurile biletelor de avion, prin urmare, în cazul unui zbor anulat, compania aeriană este responsabilă pentru returnarea sumelor.

Vola.ro oferă soluții de rambursare din fonduri proprii în cazul serviciilor Trip Protect și Fast Refund. Pentru clienții care nu achiziționează cele două servicii, în cazul anulărilor, aceștia pot solicita rambursarea direct de la compania aeriană sau mandata Vola.ro să solicite rambursarea de la compania aeriană în numele pasagerilor.

Procesator de plati Plata client Companie Aeriana

Dacă un bilet este anulat, primesc integral banii achitați?

Suma care va fi rambursată este formată din: costul biletelor și serviciilor opționale (bagaje, locuri, priority etc) recuperate de la compania aeriană (dacă zborul este anulat parțial, se recuperează suma pentru segmentul anulat), costul serviciului de Check-in Online (dacă zborul a fost anulat dus-întors și nu beneficiați de acest serviciu, asigurarea de călătorie Vola Medical (dacă zborul este anulat dus-întors și astfel nu beneficiați de protecție la destinație).

Serviciile Trip Protect, Fast Refund, Vola Flex NU se rambursează, fiind servicii de protecție de care ați beneficiat de la momentul achiziției zborului până la momentul anulării.

Taxa de serviciu Vola.ro, achitată pentru emiterea biletelor de avion și suportul oferit de consultanții noștri, NU se rambursează, conform Termeni și Condiții Vola.ro https://www.vola.ro/termeni-de-utilizare.

Când îmi pot primi banii înapoi?

Din experiența anterioară cu rambursările de la această companie aeriană, procesul poate fi unul lung care să dureze minimum 90 de zile. Cu toate acestea, clienții care au avut serviciile Fast Refund sau Trip Protect au primit deja soluții de la Vola.ro direct, din fonduri proprii.
Continuăm să oferim actualizări cu privire la procesul de rambursare în măsura în care avem informații de la compania aeriană.

Doresc să achiziționez un bilet nou cu altă companie aeriană. Mă puteți ajută?

Pentru achiziționarea unui nou bilet cu altă companie aeriană, vă rugăm să accesați site-ul nostru Vola.ro unde puteți identifica cea mai bună ofertă în funcție de diferite criterii de căutare. Veți regăsi pe site oferte ale tuturor companiilor aeriene și combinații de zboruri operate de diferite companii aeriene, astfel veți beneficia de ce cele mai convenabile rute și tarife.

Pot să mă reprogramez pe alt zbor Blue Air?

La acest moment nu avem informații clare despre planul de reluare a zborurilor începând cu data de 10 octombrie. Din informațiile primite de la Blue Air, reprezentații companiei revizuiesc planul de operare după data de 10 octombrie și în acest moment observăm că se anulează zboruri și rute inclusiv după această dată. Din acest motiv, serviciul de reprogramare pe un zbor Blue Air după dată de 10 octombrie nu este recomandat până nu primim clarificări cu privire la planul de operare pe viitor. Alternativ, recomandăm achiziționarea unor noi zboruri direct pe Vola.ro alături de serviciul Trip Protect, urmând ca Vola.ro să se ocupe de recuperarea de la Blue Air a banilor pe zborurile anulate.

Cum pot să îmi continui călătoria?

Dacă nu vă numărați printre clienții care au avut achiziționat serviciul Trip Protect, sfatul consultanților noștri este să vă achiziționați un nou zbor direct de pe platforma noastră. În acest sens, am pus la dispoziția tuturor celor care au avut un zbor Blue Air anulat până în data de 10 octombrie un cod de discount. Pentru a beneficia de această reducere, vă rugăm să accesați chatul Vola de pe pagină de contact Vola.ro/contact și să apăsați butonul “Zbor anulat Blue Air” alături de dovada anulării zborului. Consultanții noștri vă vor oferi codul.

Ce se va întâmpla cu zborurile Blue Air după data de 10 octombrie?

În acest moment, nu avem informații despre operabilitatea zborurilor Blue Air după data comunicată. Cel puțin temporar, zborurile Blue Air nu mai pot fi achiziționate de pe Vola.ro. În cazul în care ne putem asigura că orarul de zbor va reveni la normal, vom comunica acest lucru și vom repune în vânzare bilete Blue Air.

Cum pot să mă asigur că voi ajunge la destinație pe viitor?

În urma acestei situații, echipa Vola.ro vă recomandă să adăugați serviciul Trip Protect – este un serviciu adițional care se adaugă la efectuarea rezervării și care, în cazul unei anulări sau modificări de zbor, le dă clienților opțiunea de a primi alternative de zbor în cuantumul zborului afectat.

Ce a făcut Vola.ro până acum?

De la debutul crizei generate de anulările companiei Blue Air, echipa Vola.ro a notificat toți clienții afectați până în data comunicată de compania aeriană, a onorat și soluționat cu prioritate cazurile clienților care aveau serviciile de protecție (Trip Protect și Fast Refund) și a inițiat procedura de rambursare către compania aeriană pentru clienții care au optat pentru această variantă.
De asemenea, în ziua anunțului Blue Air (6 septembrie) Vola.ro a pus la dispoziția tuturor pasagerilor afectați de anulări, indiferent dacă erau sau nu clienți Vola, un cupon de reducere pentru achiziționarea altor zboruri.
Am interacționat pe canalele de comunicare Vola.ro (email și chat) cu clienții care ne-au cerut asistență și am gestionat de 3 ori mai multe mesaje decât de obicei. Vom continua să urmăm procedurile de rambursare pentru toți clienții care solicită acest lucru.

De ce nu primesc un termen clar cu privire la rambursarea zborului meu?

Încă de la momentul în care am luat la cunoștință situația zborurilor anulate, Vola.ro a transmis solicitarea de rambursare către compania aeriană. În acest moment, nu avem un termen clar comunicat de compania aeriană. Din experiență anterioară, obținerea rambursărilor poate dura, în medie, peste 90 de zile la această companie aeriană, însă vom face tot posibilul să grăbim acest proces. Vom comunica cu dumneavoastră doar în momentul în care avem vești și vă rugăm să ne permiteți să aplicăm întreaga experiență acumulată în ultimii doi ani.
Ne pare rău pentru neplăcerea cauzată de acest eveniment.