Skip to content

București, 14 august 2023

  • Potrivit agenției de turism online Vola.ro, românii au rezervat doar între 10-15 august 21,25% din zborurile totale rezervate pe platformă în această lună.
  • În ceea ce privește prețurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% față de 2022. De exemplu, anul acesta, prețul mediu pentru un bilet de avion a fost aproximativ 272 de euro.
  • Cele mai populare destinații alese de români pentru minivacanța de Sfânta Maria sunt Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța.

Românii din diaspora s-au întors acasă pentru minivacanța de Sfânta Maria. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, românii au rezervat doar între 10-15 august 21,25% din zborurile totale rezervate pe platformă în această lună.

August este în mod tradițional luna concediilor în Europa, astfel că mulți români plecați la muncă în străinătate se întorc acasă să se relaxeze alături de cei dragi. Aceștia vor petrece, în medie, 5 zile în țară, o dovadă în plus a faptului că aceștia vor să se bucure de locurile natale și de vacanță în compania apropiaților.

Cât a costat un bilet de avion către România în perioada minivacanței de Sfânta Maria?

Așa cum era de așteptat, românii au revenit de Sfânta Maria acasă si vor profita alături de cei din țară de zilele libere ale minivacanței de 15 august. Conform Vola.ro, ei vor petrece, în medie, cinci zile la destinație, semn că și-au făcut planuri alături de rude și de prieteni numai pe durata minivacanței.

Aceștia au ales zboruri către marile orașe ale țării, cele mai aglomerate aeroporturi din această perioadă fiind Otopeni - București (cu peste 67% dintre zboruri), Iași (cu aproximativ 15% dintre zboruri) și Cluj-Napoca (cu aproximativ 8% dintre zboruri). Restul procentelor a fost distribuit aproape în mod egal între aeroporturile mai mici din țară (Suceava, Bacău, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța), semn că turiștii caută și zboruri către orașele mai mici, dar care sunt mai aproape de localitățile lor de proveniență și care îi pot ajuta să câștige timp din punctul de vedere al transportului.

În ceea ce privește prețurile, tariful mediu pentru un zbor către România în perioada sărbătorii de Sfânta Maria a crescut cu 23% față de 2022. De exemplu, anul acesta, un bilet de avion a fost aproximativ 272 de euro, în comparație cu 222 de euro, cât a fost anul trecut. Creșterile tarifare nu mai sunt o noutate pentru nimeni, mai ales că anul acesta prețurile la zboruri au fost mai scumpe, inclusiv la zborurile low-cost, însă, în momentul de față, piața s-a stabilizat.

Nu în ultimul rând, fiind vorba despre o vacanță scurtă în țară, cei mai mulți români au ales să călătorească lejer, numai cu bagajul de mână.

Minivacanța de Sfânta Maria, prilej de city-break pentru români

Dacă pentru românii din diaspora, zilele libere au fost un motiv excelent pentru a reveni acasă, pentru cei din țară, minivacanța de Sfânta Maria a creat contextul perfect pentru un city-break. Conform Vola.ro, numărul rezervărilor dinspre România către alte țări europene pe durata minivacanței a crescut semnificativ, cererea mare fiind asociată cu minivacanța de Sfânta Maria. Cele mai populare destinații sunt Italia, Grecia, Spania, Marea Britanie și Franța, state alese frecvent de turiști pentru petrecerea unui city-break.

Totodată, prețul mediu pentru un bilet de avion spre destinații externe a fost de 229 de euro în intervalul minivacanței de Sfânta Maria, de altfel, un tarif mediu pentru zborurile spre Europa din timpul verii.

Despre Vola.ro
În 2023 Vola.ro a fost desemnată cea mai cunoscută, utilizată și mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.
În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 mln EUR.
Pentru mai multe informații, va rugăm să ne contactați la [email protected]