Skip to content
Actualizat in: 21/04/2021

Distribuie pe:

Probabil că ai auzit deja câteva zvonuri, dar te întrebi dacă nu cumva sună prea frumos ca să fie adevărat. Ei, bine, este oficial: Grecia și-a redeschis granițele pentru turiștii români, cu minimum de condiții pentru intrarea în țară.


Mai exact, acum poți călători în Grecia dacă ești vaccinat (și au trecut 10 zile de la rapel), dacă ai un test PCR negativ sau dacă te-ai vindecat de COVID-19 în ultimele 90 de zile și poți dovedi acest lucru printr-un document medical sau un test de anticorpi. În plus, dacă ești vaccinat sau ai anticorpi, nu este nevoie să te autoizolezi la întoarcerea în România, indiferent de scenariu.


Dacă adăugăm și faptul că biletele de avion sunt mai ieftine ca niciodată, iar hotelurile oferă rambursare 100%, credem că deja te-am determinat să-ți pregătești bagajele.


Fie că ai mai fost în Grecia sau nu, astăzi îți propunem o destinație superbă, din care te vei întoarce mai fericit și mai relaxat decât din orice alt loc. Este vorba despre Santorini, una dintre cele mai frumoase insule grecești! În continuare, îți vom recomanda 3 lucruri pe care să le faci în Santorini și 3 experiențe inedite pe care să le încerci pe insulă.

Top 3 activități must do în Santorini

1. Mergi pe traseul Fira – Oia

Ai ajuns pe insulă și vrei să explorezi cât mai multe dintre frumusețile ei, în cât mai puțin timp? Ia-ți pantofii sport și aventurează-te pe traseul Fira-Oia. Vei avea parte de una dintre cele mai spectaculoase drumeții pe care le-ai făcut până acum!
Vei începe plimbarea din Fira, capitala Santorini, și te vei îndrepta spre Imerovigli. Acesta este cel mai înalt orășel de pe insulă, de unde vei putea admira stâncile din jur, casele superbe, marea și cerul. Apoi, vei continua traseul spre Oia, pe cărări abrupte și înguste și pe străduțe pietruite ce de-abia așteaptă să fie explorate.
Traseul poate fi parcurs în trei sau patru ore, in funcție de cât de des te oprești să admiri peisajul care, crede-ne, merită tot efortul!

2. Privește apusul în Oia

Toate apusurile sunt minunate în felul lor, însă soarele luminează într-un mod aparte căsuțele albe din Oia, chiar înainte să dispară în mare.
Trebuie să te avertizăm, totuși, că nu numai tu vei dori să vezi celebrul apus. Punctele de belvedere se aglomerează foarte tare, iar cei mai mulți turiști se opresc să vadă apusul la ruinele Castelului din Oia.

Apus in Oia Santorini Grecia
Pro tip: Dacă vrei un spectacol privat, departe de mulțime, cu o panoramă la fel de frumoasă, îndreaptă-te spre cele trei Domuri Albastre. Priveliștea este de-a dreptul unică!

3. Descoperă situl arheologic de la Akrotiri

După ce te-ai plimbat deja prin iconicele orașe pline de căsuțe albe cochete, mergi spre sudul insulei, pentru a descoperi o comoară (nu foarte) ascunsă.
Numit și Pompeiiul grecesc, Akrotiri este un sit arheologic prin care te poți plimba și simți atmosfera unor vremuri de mult trecute. Vechiul oraș a fost acoperit de cenușă vulcanică, însă ruinele sale pot fi vizitate și astăzi.

Top 3 experiențe inedite pe care să le încerci în Santorini

Unii călători preferă să se rezume la obiectivele turistice faimoase, iar alții caută mereu aventura și necunoscutul. Indiferent din ce categorie faci parte, experiențele de mai jos se pot transforma în amintiri prețioase.

1. Descoperă vulcanii activi și înoată în izvoarele termale sulfuroase

Pe lângă sate boeme, apusuri romantice și peisaje de vis, Santorini îți poate oferi și puțină aventură. Dedică o zi insulelor vulcanice Nea Kameni și Palea Kameni. Acolo poți vedea craterele vulcanilor considerați încă activi și poți înota în izvoare termale sulfuroase.

Insule vulcanice Santorini Plaja rosie
Poți pleca pe cont propriu în explorare sau poți rezerva această experiență aici, cu tot cu o plimbare plăcută pe mare și o scurtă vizită pe insula Thirassia.

2. Plimbă-te cu caiacul, fă snorkeling și admiră plajele colorate

Dacă vrei să descoperi frumusețile Greciei mai îndeaproape, rezervă o zi pe cinste pe mare. Te vei plimba în caiac și vei explora peșteri, vei face snorkeling și vei vedea trei plaje unice.
Cea mai faimoasă dintre ele este Plaja Roșie, unde rocile colorate creează un adevărat spectacol în combinație cu apa turcoaz. Apoi, vei vedea și Mesa Pigardia, o plajă neagră fascinantă, precum și Plaja Albă, care a fost denumită după rocile imaculate care o înconjoară.
Ziua se va încheia cu o cină servită la o tavernă tradițională; nu rata o porție de chifteluțe din roșii, un aperitiv celebru în Santorini!

3. Vizitează cramele de pe insulă și degustă vinurile locale

După atât de multă aventură, poate dorești să te relaxezi la un pahar de vin. Dar nu oricum, ci la o degustare în toată regula, unde vei descoperi o mulțime de soiuri delicioase, produse local.
Poți rezerva un tur care include vizita câtorva crame faimoase de pe insulă, vizita unui muzeu dedicat vinului și degustarea vinurilor organice, alături de preparate locale, precum brânzeturi și măsline.

Cum ajungi în Santorini?

În cazul în care te-ai hotărât deja să-ți organizezi vacanța, ai la dispoziție o mulțime de zboruri către Santorini pe Vola.ro. Biletele de avion au prețuri extrem de mici în această perioadă, iar rutele cu plecare din București și Iași sunt directe.

Odată cu biletele de avion, îți recomandăm să îți iei și asigurarea Vola Rambursabil. Aceasta te ajută să îți recuperezi 90% din costul zborurilor, în cazul în care nu mai poți pleca din orice motiv pe care îl poți dovedi (inclusiv dacă te îmbolnăvești de COVID-19).

Unde te cazezi în Santorini?

Dacă ajungi până în Santorini, ar fi păcat să alegi o cazare banală, când ai la dispoziție sute de variante absolut superbe. Majoritatea hotelurilor sunt 100% rambursabile, așa că rezervă fără griji o cameră într-o vilă cu piscină infinity, cu priveliște spre mare și cu o terasă numai bună pentru admirat apusul în fiecare seară.

Dacă vrei să te bucuri de apusuri și răsărituri fără limite, precum și de atmosfera romantică și boemă, caută cazare în Oia. Dacă preferi să stai într-un loc plin de viață, unde să poți face shopping și să explorezi toate cafenelele și cluburile, găsește-ți cazare în Fira.


Iar pentru că ne dorim să călătorești relaxat și în siguranță, îți recomandăm să optezi și pentru Vola Medical, asigurarea care acoperă inclusiv riscurile asociate COVID-19 (cheltuieli de diagnosticare și tratament, izolarea la destinație și nu numai). Nici nouă nu ne place să ne imaginăm scenarii negative, însă credem că le putem minimiza impactul prin precauție și soluții eficiente.


Acum ai la dispoziție tot ce trebuie să știi când vine vorba despre organizarea unei călătorii în Grecia în această vară. Așadar, rezervă-ți cât mai repede biletele de avion spre Santorini și bucură-te de o binemeritată vacanță!