Skip to content

Toate drumurile duc la Roma, iar dacă al tău încă nu te-a dus acolo, poate că este momentul să faci ceva în acest sens și să reconfigurezi traseul.

Așadar, dacă ești dornic de plimbări lungi printr-un oraș nou și fascinant, gelato, zeci de muzee și obiective turistice faimoase în toată lumea, Roma s-ar putea să fie destinația perfectă pentru tine în această vară!

Cum ajungi în Roma?

Zborurile către Roma au fost întotdeauna destul de accesibile, însă în această perioadă prețurile sunt mai mici ca niciodată

Pe Vola.ro vei găsi zboruri directe cu plecare din București, Bacău, Cluj-Napoca, Iași, Suceava și Timișoara.

Unde te cazezi în Roma?

După ce îți iei biletele de avion, rezervă-ți și cazare în Roma. Poți alege un cartier boem, plin de localuri și piețe superbe, precum Trastevere sau Campo de Fiori.

Totuși, în orice zonă ți-ai găsi cazare, te vei putea mișca foarte ușor prin oraș, acesta fiind foarte bine conectat. Poți opta pentru metrou sau autobuze sau chiar te poți plimba pe jos, dacă rezervi cazare într-o zonă relativ centrală.

Top 10 lucruri pe care să nu le ratezi în Roma

1. Colosseum

Așa cum probabil te așteptai, deschidem lista cu faimosul Colosseum. Mulți spun că o vizită la Roma nu are cum să nu includă vizitarea acestui obiectiv celebru în toată lumea, iar noi tindem să le dăm dreptate.

În trecut, amfiteatrul găzduia evenimente cu gladiatori și tot felul de spectacole, la care împărații romani participau foarte des. Acum, poți intra și tu în interiorul Colosseumului, care odată adăpostea chiar și 80.000 de oameni.

În apropiere, dacă ești pasionat de istorie, mai poți vedea Arcul lui Constantin, Forumul Roman și Muzeele Capitoline.

2. Piazza Venezia – Altare della Patria și Columna lui Traian

După ce ți-ai început explorarea cu mărețul Colosseum, îndreaptă-te spre Piazza Venezia. Aici vei găsi un monument grandios, din marmură albă, dedicat soldaților din Primul Război Mondial. Templul poartă numele de Altarul Patriei, iar arhitectura lui este de-a dreptul impresionantă!

Tot în aceeași zonă vei observa și Columna lui Traian, pe care o recunoști, cu siguranță, din toate cărțile de istorie.

3. Campo de’ Fiori

Cartierul Campo de’ Fiori este absolut superb. Te poți plimba pe străduțe ore întregi, admirând clădirile cochete și mâncând gelato, iar apoi te poți plimba prin piață, unde vei găsi nenumărate condimente, paste și alte produse locale delicioase.

Te vei întâlni aici cu o mulțime de localnici veniți la cumpărăturile de zi cu zi, așa că vei avea șansa de a te simți unul dintre ei.

4. Piazza Navona

Piazza Navona este una dintre cele mai frumoase piețe din Roma. Aceasta are o formă ovală și este mărginită de clădiri baroce superbe, printre care și Muzeul Romei, situat în Palazzo Braschi. Tot aici poți admira fântâna lui Bernini, Fontana dei Quattro Fiumi.

Piazza Navona Roma Italia

5. Panteonul

Deși acest monument nu mai are nevoie de nicio prezentare, îți spunem totuși că este considerat un model de arhitectură perfectă, iar interiorul este la fel de spectaculos precum exteriorul, cu „ochiul” său deschis din tavan, care lasă lumina soarelui să pătrundă în clădire. Așadar, nu admira Panteonul doar de afară!

6. Fontana di Trevi

Cu siguranță, ai văzut-o în nenumărate fotografii, pe tot Internetul. Este un simbol al Romei, iar legenda spune că, dacă ajungi aici, trebuie neapărat să arunci o monedă în apă, cu spatele, peste umărul stâng, folosind mâna dreaptă.

Dacă deja ești confuz, rezumă-te la a admira fântâna, de preferat dis de dimineață, când valurile de turiști încă nu au ajuns acolo.

7. Piața Spaniei și Treptele Spaniole

După ce ai admirat Fontana di Trevi, îndreaptă-te spre Piazza di Spagna. De aici, poți să iei la pas faimoasa stradă Via dei Condotti, plină de magazine celebre ale designerilor vestimentari, sau poți urca Treptele Spaniole, până la Trinita dei Monti, o biserică de unde poți admira panorama.

Piazza Spagna Roma Italia

8. Villa Borghese, Galeria Borghese și Piazza del Popolo

Dacă zumzetul orașului te-a obosit puțin, ia o pauză și fă o plimbare prin parcul Villa Borghese.

Poți închiria o bicicletă sau poți face un picnic, iar dacă ești pasionat de artă, poți vizita Galeria Borghese. Acolo vei găsi opere semnate de Bernini, Caravaggio și alți artiști cu nume răsunătoare. După ce pleci din parc, coboară în Piazza del Popolo, situată în apropiere.

9. Castelul și Podul Sant’Angelo

Dacă vrei să ai parte de o privire de ansamblu asupra orașului, urcă în Castelul Sant’Angelo, de unde poți admira podul cu același nume, ornat cu statuete semnate de Bernini, Tibrul și Vaticanul.

Roma Italia

10. Muzeele Vaticanului și Basilica San Pietro

Doar nu credeai că vom omite unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le poți vedea când vizitezi Roma! Pentru Vatican ar fi bine să aloci o zi întreagă sau măcar câteva ore bune, pentru a avea timp să explorezi și să admiri pe îndelete toate muzeele.

Poți începe din Piața circulară San Pietro, loc cu o încărcătură spirituală enormă. Intră în catedrală și rămâi uimit de arhitectura sa superbă. Nu omite sub nicio formă Capela Sixtină a lui Michelangelo, un loc care te va lăsa fără grai (la propriu, căci în interior se păstrează o liniște desăvârșită). Apoi, plimbă-te prin Vatican și descoperă operele lui Da Vinci și Raphael, în zeci de colecții de artă.

3 experiențe pe care trebuie să le încerci în Roma

1. Fă un tur culinar în Trastevere

Trastevere este unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Romei și merită, fără îndoială, o vizită. Este plin de trattorii, restaurante, cafenele și baruri cochete, unde poți savura preparate locale delicioase.

Dacă nu ai timp de research, rezervă aici un tur ghidat. Nimeni nu știe cele mai tari locuri mai bine decât localnicii, așa că te poți aștepta să guști cele mai bune paste și cel mai bun vin!

P.S.: Dacă preferi să faci turul culinar în Campo de’ Fiori, poți rezerva aici un tur la fel de savuros!

2. Admiră orașul de pe o Vespa

Dacă ai mai fost în Italia, știi că localnicii adoră să se miște dintr-o parte a orașului în cealaltă pe scuter. Cei mai mulți italieni dețin o Vespa, iar dacă vrei să experimentezi și tu o astfel de experiență, poți închiria aici propriul scuter.

3. Învață să faci paste ca un italian adevărat

După câteva zile în Roma, o să concluzionezi că pastele nu vor mai fi niciodată la fel. Dacă vrei să mănânci și acasă paste come un italiano vero, participă la un atelier de gătit cu un bucătar profesionist, chiar într-un restaurant din centrul Romei. Vei învăța să faci paste de la zero și, la final, vei savura rezultatul muncii tale, alături de un pahar cu vin.

Acestea fiind spuse, dacă deja te-ai entuziasmat, pe Vola.ro te așteaptă biletele de avion, asigurări potrivite nevoilor tale și o echipă care îți poate oferi cele mai bune recomandări pentru călătoria ta!