Skip to content

Ai vrea să vizitezi capitala Irlandei, însă nu ai apucat să citești foarte multe despre ea? Sau, poate, deja ți-ai cumpărat bilete de avion spre Dublin și cauți tips & tricks pentru o vacanță reușită.

Fie că ți-ai rezervat sau nu zborurile, vrem să te pregătim pentru, posibil, ceea ce va deveni una dintre destinațiile tale preferate de până acum. Dublin este un oraș special, a cărui atmosferă te va fermeca din prima clipă!

Pentru început, cum ajungi în Dublin?

Cea mai simplă și avantajoasă variantă este să-ți cumperi bilete de avion spre Dublin cu una dintre companiile low cost care operează zboruri directe cu această destinație – Ryanair.

Bineînțeles, ai la dispoziție și combinații accesibile de zboruri cu escală, pe care le poți descoperi tot pe Vola.ro.

De la aeroport, poți ajunge în centrul orașului cu autobuzul sau cu un transfer privat.

7 activități cheie pentru a descoperi farmecul Dublinului

1. Petrece prima seară în Dublin la The Temple Bar

Tocmai ai ajuns în oraș și nu știi cu ce să începi explorarea? Mergi în centru, simte atmosfera locală și, apoi, intră în pubul The Temple Bar pentru un pahar de whiskey. Vei recunoaște imediat localul după fațada roșie.

temple bar dublin

Acest pub există încă din 1840, fiind unul dintre cele mai vechi, și este un loc în care localnicii și turiștii încă se adună săptămânal. The Temple deține cea mai mare colecție de whiskey rar, cu 450 de sortimente diferite și speciale.

Gustă cel puțin un pahar de whiskey, iar dacă acesta nu este pe placul tău, nu-i nicio problemă – vei găsi și alte băuturi în meniu.

2. Vizitează Castelul din Dublin

Irlanda are multe castele, însă acesta este, cu siguranță, cel mai celebru. Castelul din Dublin a fost gândit, inițial, ca o fortăreață medievală. Acesta a luat foc și a fost reconstruit ulterior sub forma actuală, însă unul dintre turnurile originale încă rezistă și poate fi observat.

O vizită la castel este excelentă pentru a descoperi o bucățică de istorie și pentru a admira arhitectura impunătoare.

3. Admiră în tăcere biblioteca Trinity College

În oraș se află una dintre cele mai frumoase biblioteci din lume. Aceasta aparține de Universitatea din Dublin și există încă din1592, găzduind peste 4 milioane de cărți.

trinity college dublin irlanda

Chiar dacă nu ai de gând să stai și să citești în scurta ta vacanță în Dublin, intră în partea deschisă vizitatorilor și aruncă o privire, în liniște. Nu vei regreta!

4. Vizitează Micul Muzeu din Dublin

În Dublin există muzee mai mari și mai celebre decât acesta, însă noi îți recomandăm să-l treci pe listă, căci este unul dintre cele mai interesante.

Micul Muzeul al Dublinului comprimă în spațiul său o mulțime de exponate și de povești despre cum era viața în capitala Irlandei în secolul 20, care pot fi descoperite într-un tur rapid, de jumătate de oră.

5. Plimbă-te pe Grafton Street

După ce ieși din Micul Muzeu, vei ajunge imediat pe strada Grafton, probabil cea mai aglomerată și cea mai plină de viață stradă din oraș.

Aici se află cele mai multe magazine, cele mai multe puburi, baruri și restaurante. Este locul perfect pentru o după-amiază cu vreme bună!

6. Află despre istoria vikingilor la Dublinia

Dublin este un oraș care a fost puternic influențat de vikingi, iar muzeul Dublinia îți va arăta tot ce vrei să știi despre această latură a istoriei.

Vei vedea cum trăiau vikingii, ce haine purtau, ce arme foloseau și care le erau obiceiurile. Ba chiar te vei putea costuma ca un viking!

La finalul turului, poți să urci cele 96 de trepte ale turnului medieval, pentru a te bucura de priveliștea superbă asupra orașului.

7. Treci peste podurile vechi și noi

Până să se verse în Marea Irlandei, Râul Liffey străbate centrul Dublinului. Peste râu, în oraș, au fost construite de-a lungul timpului nu mai puțin de 24 de poduri, fiecare având farmecul său aparte.

Poți începe de la cel mai vechi pod, Podul Mellows, construit în 1768. Arcadele sale perfecte creează o imagine superbă în apă. Apoi, continua cu Podul O’Connell, cu arcade și felinare elegante, datând și el din secolul 18.

Nu rata nici The Dublin Link, cu designul lui modern, pod inaugurat în urmă cu foarte puțin timp – în 2020.

Pe lângă cele șapte lucruri de mai sus, îți recomandăm să lași harta pe telefon și să te plimbi fără o direcție anume. Vei descoperi, fără îndoială, comori neașteptate!