Skip to content

Visezi de ceva timp la o vacanță la cabana de la munte, într-o zonă pitorească, liniștită, unde te poți bucura din plin de peisaje superbe? Te înțelegem, iar perioada iernii este ideală pentru o asemenea experiență. Dacă este implicată și zăpada, cu atât mai bine!

În Europa există o mulțime de destinații perfecte pentru o vacanță idilică la cabană, iar mai jos am strâns pentru tine câteva recomandări.

Top 5 destinații pentru o vacanță la cabană, la munte

1. Carinthia, Austria

Carinthia este o regiune sudică a Austriei, pe partea însorită a Alpilor, faimoasă printre localnicii care vin aici să se relaxeze printre lacuri, munți și păduri. În zonă vei găsi o mulțime de cabane, mai retrase sau mai aproape de malul lacului, în funcție de atmosfera pe care o dorești.

Trebuie să știi și că, de multe ori, unele dintre lacurile înghețate (peste 200 la număr în această regiune, dintre care amintim Rauschelesee, Silbersee, Brennsee, Langsee și Pressegg) se transformă în patinoare, iar spa-urile și resorturile de wellness sunt și ele deschise – ai toate ingredientele necesare pentru relaxare completă!

Spre deosebire de alte zone ale Austriei, Carinthia nu este la fel de populară, ceea ce o face perfectă pentru o vacanță liniștită, în natură. În plus, când te-ai relaxat suficient, ai aproape și pârtii de schi și snowboard, aproape mereu însorite, dar cu zăpadă numai bună pentru o tură cu un peisaj idilic pe fundal.

2. Pădurile și fiordurile din Norvegia

Când spunem vacanță la cabană, la munte, nu avem cum să nu menționăm și Norvegia, cu natura sa spectaculoasă și cazările inedite, cu peisaje desprinse din povești. Norvegienii au o adevărată pasiune pentru cabanele în zone liniștite, precum pădurile și munții scandinavi, pe care le numesc hytte și pe care le frecventează foarte des în vacanțele lor.

Poți să le urmezi exemplul pentru a experimenta ceea ce ei numesc „koselig” – un fel de hygge danez, adaptat la Norvegia, care înseamnă timp de calitate în confort și liniște.

Poți opta pentru o cabană din lemn în pădure sau pentru o căsuță tipică de pescari în Insulele Lofoten sau de-a lungul fiordurilor norvegiene.

Rezervă-ți bilete de avion spre Norvegia pe Vola.ro, în funcție de zona dorită. Dacă vrei să ai șanse mari să vezi și Aurora Boreală, alege Tromso, cea mai faimoasă regiune pentru asta.

cabana norvegia

3. Laponia, Finlanda

Majoritatea asociază Laponia cu Satul lui Moș Crăciun – pentru unii, aceasta e destinația ideală de sărbători, iar pentru alții pare, la o primă impresie, ceva prea comercial și clișeic. Noi credem că regiunea nordică a Finlandei oferă ceva pentru orice tip de călător, așa că ți-am pregătit un întreg articol de blog despre Laponia și cum să-ți organizezi o vacanță acolo.

Iar dacă vrei acel tip de vacanță la cabană, la munte, Laponia este excelentă. Te poți îndepărta de Rovaniemi (orașul lui Moș Crăciun) și poți merge spre nord, spre Levi sau Inari, unde vei găsi o varietate de cabane – rustice, tradiționale, moderne sau sub formă de iglu cu tavan transparent, ca să vezi Aurora Boreală cât mai bine.

Bilete de avion către Finlanda găsești la noi, fie că zbori spre Helsinki, Rovaniemi sau zona de nord – Kittila.

4. Alpii elvețieni

Elveția este țara ideală pentru cine își dorește timp de calitate petrecut în natură. Și nu orice natură, ci una care îți taie respirația și te fascinează la fiecare pas.

cabana elvetia

Dacă vrei o vacanță la cabană, la munte, îndreptă-te către zonele Zermatt, la poalele muntelui Matterhorn, Grindelwald, un orășel tradițional cu acces la trasee superbe de drumeție și pârtii de schi, sau Lauterbrunnen, o vale cu cascade minunate, pe care s-ar putea să le găsești înghețate – o priveliște de pus în ramă!

5. Bavaria, Germania

Regiunea bavareză este o destinație ideală pentru cei care vor să combine o vacanță la cabană, în Alpii cu peisajele lor minunate și pârtiile de schi ca Schneefernerhaus, cu explorarea unor orășele de basm, precum Rothenburg ob der Tauber, și vizitarea de castele - Neuschwanstein este cel mai popular și spectaculos.

Așadar, dacă vrei un concediu activ, dar și relaxant în același timp, Bavaria este locul perfect. Zboară către Munchen și bucură-te de câteva zile sau o săptămână de vis.

După ce alegi destinația ideală pentru următoarea ta călătorie dintre cele de mai sus, nu uita că te putem ajuta și cu închirierea unei mașini, ca să poți accesa ușor cele mai frumoase cazări din fiecare zonă.