Skip to content

La o distanță mică de Bangkok, capitala Thailandei și un epicentru culinar și cultural, se află Pattaya, o destinație ideală pentru o vacanță exotică relaxantă și ușor de organizat.

Nu trebuie neapărat să mergi până în cele mai retrase insule thailandeze pentru a experimenta farmecul specific țărilor asiatice. Pattaya era, în anii 1960, un orășel pescăresc liniștit, care s-a dezvoltat și acum este faimos pentru plajele sale minunate, hotelurile excelente, barurile și cluburile pentru toate preferințele.

Așadar, dacă vrei să îmbini relaxarea, distracția și descoperirea unei culturi diferite, tocmai ai găsit următoarea ta destinație de călătorie!

Ce să vizitezi în zona Pattaya, Thailanda

Plaja Pattaya

Începe explorarea destinației tale cu plaja principală și petrece aici o zi liniștită, bucurându-te de nisipul fin și de o baie în mare, sau alege una dintre activitățile nautice disponibile în zonă – ce zici de o sesiune de parasailing, de exemplu?

Când vrei o pauză, îndreaptă-te spre unul dintre restaurantele de lângă plajă, pentru un prânz bun, un cocktail rece și atmosfera locală.

Templul Big Buddha

Fă o incursiune în lumea templelor asiatice vizitând statuia Marelui Buddha, care stă alături de alte statuete interesante chiar în Pattaya. Tot aici poți cunoaște ritualurile locale și poți întâlni călugări care le practică.

Wat Yansangwararam

Un alt templu pe care nu trebuie să-l ratezi este Wat Yansangwararam, aflat în apropiere de Pattaya, la jumătate de oră de centru. Este o mânăstire budistă aflată sub patronatul Regelui Bhumibol Adulyadej, unde vei putea vizita mai multe construcții uimitoare, fiecare inedită în felul ei.

Grădina Botanică Nong Nooch

Foarte aproape de Pattaya ai ocazia de a te plimba printr-o grădină imensă – 20 de hectare pline cu plante diverse, aranjamente florale, grădini tematice și spectacole ce au loc periodic.  Tot aici vei găsi și o expoziție tematică a dinozaurilor, care îi va încânta mai ales pe cei mici, dacă pleci în vacanță alături de ei.

Pattaya Floating Market

Cauți locul ideal de unde să iei câteva suveniruri pentru acasă? Această piață are un farmec aparte, iar în ea vei găsi elefănțeii sub toate formele și genți confecționate manual, sunt printre cele mai populare suveniruri.

Sanctuary of Truth

Templele asiatice sunt impresionante, dar probabil că deja ai descoperit acest lucru. Cu toate acestea, îți recomadăm să nu ratezi Sanctuary of Truth, un templu din lemn tăiat manual, cu o simetrie perfectă. Este cel mai mare castel din lemn din lume și este construit printr-o tehnică specială, începând cu anul 1981. În cei 43 de ani de atunci, el încă nu a fost finalizat, dar poate fi vizitat de către călătorii care vor să admire construcția inedită și să învețe mai multe despre filozofia locală – cele șapte adevăruri în care cred asiaticii.

Mini Siam

Tot în apropierea Pattaya vei putea vizita și Mini Siam, un complex ce conține modele miniaturale ale unor monumente thailandeze faimoase, dar și machete ale monumentelor din restul lumii: Turnul Eiffel, Turnul din Pisa, Colosseum, Tower Bridge și nu numai.

Așadar, dacă vrei să admiri pe repede înainte o mulțime de atracții care au făcut istorie, Mini Siam este locul perfect.

Coral Islands – Koh Laan

La o distanță scurtă parcursă cu barca din Pattaya se află Koh Laan, o insulă care merită o excursie de o zi. Plajele de aici sunt cu adevărat magnifice, iar apa turcoaz este perfectă pentru o tură cu ski jetul sau pentru o sesiune de snorkeling sau scuba diving.

Acestea fiind spuse, dacă ai chef de o vacanță în Thailanda în care să te poți relaxa, să poți descoperi cultura locală și să vezi cele mai frumoase temple, Pattaya poate fi alegerea ideală.