Skip to content

Franța este un izvor nesecat de zone superbe, fie ele faimoase sau mai puțin cunoscute. Pe lângă Paris, al doilea cel mai vizitat oraș din lume după Bangkok, mai sunt și Alpii, Provence, Coasta de Azur, Valea Loarei, Alsacia, iar lista poate continua.

O vacanță în Normandia poate că nu este prima pe listă când vizitezi Franța pentru prima oară, însă cu siguranță poate fi o idee excelentă de explorare a acestei țări superbe, pe care deja ai ajuns să o iubești.

Regiunea din nordul Franței este plină de istorie, de cultură, dar și de peisaje minunate – coasta cu vedere spre ocean, orașele vechi și natura

Iată cum să-ți organizezi cel mai bine o vacanță în Normandia!

Cum ajungi în Normandia?

Dacă vrei să simți pe repede-înainte atmosfera zonei într-o excursie de o zi sau plănuiești să-ți prelungești city break-ul din Paris, zboară către Paris, apoi ia trenul până în orașul Caen. Poți rezerva bilete online, iar călătoria durează în jur de două ore.

Iar în cazul în care pleci direct din România și vrei transport către Normandia, poți cumpăra bilete de avion către Caen sau poți zbura tot spre Paris, pentru ca apoi să închiriezi o mașină sau să iei trenul.

Sfatul Vola.ro: Ia în calcul toate variantele și calculează, pentru a găsi cea mai avantajoasă opțiune. Sau contactează-ne și ne ocupăm noi!

Când este cel mai bine să pleci în vacanță în Normandia?

Dacă pentru unele destinații perioada este decisivă și te întrebi cum e vremea în Normandia, nu este cazul. Aceasta este minunată în aproape orice perioadă a anului.

Între iunie și august vremea în Caen, Rouen și alte orașe din Normandia este perfectă, iar dacă vrei să eviți sezonul turistic, mergi între martie și mai sau între septembrie și octombrie. Din noiembrie până în februarie, temperaturile sunt mai joase, plouă ma imult, iar vântul este destul de puternic.

Nu în ultimul rând, ține cont și de evenimentele de peste an. În Normandia au loc o mulțime de festivaluri specifice, precum Fêtes Médiévales de Bayeux (în iulie) sau celebrarea Sfintei și eroinei franceze Ioana d’Arc, care au loc în mai.

Normandia Franta

Unde să te cazezi în vacanța în Normandia?

În Normandia există multe orașe interesante, care merită cel puțin o vizită de o zi. De aceea, este ideal să alegi o cazare apropiată de toate sau care oferă acces rapid.

Mulți turiști aleg să îți rezerve cazare în orașe din Normandia precum Caen sau Rouen, însă și Bayeux este o variantă excelentă. Acesta din urmă este mai pitoresc și mai fermecător.

Orice ai alege, rezervă-ți cazarea prin Vola.ro și găsește cea mai bună opțiune pentru tine.

Ce locuri să vizitezi într-o vacanță în Normandia?

1. Caen

Deși Caen este capitala Normandiei, iar multe zboruri internaționale ajung aici, mulți călători spun că orașul nu este la fel de impresionant precum celelalte din zonă.

Cu toate acestea, dacă ai o zi la dispoziție pentru Caen, vizitează neapărat Memorialul, un muzeu vast despre război și Castelul din oraș.

2. Rouen

După o plimbare scurtă pe străduțele orașului vechi al Rouenului, vei ajunge deja să-l iubești. Vei observa că acesta este plin de biserici gotice, iar arhitectura locală este fermecătoare.

rouen franta

Tot în Rouen se găsesc și obiective turistice faimoase din Normandia, precum Donjon de Rouen, turnul unde Ioana d’Arc a fost ținută înainte de judecata sa, dar și Musée des Beaux-Arts, unul dintre cele mai apreciate muzee de artă din țară.

3. Mont Saint-Michel

Muntele Saint-Michel este, de fapt, o stâncă de granit situată în golful Saint-Malo. La reflux, aceasta este o peninsulă, între ea și țărm existând o limbă de pământ care permite accesul dintr-o parte în cealaltă. Apoi, la flux, această „punte” dispare, iar Saint-Michel devine o insulă.

Fenomenul este spectaculos, iar zona este inclusă în Patrimoniul UNESCO. Dacă ai timp, fă o excursie de o zi aici, fie că vii din alt oraș al Normandiei sau chiar din Paris.

mont saint michel

Pe Mont Saint-Michel poți vizita catedrala gotică, apoi te poți plimba de-a lungul pereților medievali ai cetății.

4. Bayeux

Așa cum îți povesteam mai sus, Bayeux este un orășel fermecător, faimos în primul rând pentru Tapiseria din Bayeux, o opera de artă care se întinde pe 70 de metri de pânză brodată. Aceasta se află într-o stare impecabilă, iar specialiștii spun că este un miracol că a rezistat astfel din secolul al unsprezecelea.

Dacă vizitezi Bayeux, admiră-i centrul vechi plin cu clădiri superbe, apoi intră în Catedrala Notre Dame, pentru a vedea un exemplu pur de biserică tipică Normandiei.

5. Plajele istorice

Bayeux se situează în apropierea plajelor care marchează Ziua-Z (D-Day), ziua debarcării în Normandia, o zi decisivă pentru Al Doilea Război Mondial.

Cel mai mare număr de victime a fost înregistrat pe Plaja Omaha. Aici încă se găsesc ruinele buncărelor nemțești.

Dacă ești interesant de istorie, vizitează și Arromanches D-Day Museum.

6. Honfleur

Honfleur este un oraș-port de-a dreptul magic, iar priveliștea clădirilor colorate de pe estuarul Senei, din portul Le Vieux Bassin, este una pe care nu o vei uita prea curând.

Totodată, dacă ești aici, plimbă-te prin Jardin des Personnalités, o grădină minunată unde vei găsi statuile unor personalități franceze celebre, printre care Charles Baudelaire și Claude Monet.

7. Deuville

Dacă vrei să îți organizezi vacanța în Normandia pe timp de vară, Deuville este o destinație care nu trebuie să-ți scape. Aici vei găsi o stațiune superbă, cu doi kilometri de coastă cu nisip auriu și o promenadă perfectă. Poți rămâne în Deuville câteva zile sau poți face o pauză de o zi, la plajă.

Acestea sunt principalele locuri pe care le poți vizita într-o vacanță în Normandia. Așadar, îți recomandăm să închiriezi o mașină sau să rezervi scurte excursii între orașe, pentru a simți farmecul fiecărei zone în parte.