Skip to content

O vacanță în Malta poate fi o idee bună în aproape orice perioadă a anului, însă insulele malteze pot fi admirate din plin mai ales vara, când apa incredibil de turcoaz a mării este suficient de caldă. Găsești și plaje în Malta, pe lângă stâncile spectaculoase și orașele pline de istorie și arhitectură superbă. Așadar, este locul ideal pentru o călătorie relaxantă de vară, din care să te întorci bronzat(ă) și fericit(ă).

Motive pentru care să vizitezi Malta deja ți-am oferit, așa că rămâne să-ți spunem toate locurile minunate de care să te bucuri vara asta pe insulele unde e soare peste 300 de zile pe an.

Top 10 plaje și experiențe de neratat pentru vacanța în Malta

1. Golden Bay

Începem topul cu o plajă cu nisip din Malta, apreciată atât de călători, cât și de localnici. Golden Bay este un golf cu nisip fin și auriu, unde vei găsi și câteva cafenele, pentru a petrece o zi perfectă la soare, pe nisip și în apă. Marea este destul de liniștită și nu foarte adâncă aici, așa că poți veni cu încredere și cu cei mici.

2. Mellieha Bay

La jumătate de oră de mers cu autobuzul sau 12 minute de condus mașina se află și Mellieha Bay, unde vei găsi o altă plajă cu nisip în Malta, chiar mai mare decât prima. Aici, pe lângă relaxare, poți încerca și diverse sporturi pe apă.

Extra tip: Dacă ajungi aici, nu ezita să vizitezi și Popeye’s Village, un sătuc amenajat ca platou de filmare, cu mulți ani în urmă. Este un prilej minunat de activități distractive, dar și un loc fotogenic, cu priveliști de neratat.

3. St. Peter’s Pool

Departe de a fi printre acele plaje amenajate în Malta, St. Peter’s Pool este mai degrabă un loc dedicat curajoșilor și celor care caută distracția, dar și peisajele minunate. Natura a creat o piscină naturală aici, cu apă cristalină, în care poți sări de pe stâncile din jurul său. Poți intra în apă și mai lin, fără a sări, iar prosopul îl poți așeza în apropiere, pe stâncile plate. Iar dacă rămâi până la ora apusului, nu vei fi dezamăgit!

4. O plimbare cu barca în Blue Grotto

Pe insula principală, Malta, există un loc magic, în care trebuie neapărat să ajungi. Iar dacă este vară, cu atât mai mult, căci există excursii care fac opriri în mijlocul mării, pentru ca tu să înoți într-o apă cristalină și turcoaz cum n-ai mai văzut niciodată.

Se numește Blue Grotto și se află în sudul insulei. De aici, pleacă în excursii bărcuțe foarte des, care te vor plimba prin peșterile ce fac albastrul apei să pară și mai intens.

blue grotto Malta

5. Un prânz proaspăt în Marsaxlokk și o plimbare răcoritoare cu barca

Marsaxlokk este un sat pescăresc vechi, cu deschidere la mare, iar în portul său mic stau zeci de bărcuțe colorate, tipic malteze. Restaurantele de pe faleză servesc pește proaspăt, prins în aceeași zi, de care te poți bucura alături de un pahar răcoritor de vin local.

Apoi (sau înainte) poți opta pentru o plimbare cu barca, pentru a vedea priveliștea superbă a insulei din larg, precum și câteva puncte cheie, despre care îți va povesti ghidul. Plecările se fac des, iar în port vei găsi nenumărate centre care vând bilete. Este activitatea perfectă pentru a te răcori și a te distra, într-o zi toridă de vară.

6. Pretty Bay, Birzebugga

După cum sugerează și numele, vorbim despre o plajă foarte drăguță, în Birzebbuga, una dintre cele mai dezvoltate stațiuni din Malta. Aici vei găsi nenumărate hoteluri, pentru toate gusturile, mai ales dacă vrei o vacanță în Malta confortabilă și relaxantă. Pretty Bay are nisip fin și o apă calmă, turcoaz, îmbietoare și pentru adulți, și pentru copii.

7. Ramla Beach, pe insula Gozo

Dacă ești iubitor de plajă și cauți una clasică, trebuie neapărat să ajungi la Ramla Beach – must see în Malta, plajă cu nisip auriu și fin. Este situată în golful cu același nume, pe insula Gozo, și ai suficient de mult loc pentru a te simți ca pe o plajă tip comoară ascunsă.

Extra tip: Dacă vrei să privești plaja, golful și apa turcoaz de sus, urcă până la Tal-Mixta Cave – o peștera spectaculoasă, pe care o poți identifica și de pe plajă.

8. Apusul admirat de pe stâncile Ta-Cenc

Dacă tot suntem pe insula Gozo, după ce ai terminat de explorat, ce-ar fi să închei ziua cu un apus pe care nu-l vei uita niciodată? Ta-Cenc Cliffs, stâncile înalte care despart insula de mare, sunt un loc popular pentru un view spectaculos și dramatic. Soarele va apune chiar în fața ta, peste marea infinită, în timp ce tu admiri totul de pe marginea stâncilor.

Îți recomandăm să iei cu tine o păturică de picnic și câteva gustări malteze, cum ar fi pastizzi cu brânză sau pui, pentru un moment de pus pe harta amintirilor epice.

9. Stai la umbra valurilor de nisip, pe insula Gozo

Adori să descoperi comori ascunse când pleci în vacanțe? Atunci, salvează acest punct din nordul insulei Gozo, numit „Sand Waves” sau valurile de nisip. Vei găsi aici niște formațiuni naturale, săpate de vânt în stânca nisipoasă, sub forma unor adevărate valuri. Prin stâncă vei găsi și urme de scoici și melci, iar întreaga zonă are un farmec aparte datorită nuanței aurii care învăluie totul.

10. Insula Comino

Cea mai mică dintre cele trei insule malteze chiar nu trebuie ratată! În ciuda dimensiunii aparent neglijabile, frumusețea ei este uimitoare. Nu are plaje late, ci dimpotrivă, stânci și mici plaje cu pietre sau cu nisip alb. Însă, vei trece rapid peste acest lucru, când vei vedea apa de un albastru incredibil. Stâncile ce mărginesc insula creează mici zone în care te poți relaxa la soare admirând spectacolul turcoaz sau unde poți intra direct în apă, pentru a experimenta și mai de-aproape totul.

Insula Comino Malta

Nu rata Blue Lagoon, dar nu te limita la asta – este printre cele mai celebre obiective turistice din Malta, ceea ce îl face destul de aglomerat. În schimb, dacă mai faci o scurtă plimbare, vei găsi locuri la fel de frumoase.

Vacanța în Malta este o idee perfectă pentru vară, așa că încă ai timp să organizezi o călătorie. Rezervă bilete de avion către Malta pe Vola.ro și pune pe listă locurile de mai sus!