Skip to content

Laponia este o destinație din ce în ce mai populară, mai ales în rândul familiilor care vor să trăiască împreună momente de vis pe tărâmul zăpezii, renilor și al lui Moș Crăciun. Atmosfera de basm durează luni întregi în Finlanda, ceea ce o face locul ideal din septembrie până în martie. Bineînțeles, dacă vrei să-i duci pe cei mici în satul Moșului, este indicat să o faci în luna decembrie, pentru o experiență completă.

Partea organizatorică pentru o vacanță în Laponia este deja pregătită pentru tine în acest articol de pe blog, însă acum îți vom povesti despre toate activitățile magice pe care le poți face cu micuții tăi, ca să aveți cea mai tare experiență împreună!

Vacanța în Laponia pentru copii – Rovaniemi, orașul lui Moș Crăciun

Deși Laponia este mare și te poți plimba printr-o mulțime de locuri minunate, Rovaniemi este și va rămâne epicentrul Crăciunului. Aici se află Satul lui Moș Crăciun, care s-a transformat într-un complex imens (harta aici), în care poți petrece o zi sau chiar mai multe fără să epuizezi toate activitățile disponibile. De asemenea, Satul Moșului este deschis pe tot timpul anului, nu numai în perioada sărbătorilor. Așadar, vizitează-l oricând dorești!

1. Vizitează-l pe Moș Crăciun chiar în biroul său

Contrar așteptărilor, Moșul nu face doar muncă de teren. Când nu conduce sania plină cu daruri, stă în biroul său călduț din Rovaniemi, așteptând copiii și adulții curioși. E prietenos și de-abia așteaptă să stați puțin de vorbă și să faceți o poză împreună.

Așadar, ia-i pe cei mici și căutați Santa Claus Office, care se află chiar la Cercul Polar, aproape de piațeta principală a Satului lui Moș Crăciun (Santa Claus Village).

Vizita este gratuită, însă fotografiile și videourile cu personajul principal se fac doar de către elfii Moșului – poți descărca amintirile în format digital sau poți lua cu tine o poză pe hârtie, contracost. Poți vedea prețurile aici.

2. Trimite o scrisoare din Oficiul Poștal de la Cercul Polar

Fără îndoială, copiii tăi au scris, până acum, cel puțin o scrisoare către Moș Crăciun. Fie că i-au transmis un mesaj frumos, l-au anunțat că au fost cuminți sau au înșirat cu entuziasm toate cadourile pe care și le doresc, acum au ocazia să vadă toate scrisorile care ajung la Cercul Polar, din fiecare țară a lumii.

oficiul postal rovaniemi

Tot aici puteți alege împreună o carte poștală tematică, pe care o puteți apoi trimite către cei dragi. Scrisoarea va avea ștampila Cercului Polar și va fi trimisă chiar de Elfi!

3. Întâlnește-o pe Doamna Crăciun, soția Moșului

Chiar dacă personajul principal este Moș Crăciun, copiii vor adora să o cunoască și pe Doamna Crăciun, care are propria ei cabană (Mrs. Santa Claus Christmas Cottage). Vei găsi cabana în resortul cu reni, ce face parte din același complex.

Cel mai probabil, o veți găsi pe Doamna Crăciun croșetând ceva pe balansoarul ei, cu un zâmbet pe buze și o mulțime de povești pe care vi le va spune și vouă. Intrarea costă 5 euro și poți rezerva biletele online sau direct acolo.

4. Fă cunoștință cu renii și plimbă-te cu sania trasă de ei

Resortul cu reni din satul lui Moș Crăciun va deveni, cu siguranță, unul dintre locurile preferate ale celor mici. Prima interacțiune cu un ren adevărat va fi una de neuitat, atât pentru micuți, cât și pentru voi, adulții.

Oricine poate cumpăra mâncare specială și hrăni renii Moșului – unii dintre ei stau și la mângâiat!

Iar dacă vrei să-i oferi celui mic o experiență de neuitat, rezervă o plimbare cu sania trasă de reni. Între 15 noiembrie și 15 aprilie, poți opta pe loc pentru o plimbare scurtă cu sania, de 400 de metri (20-25 euro pentru adulți, 15-20 euro pentru copii, în funcție de perioadă) sau un kilometru (40 euro pentru adulți, 30 euro pentru copii).

Iar dacă vrei o plimbare mai lungă, de trei kilometri prin pădurile înzăpezite din jurul orășelului, va fi nevoie să rezervi online și să plătești 90 de euro ca adult, plus 75 de euro pentru fiecare copil.

sanie trasa de reni

5. Viziteză ferma cu animale a Elfilor și plimbă-te prin păduri înzăpezite cu ponei și alpaca

Pe lângă reni, Elfii din sat au grijă și de capre, alpaca, ponei, iepurași, oi și măgăruși. Ferma lor poate fi vizitată, pentru ca cei mici să se bucure de prezența animalelor, să interacționeze și să se plimbe cu ele în natură.

Poți vedea aici toate experiențele disponibile la fermă, ce pot fi rezervate în avans. O plimbare cu alpaca sau reni prin pădurea înzăpezită costă 55-70 de euro.

6. Fă o plimbare cu sania trasă de câini husky

Așa cum probabil că deja ai observat, al doilea element care cucerește copiii într-o vacanță în Laponia, pe lângă magia Crăciunului, este prezența nenumăratelor animale. În Satul lui Moș Crăciun și în împrejurimi vei găsi și câini husky, simpatici și prietenoși, care vor trage sania și vă vor purta prin pădurile pline cu zăpadă din apropiere.

7. Intră în Academia Elfilor

În timp ce unii Elfi au grijă de fermă, alții lucrează de zor la Academia Elfilor (Elf’s Hat Academy), unde copiii pot intra pentru a vedea cum decurge o zi normală din viața unui ajutor al Moșului. Ei vor fi implicați direct în diverse activități de pregătire a cadourilor pentru Crăciun și nu numai, iar la final vor primi o pălărie de Elf și un certificat de absolvire a Academiei.

Poți rezerva această activitate online, cu 39 de euro.

Acestea sunt doar activitățile principale pe care le poți face într-o vacanță în Laponia cu copiii, însă ținutul lui Moș Crăciun are mult mai multe de oferit. Așadar, dacă te-ai hotărât să rezervi cea mai plină de magie călătorie de până acum, caută biletele de avion către Rovaniemi pe Vola.ro sau scrie-ne și te ajutăm noi – nu suntem Elfii Moșului, dar ne putem lua acest rol pentru tine.