Skip to content

O vacanță în deșert este o experiență de neratat, pe lista oricărui călător dornic de aventuri inedite. Dunele de nisip, cu formele și umbrele lor misterioase, cerul înstelat al nopții și senzația de a fi în mijlocul pustiului nu se compară cu nimic altceva.

Dacă și tu visezi de ceva timp la o asemenea trăire, poate că este timpul să pui dorința în practică. Noi te ajutăm cu recomandări de locuri uimitoare, cu bilete de avion și support pentru organizarea călătoriei, ca de obicei.

5 locuri inedite pentru o vacanță în deșert de neuitat

1. Deșertul Sahara, vizitat din Egipt, Maroc sau Tunisia

Sahara este primul nume care ne vine tuturor în minte când ne gândim la deșert. Până la urmă, este cel mai întins și cel mai vizitat deșert din toată lumea.

Îl poți explora din mai multe țări africane, prin intermediul excursiilor organizate, care pot include plimbări liniștite pe cămile sau o aventură cu Jeepuri, până în cele mai îndepărtate zone ale deșertului. Explorează Sahara pornind din Maroc, din Egipt sau din Tunisia, combinând experiența și cu alte câteva zile în aceste locuri magice.

2. Deșertul Wadi Rum, Iordania

Iordania ajunge pe lista călătorilor din toată lumea datorită orașului arheologic Petra, săpat în piatră, care încă păstrează construcțiile uimitoare ale trecutului. Dacă rezervi bilete de avion spre Amman, poți face o excursie la Petra, pentru ca apoi să te aventurezi în deșertul Wadi Rum, din sudul țării.

wadi rum desert

Wadi Rum a fost locuit de beduini și alte triburi de-a lungul istoriei. Beduinii încă se află acolo și primesc călătorii cu brațele deschise, oferindu-le o experiență autentică unică. Le poți vizita locuințele, poți petrece o noapte în corturile specifice lor și poți gusta din gastronomia lor specială.

3. Deșertul Arabiei, vizitat din Dubai

Dacă faci un city break în Dubai, poți integra în călătorie și o scurtă vacanță în deșert – acesta se află la doar aproximativ 60 de kilometri de oraș.

Deșertul Arabiei este fascinant, cu dune imense și peisaje incredibile. Plimbă-te alături de cămile la apus și admiră umbrele pe nisip sau, dacă vrei puțină aventură, optează pentru o tură cu ATV-ul sau pentru sandboarding – un fel de surfing, dar pe nisip.

4. Deșertul Alb și Deșertul Negru, Egipt

Egiptul reprezintă o destinație ofertantă, cu nenumărate locuri unice pe care le poți vizita. Luxor, Valea Regilor, Piramidele din Giza sau resorturile de la Marea Roșie atrag călători din toată lumea. Iar dacă vrei să incluzi în vacanța ta și experiența deșertului, o poți face foarte ușor.

La sud de Cairo, cele două zone deșertice, aflate la o distanță mică unul față de celălalt, te vor face să crezi că ai ajuns pe altă planetă.

Deșertul Alb te va uimi cu formațiunile sale stâncoase, printre care cele mai celebre sunt Mushroom Rock și Crystal Mountain, și cu nisipul alb fin, ireal de frumos.

Deșertul Negru este presărat cu formațiuni ca niște munți acoperiți de cenușă vulcanică, roci de bazalt care creează un peisaj inedit.

5. Deșertul Namib

Pe lângă deșerturile cu nisip galben, alb și negru, există și zone deșertice cu nuanțe roșiatice inedite, cum este Namib. Acesta are o vechime de peste 50 de milioane de ani și este considerat unul dintre cele mai vechi deșerturi de pe planetă.

Așadar, dacă vrei să vizitezi Africa de Sud, zboară spre Cape Town și fă o vizită și acestui deșert. Vei vedea unele dintre cele mai înalte dune din lume, canioane, coasta abruptă a Atlanticului, precum și plante specifice zonei și animale care s-au adaptat mediului extrem de arid.

Orice variantă ai alege pentru prima ta vacanță în deșert, te asigurăm că vei avea o experiență memorabilă și vei dori să te întorci!