Skip to content

Italia înseamnă lucruri diferite pentru toată lumea. Pentru unii, este despre pizza, paste și mult parmezan deasupra. Pentru alții, este despre artă, arhitectură, dolce far niente sau melodii care te ung pe suflet.

Oricum ar fi, putem fi de acord cu toții că vorbim despre o destinație minunată și ofertantă de la nord la sud și de la vest la est. Din fericire, pe cât este de frumoasă, pe atât este de avantajoasă. Poți organiza cu ușurință o vacanță ieftină în Italia, urmând recomandările de mai jos.

Iată 7 tips & tricks pentru a organiza o vacanță ieftină în Italia!

1. Călătorește cu încredere în extrasezon

Dacă vrei să profiți de cele mai mici prețuri, mergi în Italia pe timpul primăverii sau al toamnei. Perioadele martie-mai și septembrie-octombrie sunt ideale, dar și iarna poate fi o alegere bună, căci temperaturile sunt încă plăcute, mai ales în zona de sud. Iar dacă ești curajos și alegi sezonul rece, te poți sincroniza cu Carnavalul de la Veneția.

Nu numai că vei economisi când rezervi zborurile și cazarea, dar te vei bucura și de mai multă liniște la destinație, scăpând de cozile imense care se formează în sezon în fața tuturor muzeelor și obiectivelor faimoase. Da, vei putea face acea poză superbă pentru Instagram – doar tu și Fontana di Trevi!

2. Alege strategic destinațiile

În Italia poți călători atât foarte scump, cât și foarte ieftin, iar zonele pe care le alegi pot influența major acest lucru.

De exemplu, dacă vrei să păstrezi vacanța low budget, îndreaptă-te spre regiunea Puglia. Rezervă-ți cazare și bilete de avion către Bari, apoi explorează superbele orășele de pe coastă și nu numai: Polignano a Mare, Monopoli, Ostuni, Lecce, Alberobello. Peisajele sunt superbe, iar costurile sunt scăzute.

Ostuni Italia

De asemenea, ia în calcul că o cazare în Napoli va fi, de cele mai multe ori, mult mai ieftină decât o cazare într-unul dintre orașele de pe luxoasa Coastă Amalfitană, cum ar fi Positano sau Sorrento. Totuși, din Napoli vei putea porni la drum pentru a vizita toate aceste orașe, în mini-excursii de câte o zi.

Așadar, alege-ți cu atenție destinația principală și nu uita că poți fi flexibil când vine vorba de vizitat zone din apropiere.

3. Cumpără biletele de avion în avans

Este posibil să știi deja că, pentru a prinde un preț bun, este indicat să rezervi biletele de avion spre Italia cu minimum o lună înainte de plecare sau chiar mai mult.

Așadar, verifică prețurile din timp pe Vola.ro, pentru a-ți putea face o idee clară. Poți seta și o Alertă de tarif, pentru a fi anunțat când există bilete avantajoase pentru o vacanță ieftină în Italia.

4. Profită de promoțiile companiilor low cost

Dacă vrei să găsești cele mai bune oferte, abonează-te la newsletterul Vola.ro și urmărește promoțiile liniilor aeriene low cost care operează zboruri spre Italia:

  • Ryanair oferă regulat zboruri din România spre destinații ca Bologna, Genoa, Palermo, Perugia, Pescara și Pisa.
  • WizzAir oferă zboruri spre Sardinia, Bari, Catania, Torino și Pisa.
  • În oferta Blue Air găsești zboruri către Catania, Florența, Olbia.
  • Toate companiile oferă zboruri spre destinații clasice ca Milano, Napoli, Roma și Veneția.

În anumite zile, poți beneficia de reduceri între 10% și 35% la biletele de avion, de promoții tip 1+1 gratis sau alte oferte fulger. Fii pregătit să rezervi zborurile atunci când găsești un preț minim!

5. Profită de serviciile gratuite și de zilele speciale

În multe orașe din Europa se organizează recurent tururi gratuite în mai multe limbi, perfecte pentru a te introduce în istoria și cultura destinației în care tocmai ai ajuns. De regulă, acestea încep din centrul orașului și te poți alătura gratuit.

vacanța in Italia

Totodată, poți profita și de anumite zile în care intrarea la muzee și obiective turistice este gratuită. De exemplu, prima duminică din fiecare lună, numită și Domenica al Museu, îți oferă acces gratuit la Colosseum (Roma), Galeria Uffizi (Florența) și multe altele.

6. Profită de gastronomia locală și cumpără-ți mâncarea din piețe

Vei găsi piețe cu alimente peste tot în Italia. Localnicii merg la cumpărături și cheltuiesc destul de puțin pe produsele proaspete, precum brânzeturi, mezeluri delicioase, legume de sezon și pâine proaspăt scoasă din cuptor.

În loc să iei prânzul în fiecare zi la un restaurant elegant, dă o tură prin piața locală și cumpără tot ce te inspiră pe moment. Vei economisi și te vei bucura de gusturile autentice!

7. Urmează exemplul localnicilor

Italienii nu se așează niciodată dimineața la masă, în cafenea. Ei își beau ceașca de cappuccino sau espresso direct la bar, mănâncă un cornetto și pleacă. Ia exemplul lor, căci în Italia există taxe suplimentare pentru cei care stau la masă. În plus, cafenelele autentice care servesc cafea și produse de patiserie sunt mult mai ieftine decât cafenelele turistice.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să economisești și să cunoști pe îndelete destinația ta, mergi cât mai mult pe jos. În majoritatea orașelor italiene nu ai nevoie de abonamente scumpe, ci doar de un ocazional bilet de autobuz sau de metrou.