Skip to content

Vrei să economisești și să organizezi o vacanță de vară ieftină anul acesta? Se poate, căci există câteva destinații de concediu de vară aproape de România, în care poți ajunge rapid, cu un buget minim.

Ne-am gândit la toate, așa că am inclus atât destinații cu plajă și mult soare, cât și locuri pentru iubitorii de munte, care preferă drumețiile și plimbările în natură în detrimentul șezlongului. Așadar, ai toate motivele să-ți rezervi următoarea aventură în lunile ce urmează.

4 destinații pentru o vacanță de vară ieftină, aproape de casă

1. Albania

În ceea ce privește Albania ca destinație de vară, printre români există un trend ascendent în ultimii câțiva ani. Pe bună dreptate, această țară relativ apropiată de România oferă condiții foarte bune pentru turiști.

Albania are o coastă impresionantă de-a lungul Mării Adriatice și a Mării Ionice, cu mai multe destinații perfecte pentru plajă și băi interminabile în apa cristalină.

Ksamil, de exemplu, este un oraș situat în sudul țării, aproape de granița cu Grecia, și este renumit pentru apele sale cristaline și insulele mici din apropiere. Plajele sunt cu nisip alb și sunt perfecte pentru înot și snorkeling.

Vlora este un alt oraș important de pe coasta Albaniei, unde Marea Adriatică întâlnește Marea Ionică. Plajele din Vlora sunt diverse, variind de la plaje cu nisip fin la plaje cu pietriș.

Nu în ultimul rând, Dhermi este una dintre cele mai populare destinații de plajă din Albania, cunoscută pentru plajele ei lungi cu pietriș alb și ape limpezi. Noaptea, Dhermi se transformă într-un loc vibrant, cu multe baruri și cluburi.

Poți găsi bilete de avion ieftine către Tirana, capitala Albaniei, operate de companii low cost, pentru ca apoi să te îndrepți către stațiunea preferată.

2. Muntenegru

Din seria destinațiilor mai puțin celebre, îți recomandăm Muntenegru pentru o vacanța de vară ieftină, dar memorabilă.

Kotor, cu orașul său vechi bine conservat și golful spectaculos, este un must-see pentru iubitorii de istorie și natură. Budva oferă plaje frumoase și o viață de noapte vibrantă, în timp ce Sveti Stefan, o insulă-resort, este renumit pentru frumusețea sa unică.

Iar pentru cei care vor mișcare și natură, Parcul Național Durmitor, cu Lacul Negru și Canionul Tara, oferă oportunități excelente pentru drumeții și rafting.

Bilete de avion către Muntenegru găsești la noi, pe Vola.ro.

3. Bulgaria

Bulgaria este o destinație perfectă de vacanță de vară ieftină. Probabil că gândul îți zboară imediat la stațiunile de la Marea Neagră, precum Balchik, Kavarna, sau Albena – toate fiind minunate pentru un weeekend prelungit la mare. Însă trebuie să știi că și iubitorii de munte au câte ceva de bifat.

De exemplu, Munții Rila sunt cadrul perfect pentru o săptămână de drumeții cu priveliști minunate. Traseele tip circuit din zonă te poartă printre cele șapte lacuri, iar tu poți alege cât de mult vrei să explorezi. Iar dacă vrei să cucerești un vârf, Musala este cel mai înalt din zona balcanică, iar drumul până la el este spectaculos.

Muntii Rila Bulgaria

Pentru a ajunge în zona montană de mai sus, un zbor către Sofia este ideal. Îl poți lua din București, Cluj, Timișoara, Iași sau Bacău.

4. Croatia

Croația este o altă destinație aproape de casă, în care poți ajunge ieftin cu un zbor lowcost către Zadar, însă și către alte orașe, în funcție de zona pe care îți dorești să o vizitezi în această vacanță de vară ieftină. Poți vedea toate orașele din Croația spre care poți zbura pe Vola.ro.

Odată ajuns la destinație, te poți bucura de o combinație perfectă de locuri relaxante și atracții istorice de explorat. Pe coasta dalmată, Split și Dubrovnik sunt esențiale, oferind nu doar situri istorice impresionante, precum Palatul lui Dioclețian și zidurile orașului vechi, ci și plaje frumoase precum Bavice în Split.

Hvar Croatia vacanta de vara

Insulele Hvar și Brač sunt cunoscute pentru plajele lor spectaculoase, iar Parcul Național Plitvice te va fermeca instant cu traseele sale prin natură, lacurile și cascade superbe.

Așadar, Croația poate fi mixul ideal între a sta la soare și a te bucura de mare, dar și de a cunoaște o cultură nouă și o bucățică de istorie.

Ce alegi pentru următoarea ta vacanță de vară ieftină aproape de casă? Plajele Albaniei, diversitatea peisajelor din Muntenegru, munții și plajele Bulgariei sau farmecul aparte al Croației? Oricare ar fi răspunsul, noi te așteptăm pe site cu biletele de avion și tot ce ai nevoie pentru organizarea călătoriei, ca să ai o vară minunată!