Skip to content

Cele mai așteptate concedii ale primăverii sunt, cu siguranță, vacanța de 1 mai și vacanța de Paște. În 2024, acestea se întâmplă una după cealaltă, un motiv în plus să organizezi o călătorie frumoasă.

Care sunt zilele libere și cum organizezi vacanța de Paște în 2024?

Data de 1 mai pică într-o miercuri, iar vineri, 3 mai, este zi liberă (Vinerea Mare). Lunea de 6 mai, a doua zi de Paște, este și ea liberă. Așadar, ai la dispoziție intervalul 1-6 mai pentru vacanța de Paște 2024, profitând și de 1 mai și folosind o zi de concediu pentru data de 2 (joi).

Dacă nu vrei să folosești nicio zi de concediu, atunci optează pentru un city break între 3 și 6 mai, de vineri până luni. Caută zboruri pe Vola.ro și selectează variante cu plecare cât mai devreme pe data de 3 și cu întoarcere cât mai târziu pe data de 6, pentru a profita la maximum de timpul petrecut la destinație.

Destinații pentru vacanța de Paște și 1 mai 2024

O vizită în grădinile cu lalele olandeze

Grădinile Keukenhof sunt deja deschise publicului și vor fi până pe 12 mai. Este un peisaj unic, care te va uimi și te va impresiona fără îndoială. Este prilejul perfect să evadezi într-o vacanță de Paște relaxantă, în mijlocul naturii superbe.

Apoi, poți combina această vizită cu alte câteva zile în orașele olandeze din apropiere – Utrecht, Delft sau chiar Amsterdam.

O vacanță relaxantă în Malta

Dacă vrei, mai degrabă, să-ți petreci Paștele sau vacanța de 1 mai într-un loc care îmbină farmecul orașelor pline de istorie cu frumusețea naturală a apei și a insulelor, Malta poate fi o idee excelentă. Vremea este blândă, zilele de primăvară sunt mereu însorite, iar pe cele trei insule malteze vei găsi mereu ceva de făcut, fie că stai câteva zile sau toată săptămâna liberă.

O plimbare pe Riviera Franceză

Nisa, Cannes, Antibes, Menton sunt doar câteva orașe minunate de pe Coasta de Azur, unde te poți retrage în perioada Paștelui pentru a te bucura de soare, de mâncare bună și de atmosfera boemă. Poți citi articolul nostru despre vacanța pe Riviera Franceză, pentru a te organiza cât mai ușor.

vacanta de 1 mai

Citește și articolul nostru cu alte 5 idei pentru vacanța de Paște, pentru și mai multă inspirație.

Tips & tricks pentru vacanța de 1 mai și Paște 2024

Stai cu ochii pe ofertele de Paște

Din când în când, chiar și în apropierea zilelor libere din an, companiile aeriene oferă discounturi pentru biletele de avion sau promoții de tip 1+1 gratis sau al doilea bilet la jumătate de preț.

Așadar, pentru a economisi, stai cu ochii pe Vola.ro și pe paginile noastre de social media, unde anunțăm regulat ofertele care apar.

Totodată, poți căuta și oferte last minute de Paște, la cazări sau alte servicii care te interesează.

Fă-ți călătoria cât mai ușoară

În perioada oricărei sărbători, totul va fi mai aglomerat – este un lucru pe care ți-l asumi când pleci în vacanța de Paște. Cu toate acestea, poți aplica niște sfaturi care să-ți ușureze experiența.

Fă-ți bagajele cât mai light și optează, ideal, doar pentru bagaj de mână. Astfel, vei scurta timpii de așteptare în aeroport, dar și prețul biletelor de avion.

Apoi, asigură-te că ajungi la aeroport cu trei ore înainte de ora zborului sau respectă recomandările companiei aeriene. Chiar dacă România a intrat în spațiul aerian Schenghen, cozile la controlul de securitate pot fi destul de mari în perioada 1 mai și Paște.

Verifică înainte condițiile de la destinație

Chiar dacă multe persoane aleg să plece în vacanța de Paște, unele locuri din lume au anumite tradiții, obiceiuri și programe speciale în preajma acestei sărbători. De aceea, s-ar putea să întâmpini lucruri ca atracții turistice închise sau cu program scurt sau modificări în programul transportului în comun.

Așadar, verifică aceste detalii înainte să alegi destinații pentru 1 mai și Paște. Iar dacă vrei să mergi la sigur, alege o destinație unde este sărbătorit cu precădere Paștele Catolic; astfel, de cel Ortodox, nu vei întâmpina prea multe probleme în program.

Iar dacă vrei să călătorești mult și eficient, citește articolul nostru cu mai multe idei de vacanțe pentru zilele libere din 2024 pentru a profita din plin de timpul tău.