Skip to content

Frankfurt este al cincilea oraș din Germania ca mărime și o zonă de legătură foarte avantajoasă pentru călătorii pe întregul continent. De regulă, cine ajunge aici petrece destul de puțin timp, plecând rapid spre destinația finală.

Cu toate acestea, nouă ne place să explorăm locuri noi cu fiecare ocazie. Așadar, dacă urmează să ajungi și tu în Frankfurt și vrei să cunoști orașul, o poți face chiar și în 24 de ore. Sau mai puțin, dacă ai o escală rapidă!

Cum poți să ajungi în Frankfurt?

Frankfurt este un oraș foarte accesibil. Poți să-ți rezervi bilete de avion către Frankfurt în orice perioadă, având la dispoziție zborurile directe ale companiilor aeriene low cost (Blue Air, Ryanair, Wizz Air) și de linie (Tarom).

Atenție, căci orașul este deservit de două aeroporturi – Aeroportul Internațional Frankfurt (FRA) este situat foarte aproape de oraș, în timp ce Aeroportul Frankfurt-Hahn (HHN) se situează mai departe. Așadar, fii atent(ă) atunci când rezervi zborurile.

Cum să descoperi Frankfurt în 24 de ore: Obiective turistice și activități recomandate

Începe explorarea din Römerberg, Centrul Vechi al orașului

Pentru a prinde rapid atmosfera locală, mergi în inima orașului vechi (Altstadt). Romerberg este o piață superbă situată chiar în centrul acestuia. Nu numai că este cea mai mare piață de acest fel, dar este și cea mai animată – plină de localnici, turiști, magazine și cafenele cochete.

Aici vei găsi Primăria Nouă, Römer (un ansamblu de 11 clădiri vechi care formau vechea primărie), Muzeul de Istorie, precum și Haus Wertheym, singura clădire din oraș care a rezistat atacurilor aeriene din 1944. Acum, aceasta din urmă găzduiește un restaurant tipic nemțesc.

Vezi catedrala Sf. Bartolomeu

Catedrala orașului, pe numele ei complet Catedrala Sfântului Bartolomeu, este unul dintre acele obiective turistice clasice din Frankfurt.

Deși ai văzut, probabil, o mulțime de alte catedrale gotice prin Europa, aceasta se deosebește prin culoarea ei arămie și interiorul superb, așa că nu o rata.

catedrala Frankfurt Germania

Traversează râul Main pe podul Eiserner Steg

Numele complet al orașului este Frankfurt am Main, căci acesta este traversat de râul cu același nume.

Traversează-l pe Eiserner Steg, un pod ce datează din anul 1869. De atunci, a fost reconstruit de două ori, însă și-a păstrat farmecul intact.

Urcă în Main Tower

Când ajungi în Frankfurt, vei observa imediat contrastul între zona veche a orașului și zgârie-norii moderni care se ridică dintre clădirile tipic nemțești.

main tower frankfurt

Dacă vrei să ai o panoramă cuprinzătoare a orașului, urcă în Main Tower, a patra cea mai înaltă clădire din Frankfurt și din Germania. LA etajul 56 vei găsi o platformă publică de observare, de unde poți admira râul Main și o parte din oraș.

Fă o pauză și gustă un Frankfurter

Cel mai celebru fel de mâncare din Germania este, cu siguranță, faimosul Wurst. Nemții se mândresc cu o varietate imensă de cârnați, iar Frankfurter este cel specific locului în care te afli. Așadar, fă  o mică pauză și savurează unul.

Plimbă-te prin zona Hauptwache

Hauptwache este o clădire veche care datează din 1730, care a dat și numele pieței din jurul său. Aceasta a fost, pe rând, sediu al poliției și închisoare, iar acum găzduiește o cafenea unde te poți opri pentru o sesiune de people watching.

hauptwache

Muzeul Städel

Dacă ești pasionat de artă, în special de pictură, fă o vizită rapidă acestui muzeu care, odată, a câștigat titlul de cel mai bun muzeu din Germania. La Städel vei găsi operele originale semnate de Botticelli și Rembrandt, dar și de Goya, Monet și Picasso.

Museumsufer

Dacă ai ceva mai mult timp la dispoziție, îndreaptă-te către Museumsufer, un complex de 12 muzee variate pe care le poți vizita.

Indiferent dacă ești interesat de artă, etnografie, film, arhitectură, arheologie sau comunicare, vei găsi cel puțin un muzeu pe placul tău.

Aceste obiective turistice și locuri iconice sunt doar câteva dintre comorile din Frankfurt. În cazul în care vrei să descoperi mai mult, rezervă-ți cazare pentru câteva zile și explorează în detaliu!