Skip to content
Actualizat in: 27/04/2022

Distribuie pe:

A rămas mai puțin de o lună până la sărbătoarea Paștelui și încă te întrebi unde să pleci? Dacă vrei ca anul acesta să schimbi puțin tradițiile și să petreci Paștele pe alte meleaguri, ai la dispoziție nenumărate destinații potrivite.

Vacanța de Paște va avea loc între 22 și 25 aprilie, adică perioada ideală pentru a te bucura de soare și de a evita ploile în multe locuri din Europa.

Iată unde să-ți organizezi vacanța de Paște în 2022!

1. Madrid

Dacă vrei să pleci într-un city break însorit și plin de energie, Madridul este o alegere excelentă. Temperaturile sunt plăcute, iar străzile superbe sunt numai bune de cutreierat cât e ziua de lungă – și e destul de lungă, soarele apune în jurul orei 21!

Capitala Spaniei este potrivită pentru o vacanță cu familia, dar și pentru cuplurile care visează de ceva timp la o călătorie în doi, în care să se bucure de locuri și experiențe noi.

2. Copenhaga

Danemarca este o țară superbă, mai ales dacă știi când să o vizitezi. Deși iernile pot fi hygge, norii joși, zilele scurte și ploile continue s-ar putea să-ți strice experiența. Pe de altă parte, Copenhaga este o destinație perfectă pentru vacanța de Paște.

vacanța de Paște Copenhaga

La final de aprilie, orașul prinde viață, zilele sunt mai lungi și mai însorite, iar arhitectura specială poate fi admirată în voie. Totodată, spațiile verzi și parcurile încep să fie populate, atât de localnici, cât și de turiști care stau la picnic și se bucură de vremea plăcută.

Bonus: Vei evita sezonul turistic și aglomerația specifică verii.

3. Stockholm

Dacă nu-ți place căldura excesivă și visezi de ceva timp să vizitezi Nordul continentului, o vacanță de Paște la Stockholm poate fi o idee bună anul acesta.

În capitala Suediei este ceva mai răcoare decât în alte destinații europene, însă vremea este, oricum, frumoasă și numai bună pentru zile lungi, cu plimbări și vizite la unele dintre cele mai interesante muzee: Vasa, unde poți vedea o corabie reală din secolul 17, Skansen, un muzeu în aer liber cu ferme și grădină zoo, precum și Muzeul formației ABBA, un must see pentru toți fanii trupei.

Rezervă-ți biletele de avion spre Stockholm aici.

4. Sicilia

Pentru aceia dintre voi care preferă soarele din abundență și nu sunt deranjați de aglomerație, Sicilia poate fi destinația ideală pentru vacanța de Paște.

sicilia italia

Insula are un farmec aparte în această perioadă, temperaturi suficient de ridicate, apusuri superbe și cer senin, fără ploi. Totuși, trebuie să știi că Paștele reprezintă un sezon turistic destul de aglomerat pe insulă.

5. Madeira

Dacă nu te tentează prea tare un city break și vrei, mai degrabă, să ai parte de o vacanță de Paște liniștită, într-un cadru natural și verde, zboară spre Madeira și explorează insula.

Aceasta aparține de Portugalia, se află în Oceanul Atlantic și are peisaje desprinse din cele mai frumoase povești. Te vei plimba prin rezervații naturale, plante exotice, și vei putea face chiar și drumeții spectaculoase.

Dacă nu îți e teamă de înălțimi și de provocări, mergi până la Cabo Girao, un pod din sticlă, suspendat pe stânci. Podeaua transparentă îți permite să vezi oceanul dedesubt – o priveliște pe care nu o vei uita!

În final, orice ai alege pentru vacanța de Paște, ține cont de sfaturile de mai sus și vei fi sigur că ai optat pentru destinația ideală pentru tine. Iar dacă nu te poți hotărî, echipa Vola.ro îți stă la dispoziție!