Skip to content

Vrei să scapi de vremea mohorâtă de acasă, dar parcă nu ai zbura tocmai până în Zanzibar sau până în Thailanda pentru asta? Este în regulă, avem destinații calde iarna și în Europa.

Mai exact, Portugalia se laudă cu peste 300 de zile însorite într-un an, așa că ar fi păcat să nu testezi această afirmație curajoasă. Noi îți mai spunem doar că temperaturile pe timp de toamnă și iarnă scad foarte rar sub 12 grade Celsius, dar ating destul de des sau chiar depășesc 20°C. Devine din ce în ce mai tentant, nu-i așa?

Destinații calde iarna în Europa: 5 orașe portugheze de vizitat în orice perioadă a anului

1. Lisabona

Lisabona este una dintre cele mai însorite capitale europene și locul perfect în care să te refugiezi atunci când acasă plouă sau ninge. O poți vizita atât în câteva zile, cât și într-o săptămână sau chiar mai mult.

Plimbă-te pe străduțele vechi și pitorești ale cartierului Alfama, petrece-ți serile în Bairro Alto, zona plină de viață a Lisabonei, urcă până la Castelul Sao Jorge, admiră apusul de la unul dintre numeroasele puncte de belvedere numite miradouros și vizitează Turnul din Belem și Mânăstirea Jeronimos.

Rezervă bilete de avion spre Lisabona pe Vola.ro și călătorește fără griji oricând dorești.

2. Sintra

Multe persoane alocă o singură zi acestui oraș, atunci când se află în vacanță în Lisabona. Deși Sintra poate fi explorată și așa, pe repede-înainte, noi te sfătuim să îi acorzi măcar două zile.

Lista cu locuri uimitoare de vizitat este lungă, iar tematica principală a zonei este cea a castelelor și a grădinilor luxuriante. Asigură-te că nu ratezi faimosul și coloratul Palat Pena, Quinta da Regaleira, Palatul Național Sintra, Castelul Maurilor și Palatul Monserrate.

destinații calde iarna în Europa Palatul Pena Sintra

Iar dacă ești iubitor de natură, mergi și până la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, în apropierea căruia se află și două plaje superbe: Praia da Ursa și Praia da Adraga. Priveliștile îți vor rămâne mult timp în minte.

3. Porto

Porto este celebru, în primul rând, pentru vinul special produs în regiune, dar și pentru arhitectura superbă, prezentă pe fiecare străduță îngustă. Faianța colorată tipică portugheză, azulejos, poate fi și ea admirată peste tot în oraș, pe fațadele clădirilor, mai ales în cartierul Ribeira.

destinații calde iarna în Europa Porto

Cât stai aici, nu uita să guști și câteva pasteis de nata, echivalentul razelor de soare într-un desert fin, crocant la exterior și moale și aromat în interior.

4. Cascais și Estoril

Un alt loc mereu scăldat în razele soarelui este și Cascais, un vechi port pescăresc, care acum primește turiști din toată lumea, datorită frumuseții sale inedite. Imediat lângă se află și Estoril, pe care îl poți include în aceeași călătorie.

Aceste două destinații sunt mai puțin aglomerate decât cele de mai sus, oferind o atmosferă liniștită și plaje minunate, pe care poți sta chiar și toamna sau iarna.

Dacă ajungi în zonă, vizitează și Boca do Inferno, o peșteră naturală și spectaculoasă, săpată în stânci, prin care valurile Oceanului Atlantic își fac loc.

5. Faro și întreaga regiune Algarve

Dacă ești în căutare de destinații calde iarna în Europa, vei dori cu siguranță să explorezi partea de sud a Portugaliei, mai exact regiunea Algarve.

destinații calde iarna în Europa

Faro este capitala acesteia, unde te poți caza pentru început. Apoi, poți vizita orașele din zonă, precum Lagos, Albufeira și Portimao. Dacă te pasionează surfingul, aici poți învăța să îl practici pe tot parcursul anului. Dacă nu, te poți delecta cu cele mai frumoase plaje, precum Praia da Marinha, Praia da Rocha, Praia da Falesia și, mai ales, unica Praia de Benagil, cu peștera sa uimitoare.