Skip to content
Actualizat in: 19/10/2021

Distribuie pe:

Începând din luna august, Vola.ro a introdus un nou serviciu disponibil online: închirierea de iahturi și ambarcațiuni în destinații din Europa. Avem o selecție de peste 14.000 de ambarcațiuni la cele mai bune prețuri disponibile, cu fotografii reale și conținut verificat.

În continuare, te invităm să afli mai multe despre noul serviciu Vola Boats.

Ce este Vola Boats?

Vola Boats este un serviciu oferit de Vola.ro - cea mai de încredere agenție de turism online din România - în parteneriat cu Boataround.com - una dintre cele mai mari companii de închiriat iahturi și ambarcațiuni din lume. 

Cu ajutorul Vola Boats poți închiria online iahturi și ambarcațiuni din Europa. Pentru mai multe detalii, click aici.

Cum pot închiria o ambarcațiune prin Vola Boats?

Începe prin a folosi motorul de căutare de pe Vola Boats. Alege mai întâi zona din care îți dorești să preiei și să predai ambarcațiunea, perioada sejurului și tipul bărcii (iaht cu vele, catamaran, barcă cu motor etc.).

În pasul următor, vei vedea toate ambarcațiunile care corespund criteriilor tale de căutare. Poți filtra și mai mult rezultatele căutării în funcție de anumite specificații (facilități, modelul ambarcațiunii, anul de fabricație, număr de cabine etc.).

Odată ce ai făcut alegerea potrivită, poți efectua plata online direct cu cardul sau prin transfer bancar.

Pot închiria o ambarcațiune prin Vola Boats și dacă nu am permis de barcă?

Da. Vasele tradiționale de tip gulet nu necesită un permis de navigație deoarece au echipajul inclus. 

Iahturile cu vele și catamaranele sunt închiriate, de regulă, de persoanele care dețin permis de barcă. Dacă doriți, aveți totuși posibilitatea de a închiria aceste tipuri de iahturi și împreună cu un căpitan profesionist.

Iahturile de mari dimensiuni pot fi închiriate doar împreună cu echipajul.

Transferul până la locația de preluare a ambarcațiunii este asigurat?

Nu. Acesta trebuie asigurat separat. Dacă vrei să achiziționezi un bilet de avion sau să închiriezi o mașină poți accesa www.vola.ro.

M-am răzgândit Pot anula?

Pentru o flexibilitate cât mai extinsă, îți recomandăm să citești politica de rambursare a ambarcațiunii pe care o alegi. La fel ca și în cazul cazărilor, există atât variante de iahturi care îți permit anularea gratuită, cât și iahturi pentru care contravaloarea închirierii este nerambursabilă.

Există taxe suplimentare față de prețul afișat pe site?

Vola Boats îți prezintă întotdeauna cele mai bune prețuri disponibile pentru iahturi, iar pentru rezervare nu percepem nicio taxă în plus. 

În funcție de ambarcațiunea aleasă, pot exista taxe obligatorii (ex: asigurări, garanții, jurnal de bord etc.), care vor apărea în rubrica ”Taxe excluse” din pagina de rezervare.

Cât durează sezonul de sailing?

În Europa, sezonul de sailing se întinde până la jumătatea lunii octombrie. Pentru anul viitor, ambarcațiunile se pot închiria încă din luna aprilie.

Cât costă să închiriezi o ambarcațiune?

Depinde de tipul ambarcațiunii. Costurile pentru ambarcațiuni mici pot începe și de la 1.500 euro/săptămână. 

Ambarcațiunile care pot acomoda până la 12 persoane (maximum 6 cabine) pot fi închiriate începând de la 3.500 euro/săptămână.

Cele mai scumpe ambarcațiuni pot costa peste 10.000 euro/săptămână și pot acomoda până la 24 de persoane.

Care sunt cele mai sigure destinații din care pot închiria ambarcațiuni?

Îți recomandăm să verifici mai întâi condițiile de călătorie specifice țării din care îți dorești să închiriezi ambarcațiunea, precum și condițiile la întoarcerea în România. Găsești toate detaliile aici.

Boataround.com este o platformă online de căutări de iahturi. Boataround.com lucrează cu peste 2000 de parteneri charter din întreaga lume și oferă peste 19000 de iahturi în peste 1000 de destinații de ambarcațiuni.