Skip to content

De multe ori, călătoriile pot veni la pachet cu experiențe neașteptate, care se transformă în cele mai frumoase amintiri.

Este vorba despre acele mici momente surpriză: ai intrat în pub exact când urma să înceapă un concert al artiștilor locali sau ai vizitat muzeul chiar în ziua în care s-a deschis o expoziție specială. Sau, poate, ai fost luat(ă) prin surprindere de un eveniment local despre care nu știai, dar la care ai putut participa.

Așadar, dacă ți-ai planificat un city break prin Europa în perioada următoare, fii atent și la aceste evenimente și festivaluri de primăvară care au loc în curând. Te poți bucura de ele în aprilie, mai și nu numai!

Top 5 evenimente și festivaluri de primăvară în Europa

1. Bloemencorso Flower Parade, Olanda

Când: 23 aprilie 2022

Dacă urmează să pleci primăvara aceasta într-un city break în Amsterdam sau într-o vacanță mai lungă în Olanda, asigură-te că te sincronizezi cu Bloemencorso Bollenstreek, o paradă spectaculoasă dedicată primăverii și florilor de sezon.

Traseul pe care îl va urma parada este Noordwijk, Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede, Haarlem. Așadar, dacă ești în apropiere, fii pe fază!

2. King’s Day, Amsterdam

Când: 27 aprilie 2022

Cunoscută pe plan local drept Koningsdag, această sărbătoare este extrem de importantă pentru olandezi.

În fiecare an, pe 27 aprilie, locuitorii Amsterdamului se îmbracă în portocaliu și îl celebrează pe rege, prin târguri, petreceri și concerte ce au loc în tot orașul. Ba chiar și pe apă, căci canalele iconice vor fi pline de ambarcațiuni de sărbătoare.

Așadar, dacă te afli în capitala Olandei pe această dată, pregătește-te să faci parte din cel mai mare party în aer liber la care ai fost vreodată.

P.S.: De Ziua Regelui, toată lumea are voie să vândă orice pe stradă, așa că vei găsi târguri de vechituri ad-hoc. Nu poți ști niciodată ce comori poți lua acasă drept suvenir!

3. RHS Chelsea Flower Show, Londra

Când: 24-28 mai 2022

Dacă adori natura și florile, acest festival este un must see. În fiecare an, în grădinile Royal Hospital din zona Chelsea a Londrei, are loc o spectaculoasă expoziție de plante și flori superbe, aranjate de cei mai pricepuți designeri.

flower show londra

Vei putea vedea grădini amenajate superb, dar și idei de decor pentru apartament, pe bază de plante populare și deosebite.

4. Festivalul Internațional de Muzică din Praga

Când: 12 mai - 3 iunie 2022

Iubitorii de muzică clasică și orchestră au încă un motiv serios să viziteze Praga pe timp de primăvară. În oraș vor avea loc aproximativ 40 de concerte, în cadrul unui festival de primăvară care aduce laolaltă artiști din toată Europa. Poți vedea programul și evenimentele din cadrul său aici, unde îți poți rezerva și locul la spectacole.

5. Festivalul Berii din Riga

Când: 25 - 29 mai 2022

Dacă ai optat, anul acesta, pentru o destinație europeană mai puțin celebră, dar excelentă, așa cum este capitala Letoniei, s-ar putea să prinzi cel mai mare Festival al Berii din Țările Baltice.

riga letonia

În Riga se organizează anul acest festival încă din 2012. Evenimentul aduce laolaltă beri craft, atât locale, cât și internaționale. Și, chiar dacă berea nu este băutura ta favorită, îți promitem că vei găsi, fără îndoială, măcar câteva sortimente pe care le vei adora! În plus, te vei putea bucura și de food trucks, concerte în aer liber și, bineînțeles, de superbul centru al Rigăi.

Așadar, rezervă-ți bilete de avion spre Riga sau către o altă destinație dintre cele de mai sus. Vei avea parte de o vacanță cu totul specială!