Skip to content
Actualizat in: 12/04/2023

Distribuie pe:

Te oprești să saluți fiecare pisică de pe stradă și ai galeria din telefon plină de poze cu animale de peste tot unde mergi? Dacă da, este clar: ai nevoie de o listă cu destinații pentru iubitorii de animale – locuri în care să întâlnești cât mai multe creaturi drăgălașe.

Din fericire, lumea este plină de animale, iar pentru grădinile zoo apar din ce în ce mai des alternative etice, cruelty free. Astfel, poți întâlni animalele în mediul lor natural și poți interacționa cu ele astfel încât să nu le deranjezi.

Top 5 destinații pentru iubitorii de animale

1. Căluți, puffini și oi în Islanda

În Islanda, pe orice drumuri vei merge, vei întâlni cel puțin o turmă de oițe simpatice, câțiva căluți islandezi pitici sau un grup de puffini cocoțați pe stâncile înalte.

Caii de pe insulă sunt o rasă specială, scundă și cu istoric viking, care se plimbă liberi în lunile mai calde. Animalele sunt mereu în habitatul lor natural, așa că îți recomandăm să le admiri și să le pozezi de la distanță.

cai islandezi

Mai multe idei pentru o călătorie în Islanda poți găsi aici, pe blogul nostru.

2. Pisici pe insulele grecești

Insulele din Grecia, precum Santorini sau Mykonos, sunt populate de sute de pisici. Clima este prietenoasă cu ele, așa că și-au găsit aici locul perfect pentru dormit la soare cât e ziua de lungă.

Te vei întâlni cu ele pe toate străduțele – simte-te liber să le iubești, să le mângâi și să le oferi ceva de mâncare, așa cum o fac și localnicii, care le acceptă ca parte din comunitățile lor.

Așadar, dacă te îndrepți spre Grecia în următoarea vacanță, iată un ghid pentru insule, care te va ajuta să călătorești ieftin și eficient. Când te hotărăști, te așteptăm cu biletele de avion pe Vola.ro!

3. Sanctuarele de elefanți din Thailanda

Dacă o vacanță exotică este pe lista ta, trebuie să știi că, în Thailanda, elefanții sunt un fel de simbol – îi vei găsi peste tot! Din păcate, există multe locuri care îi exploatează cu scop turistic, oferind tot felul de spectacole și plimbări pe spatele animalelor.

Cu toate acestea, vei descoperi și sanctuare care salvează elefanții, le oferă un cadru natural în care să trăiască, iar călătorii pot face cunoștință cu animalele în cel mai blând mod posibil.

sanctuar de elefanti

De exemmplu, la Green Elephant Sanctuary Park din Phuket poți hrăni și poți mângâia elefanții, poți observa puii jucându-se, în timp ce ei rămân în habitatul lor, confortabili și relaxați.

O altă opțiune cruelty free și cu adevărat specială este și la Elephant Jungle Sanctuary, pe care îl găsești în Chiang Mai, Phuket, Samui și Pattaya.

4. Insulele Galapagos, nu doar pentru țestoase

Insulele ce aparțin de Ecuador sunt recunoscute pentru țestoasele gigantice pe care le poți întâlni acolo, însă Galapagos este casa a multor alte specii fascinante, pe care nu le poți vedea nicăieri altundeva.

O vacanță în Insulele Galapagos este o idee excelentă pentru orice iubitor de animale, mai ales de specii acvatice. Acolo te vei întâlni cu iguane terestre, lei de mare, păsări fregate și pinguini de Galapagos, singura specie care trăiește la nord de ecuator.

5. Bahamas, pentru apă cristalină și porcușori înotători

Dacă nu ai auzit despre plajele superbe din Bahamas, populate cu purcei care adoră să înoate cu tine, este momentul să afli. Nimeni nu are o explicație logică pentru care purcelușii trăiesc în Caraibe, dar Exuma Bay este locul în care îi vei găsi negreșit.

porcii din bahamas

Înoată cu ei și bucură-te de prezența lor, însă nu îi hrăni și nu insista să interacționezi cu ei. Chiar dacă sunt prietenoși, prea mulți turiști insistenți reprezintă o sursă de stres.

Acestea sunt doar câteva din nenumăratele destinații pentru iubitorii de animale, așa că începe cu ele. Apoi, poți trece la nivelul următor și poți pleca în safari prin jungle, pentru și mai multă aventură!