Skip to content

Pentru unii, cel mai bun mod în care pot admira un peisaj superb este de pe bicicletă, în timpul unei plimbări lungi în natură. Dacă și ție îți surâde această idee, ți-am pregătit câteva idei de locuri perfecte pentru a fi explorate pe două roți.

Fie că vrei să te plimbi liniștit la apus printre dealuri sau vrei să te provoci cu un traseu mai lung, prin munți și pe serpentine, vei găsi, fără îndoială, o rută de pus pe listă pentru următoarea ta plecare.

Top 5 rute și destinații pentru ciclism

1. Toscana, Italia

Dealurile Toscanei sunt greu de egalat, fiind combinația perfectă de drumuri line și pante, apusuri magice, podgorii și plantații de măslini. Explorează Chianti, zona celebră pentru vinul cu același nume, și bucură-te de drumurile numai bune pentru a fi străbătute pe bicicletă.

Te poți aventura pe cont propriu și îți poți face propriul traseu sau poți alege un tur ghidat al Toscanei, pentru a descoperi această regiune minunată alături de un ghid. Iar dacă ajungi în zonă, nu rata o vizită în Florența, măcar pentru o zi sau două.

ciclism in toscana

2. Coasta Dalmată, Croația

Croația se mândrește cu aproximativ 200 de zile însorite în fiecare an și cu o coastă superbă, ce poate fi explorată de la un capăt la altul. Așadar, ia-ți bicicleta și pregătește-ți traseul ideal pentru primăvară-vară.

Sibernik, Trogir, Split, Omis, Zadar și Dubrovnik sunt doar câteva orașe în care te poți opri, iar partea bună este că, oricând obosești sau ai nevoie să te răcorești, te poți opri pe oricare dintre zecile de plaje de care vei fi înconjurat de-a lungul traseului.

Dacă alegi această opțiune, iată un ghid complet pentru vacanța ta acolo și bilete de avion ieftine către Croația, ca să te poți organiza deja.

3. Valea Loarei, Franța

Valea Loarei este faimoasă pentru castelele sale superbe, iar tururile în această zonă reprezintă o variantă excelentă de vacanță. Iar dacă ești pasionat de ciclism, vei fi foarte bucuros să afli că ai un traseu special dedicat în această zonă – Euro Velo 6.

Este o rută cu piste și drumuri prietenoase cu bicicliștii, care parcurg Valea Loarei și includ mici trasee de ocolire pentru a vizita castelele. Poți porni din Orleans către Nantes, pentru un traseu de dificultate medie, care va cuprinde o mulțime de peisaje frumoase.

Iar dacă vrei să vizitezi impresionantele construcții din regiune, ți-am pregătit un ghid cu toate castelele de pe Valea Loarei care merită o vizită.

4. Dolomiți, Italia și Austria

Zona Munților Dolomiți nu mai are nevoie de nicio introducere pentru iubitorii de natură, drumeții și ciclism. Peisajele sunt incredibil de frumoase la fiecare pas, iar rutele pentru bicicletă pot varia de la cele mai line la cele mai provocatoare, pentru cine vrea să facă mișcare și să își îmbunătățească skill-urile pe două roți.

Poți începe aventura din Bolzano, iar în funcție de distanța și complexitatea dorită, să te plimbi până la Cortina d’Ampezzo sau chiar Lienz.

ciclism bolzano

5. The Romantic Road, sudul Germaniei

Orașele medievale nemțești au un farmec aparte. Cu siguranță, ai auzit de Rothenburg ob der Tauber sau de Nördlingen, cu străduțele lor pietruite, parcă scoase dintr-o poveste veche. Le poți vizita parcurgând ruta numită The Romantic Road, care traversează sudul Germaniei. Spre final, vei fi recompensat cu o priveliște superbă a castelului Neuschwanstein, pe care îți recomandăm să îl și vizitezi.

Extra: Câmpurile olandeze cu lalele

Dacă nu cauți în mod special destinații pentru ciclism, dar vrei să explorezi ideea unei plimbări cu bicicleta în vacanță, te sfătuim să începi cu un tur scurt al câmpurilor de lalele din Olanda. Zona Keukenhof este perfectă, iar drumurile pentru biciclete sunt impecabile!