Skip to content

Inspirația pentru călătorii poate veni din multe locuri, iar topul anual făcut de National Geographic poate fi unul dintre ele. An de an, avem o listă cu locuri fantastice, care merită, fără îndoială, o vizită.

Așadar, dacă ești în căutare de destinații pentru 2024, cele de mai jos pot fi variante minunate pentru tine. Vezi care ți se potrivește, apoi rezervă-ți călătoria pe Vola.ro!

Top destinații pentru 2024, conform National Geographic

1. Emilia-Romagna, Italia

Regiunea Emilia-Romagna ocupă un loc important în top, căci oferă o mulțime de lucruri și experiențe pentru călătorii pasionați. Situată în nordul Italiei, cuprinde orașe precum Bologna, Parma, Modena, Rimini, Ferrara și Ravenna. Toate merită o vizită, însă poți selecta destinațiile în funcție de ce îți place să faci când călătorești.

Bologna este capitala regiunii și orașul principal din zonă, un reper pentru cultură și artă, în Parma vei găsi mâncare italienească excelentă, Modena te va întâmpina cu restaurante de top, cum este Osteria Francescana. Tot această zonă este celebră și printre fanii Formula1, găzduind circuitul de la Imola și muzeul Ferrari situat în Maranello.

Zboară către Bologna și explorează întreaga regiune într-o vacanță pe cinste!

2. Turul Europei cu trenul

Călătoriile lungi, cu trenul, au crescut în popularitate în ultimii ani. Rutele pe care le poți alege în Europa sunt infinite, sistemele de transport sunt de încredere, iar peisajele pe care le poți vedea prin ferestrele vagoanelor sunt fermecătoare.

Două opțiuni bune pe care ți le recomandăm sunt trenurile care leagă Oslo de Bergen, în Norvegia (Bergen Line), și ruta Zermatt - St. Mortiz din Elveția (Glacier Express). Ambele oferă experiențe de neuitat!

Zboară către Oslo pentru turul din Norvegia sau zboară către Geneva sau Zurich pentru Zermatt, Elveția.

europa cu trenul

3. Valetta, Malta

Malta poate scăpa ușor de pe harta cu destinații – este micuță și situată în sudul Europei, puțin mai departe de Sicilia. Cu toate acestea, istoria și cultura sunt fascinante, la fel ca și arhitectura și peisajele pe care le vei găsi pe cele trei insule – Malta (cea principală), Comino (unde se află și Laguna Albastră) și Gozo, de unde vei vedea cele mai frumoase apusuri pe stâncile înalte, deasupra apei.

Așadar, zboară către Malta și rezervă-ți cazare în Valletta, un oraș ofertant, în care vei găsi atât muzee, clădiri cu arhitectură superbă, grădini impresionante cu peisaje magnifice, cât și restaurante și cafenele locale, unde poți încerca preparate malteze.

Pentru mai multe motive care te vor convinge să vizitezi, citește articolul dedicat de pe blogul Vola.ro.

4. Tartu, Estonia

Aflat la 180 de kilometri distanță de capitala Tallinn, Tartu este un oraș deosebit, care a intrat în topul cu destinații pentru 2024 din Europa. Localnicii îl consideră centrul cultural și intelectual al țării și, pe bună dreptate, căci aici se află cea mai veche universitate din Estonia, iar Tartu a fost numit de UNESCO Orașul Literaturii și capitală europeană a culturii anul acesta.

Așadar, dacă nu ai fost în Estonia încă, poți organiza o călătorie care să cuprindă și această destinație promițătoare. Rezervă bilete de avion către Tallinn, apoi poți lua un tren sau un autobuz către Tartu – vei ajunge acolo în aproximativ două ore.

În Tartu, vizitează Muzeul Național al Estoniei, plimbă-te prin frumosul cartier Karlova, mergi în grădina botanică și admiră Piața Raekoja și clădirea Primăriei.

5. Lima, Peru

Dacă vrei să te aventurezi într-o călătorie mai îndepărtată, anul acesta în top este Peru, mai exact Lima. Poți vizita capitala zburând direct către ea – găsești bilete de avion spre Lima pe Vola.ro! Oferă-i câteva zile pentru a o explora și vei rămâne, cu siguranță, impresionat de cultura, istoria și mai ales gastronomia orașului – este numit și capitala gastronomică a Americii de Sud.

Indiferent de ce alegi, rezervă-ți călătoria din timp, pentru a prinde prețuri bune la bilete de avion și cazare. Te așteptăm cu ofertele pregătite pe Vola.ro!