Skip to content
Actualizat in: 21/04/2022

Distribuie pe:

Dacă discuțiile de complezență despre vremea de afară erau mereu plictisitoare, acum ele au devenit, brusc, foarte interesante. Azi ninge cu fulgi mari, mâine iese soarele și parcă nu a fost iarnă niciodată. Poimâine deja se simte mirosul primăverii, iar peste trei zile te lovește un vânt aproape arctic atunci când ieși din casă.

Probabil că și tu numeri zilele până la vară, când îți vei putea planifica, în sfârșit, vacanța la mare. Dacă vrei să alegi o destinație perfectă, care să merite toată așteptarea, îți recomandăm să rămâi cu noi.

În cazul în care tot ce îți dorești de la o plajă este mult nisip fin și apă turcoaz, suntem siguri că vei găsi o mulțime de variante. Totuși, dacă ești în căutare de ceva cu adevărat inedit, alege una dintre variantele de mai jos.

Iată 5 dintre cele mai frumoase plaje pe care le vei găsi în Europa!

1. Plaja Navagio – Zakynthos, Grecia

Dacă plănuiești să-ți petreci concediul în Zakynthos și cauți plaja ideală, trebuie neapărat să vizitezi Navagio. Poți ajunge acolo doar cu barca, însă efortul merită din plin, iar drumul până la destinație este, în sine, o experiență unică.

Când ajungi pe plaja Navagio, vei găsi o fâșie de nisip alb care intră într-o apă de un turcoaz perfect, real, fără filtru de Instagram. Plaja este înconjurată de stânci înalte din calcar și poate fi văzută și de sus, dacă te încumeți la o mică aventură.

2. Plaja Nissi – Ayia Napa, Cipru

Cu siguranță, și tu visezi în secret să ajungi pe una dintre acele limbi de nisip înguste, înconjurate de o parte și de cealaltă de ocean sau de mare. Chiar dacă următorul tău concediu nu va fi pe o insulă exotică, plaja Nissi din Ayia Napa îți va îndeplini, măcar parțial, visul.

Plaja cipriotă are 500 de metri și se întinde pe toată lungimea golfului, iar apa sa curată a fost premiată cu titlul de Blue Flag.

3. Plajele de pe Coasta Amalfi, Italia

Dacă adori să stai la plajă, dar parcă ai vrea să vezi și altceva în afară de nisip și valuri, îndreaptă-te către Coasta Amalfi. Vei putea admira căsuțele cocoțate pe stâncile înalte, în timp ce te bronzezi sau faci o baie în mare.

Plaja principală din zonă și cea mai mare dintre ele este plaja care poartă numele orașului Positano. Acesteia îi lipsește nisipul fin, însă priveliștea și o felie de pizza te vor face să uiți acest mic detaliu.

Dacă vrei să explorezi plaje mai puțin celebre și, prin urmare, mai liniștite și mai sălbatice, ai la dispoziție plajele Fornillo, Laurito, La Porta sau Furore di Fiordo. Vei avea același view superb, tipic Coastei Amalfi.

4. Plaja Benagil – Algarve, Portugalia

Dacă vorbim despre cele mai frumoase plaje din Europa, nu putem omite regiunea Algarve. Portugalia dispune de o coastă imensă, de-a lungul căreia se află o mulțime de plaje superbe. Praia de Benagil este una dintre acestea.

Plaja este împrejmuită de stânci superbe, nisipul este auriu, iar în imediata apropiere poți vizita unul dintre cele mai interesante locuri pe care le-ai văzut până acum: Algar de Benagil.

Este vorba despre o peșteră săpată în stâncă, la care poți ajunge cu barca sau înotând, dacă ai suficientă experiență. Odată ce vei intra în peșteră, vei găsi o mini plajă, iar când vei privi spre tavan, vei vedea „ochiul” prin care soarele pătrunde în interior.

5. Plaja Catedralelor – Lugo, Spania

Lumea este presărată cu locuri în care natura pare să fie cel mai priceput arhitect sau designer. Un astfel de loc este și Playa de las Catedrales, din zona Galicia.

Undeva aproape de Lugo, valurile oceanului au săpat în stâncă adevărate galerii, iar priveliștea de pe Plaja Catedralelor nu are egal.

Deși nu este o plajă clasică, plină de șezlonguri și cu o apă perfectă pentru bălăceală, merită, fără îndoială, o vizită.

Așadar, dacă ai ales deja plaja perfectă, rezervă-ți bilete de avion ieftine pe Vola.ro. Dacă nu te-ai hotărât încă, vezi și alte idei de călătorii locale, ce îți vor alina dorul de ducă până la vară!