Skip to content
Actualizat in: 04/05/2022

Distribuie pe:

Costa del Sol înseamnă „coasta soarelui” în spaniolă și sună foarte bine pentru o vacanță, mai ales dacă îți place să stai la plajă. Regiunea spaniolă se află în sudul țării și cuprinde toat stațiunile de coastă din apropierea orașului Malaga.

Dacă multe orașe din Peninsula Iberică se laudă cu aproximativ 300 de zile însorite pe an, Costa del Sol promite chiar 325 de zile cu soare. Mai exact, doar 40 de zile înnorate sau ploioase într-un an.

Acestea fiind spuse, ai toate șansele să te bucuri din plin de o mulțime de plaje superbe din Costa del Sol, cât e vacanța de lungă. Ai la dispoziție cam 125 de plaje, întinse pe 160 de kilometri de coastă. Știm, e greu să alegi. De aceea, te ajutăm noi!

Cum ajungi pe Costa del Sol?

Zona de coastă spaniolă este foarte ușor accesibilă din România. Poți rezerva zboruri directe spre Malaga din București sau Cluj-Napoca, operate de liniile low cost Blue Air sau WizzAir, dar și de către Tarom. Iar dacă pleci din alte orașe, ai varianta de zbor cu escală, la prețuri la fel de avantajoase.

Top 5 cele mai frumoase plaje de pe Costa del Sol

1. Burriana Beach, Nerja

Nerja este un orășel mic și mai puțin turistic, aflat la 56 km distanță de Malaga. Plaja sa, Burriana, este una dintre cele mai apreciate plaje de pe Costa del Sol. A primit titlul Blue Flag pentru curățenie, facilități și confort.

plaja Burriana Nerja

Burriana Beach este o plajă spațioasă, cu nisip fin, auriu și apă cristalină, perfectă atât pentru cupluri, cât și pentru familii cu copii mici – aceștia din urmă au zone de joacă amenajate special pentru ei.

În plus, în aproapierea plajei se află o mulțime de localuri cu mâncare autentică spaniolă și beach bars, unde poți bea un cocktail bun și fresh.

Iar dacă alegi să petreci mai multe zile în Nerja, poți explora și cavernele sale „secrete”, care te vor fascina, fără îndoială!

2. Maro Beach, Nerja

Poate că plajele cu facilități excelente nu te încântă foarte tare. În schimb, vrei să stai la soare cu un peisaj epic în față și, de preferat, fără prea mulți alți turiști în jurul tău.

În acest caz, Maro Beach, situată tot în Nerja, dar ceva mai departe de centru, este o opțiune mult mai bună. Plaja se află într-un golf înconjurat de stânci înalte – accesibil, însă unde grupurile mari nu ajung la fel de des ca pe alte plaje.

Tot aici poți încerca să faci și kayaking, snorkeling și scufundări.

3. Cabopino Beach, Marbella

Marbella este una dintre cele mai celebre stațiuni de pe Costa del Sol, cu promenada ei iconică, străjuită de palmieri înalți. Plaja Cabopino, situată în apropiere, este cireașa de pe tort – sau scoica de pe castelul de nisip.

plaja Cabopino Marbella

Unicitatea sa stă în dunele de nisip Dunes de Artola, protejate prin leje, care dau zonei un aspect inedit. Plaja este suficient de spațioasă încât să nu te simți înghesuit nici măcar în cele mai aglomerate perioade.

4. Playa del Cristo, Estepona

O altă plajă îndrăgită atât de turiști, cât și de localnicii Andalusiei este Playa del Cristo, accesibilă foarte ușor pe jos, din centrul Esteponei. Aceasta se află într-un golf, apa este foarte calmă și perfectă pentru cei care călătoresc alături de cei mici.

5. Malagueta/La Caleta, Malaga

Dacă nu vrei sau nu ai timp să te îndepărtezi de Malaga, poți merge pe plaja locală, pe numele său La Malagueta. Este tot ce ai nevoie după câteva zile de străbătut muzeele, castelul Gibralfaro și străduțele centrului vechi în lung și în lat.

malagueta beach malaga

Iar dacă vrei să scapi de aglomerație, continuă să mergi pe plaja Malagueta. Vei ajunge pe plaja La Caleta, ceva mai liberă, dar la fel de frumoasă.

Acestea sunt doar câteva dintre cele aproximativ 125 de plaje de pe Costa del Sol. Dacă vrei să explorezi mai mult zona, încearcă și Playa Torrebermeja din Benalmadena, Playa de la Carihuela din Torremolinos sau Bounty Beach din Marbella. Aceasta din urmă este excelentă dacă vrei să iei parte la petrecerile preferate ale localnicilor!