Skip to content
Actualizat in: 22/03/2021

Distribuie pe:

Blat, sos de roșii, mozzarella. Pentru unii, pizza reprezintă o mâncare mult prea simplă, la care apelează doar atunci când sunt în pană de idei. Buongiorno a tutti, mai puțin acelor persoane.

Pentru restul omenirii, pizza este perfecțiunea întruchipată. Nu poți rezista în fața blatului subțire, sosului de roșii aromat, brânzei fierbinți și elastice. Iar dacă vrei să te asiguri că mănânci cea mai bună pizza din lume, știi deja spre ce țară trebuie să te îndrepți.

Pentru a-ți face misiunea mai ușoară, îți recomandăm și noi ceea ce credem că sunt cele mai bune locuri pentru a mânca pizza în Italia. Buon appetito!

1. Napoli

Poate că pare clișeic, însă nu putem începe topul cu altceva. Dacă ai o pasiune pentru pizza, este imposibil să nu fi auzit despre localul L’Antica Pizzeria da Michele, unde mâncatul unei pizza devine un adevărat ritual sacru.

Te așezi la coada interminabilă, dar despre care toată lumea spune că merită din plin. Aștepți, simți mirosul divin în aer, îi vezi pe ceilalți cum pleacă fericiți de la cel mai bun prânz din viața lor.

În final, îți vine rândul, comanzi, apoi savurezi felie cu felie ceea ce va fi, probabil, cea mai bună pizza pe care ai mâncat-o vreodată!

P.S.: Dacă nu ai răbdare să aștepți la coadă, poți mânca pizza fabuloasă în Napoli și la Gino Sorbillo, Il Pizzaiolo del Presidente, Starita sau Di Matteo.

2. Roma

Spre deosebire de pizza napoletană rotundă, cu blat moale și elastic, pizza romană este ceva mai diferită. Aceasta se servește la felie, dintr-o tavă dreptunghiulară în care a fost coaptă. Are un blat subțire, dar mai crocant decât al unei pizza obișnuite.

Dacă ajungi în Roma, oprește-te neapărat la Pizzarium, locul unde Gabriele Bonci (supranumit și acest Michelangelo al pizzei) servește sortimente clasice, dar și combinații de gusturi la care nu te-ai fi gândit niciodată. Ingredientele se schimbă în funcție de sezon, așa că poți fi sigur că mănânci doar preparate locale, proaspete și delicioase!

Dacă vrei să guști și o pizza rotundă, clasică, mergi cu încredere la La Gatta Mangiona.

3. Verona

Dacă ai mâncat deja pizza clasică și ai vrea să experimentezi gusturi mai altfel, trebuie să ajungi în Verona.

Noi îți recomandăm să începi cu restaurantul lui Renato Bosco. Sapore este un local celebru pentru varietatea meniului său, în care vei găsi nenumărate tipuri de pizza, toate la fel de gustoase.

Poți mânca atât pizza clasică, rotundă, cât și pizza la felie pătrată, crocantă sau servită sub formă de sandwich, cu tot felul de toppinguri ingenioase și absolut delicioase!

Pe lângă Sapore, poți merge și la I Tigli pentru o pizza bună, în zona gourmet, cu ingrediente la fel de interesate, în combinații originale.

4. Caiazzo, Campania

Regiunea Campania este cea mai bună destinație, dacă vrei să încerci cât mai multe pizza. În fond, în această zonă a luat naștere faimosul preparat.

Dacă ești dispus să te depărtezi puțin de Napoli, mergi în Caiazzo, unde te așteaptă cea mai bună pizza la restaurantul lui Franco Pepe, Pepe in Grani. Este vorba despre un local care a câștigat nenumărate premii pentru pizza excelentă pe care o servește.

Toate ingredientele vin din surse locale, rețetele clasice sunt absolut perfecte, iar o simplă bucată de aluat, cu sos de roșii, mozzarella și câteva frunze de busuioc, te va face să te simți ca în rai.

5. Florența

Dacă te gândești de ceva timp la o vacanță în zona Florenței, avem vești bune. Aici vei găsi câteva pizzerii excelente, pe care trebuie neapărat să le vizitezi.

Începe cu Gustapizza, apoi mergi la Sud. Gustă sortimentele tradiționale, dar încearcă-le și pe cele mai neobișnuite. Iar dacă cea mai bună parte din pizza, pentru tine, este blatul, comandă o Margherita la Santarpia. Aluatul este dospit la perfecțiune, rezultând un blat moale, aerat, elastic și pufos, pe care îl vei ține minte!

Știm că deja ți-e foame, așa că nu te mai reținem. Rezervă-ți biletele de avion spre Italia, comandă o pizza și începe să-ți faci bagajele.