Skip to content

Dacă ești un călător pasionat, probabil că deja ai început să-ți faci planurile de vacanță pentru această vară și nu numai.

Cu ocazia intrării în vigoare a Certificatului Verde European și diminuarea restricțiilor în tot mai multe țări din Europa și din restul lumii, cu siguranță îți dorești să explorezi locuri noi cât mai curând.

Pentru că ai așteptat destul de mult această perioadă, noi îți propunem nu doar să călătorești, ci să reinventezi felul în care abordezi fiecare călătorie în parte. E timpul să profiți din plin de fiecare destinație și să te întorci acasă cu amintiri prețioase.

Iată câteva experiențe de călătorie inedite pe care le poți încerca indiferent de locul pe care vrei să-l vizitezi!

1. Alege o cazare neobișnuită

Probabil că hotelurile reprezintă cea mai sigură și cea mai simplă variantă de cazare, indiferent care este destinația ta de vacanță.

Totuși, din când în când, poate ar fi bine să cauți opțiuni speciale, care să nu îți ofere doar un pat confortabil și un mic dejun bun, ci o experiență în adevăratul sens al cuvântului.

Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva idei: rezervă-ți o cazare pe barcă în Amsterdam, un tiny house în Franța, pe Coasta de Zur, sau un cort glam în Toscana, Italia. Opțiunile sunt nelimitate, trebuie doar să le cauți și să rămâi deschis la idei noi!

2. Rezervă un tur ghidat de localnici

Oriunde ai călători în această lume, vei găsi, cu siguranță, zeci de tururi ghidate și pachete turistice atractive. De fapt, cel mai probabil te-ai întâlnit, deseori, cu grupuri imense de turiști, conduși prin capitalele europene de câte un ghid cu steguleț sau umbreluță colorată.

Noi nu spunem că nu poți învăța o mulțime de lucruri dintr-un asemenea tur, ci doar că uneori ai la dispoziție și opțiuni mai… altfel!

De exemplu, în loc să descoperi doar zonele celebre și să afli istoria de bază a destinației tale, poți explora cartiere boeme, colțuri ascunse și zone despre care doar un localnic îți poate povesti cu pasiune.

Așadar, data viitoare când pleci într-o călătorie, poți explora zonele pline de artă stradală din Berlin, poți rezerva un tur al cartierului evreiesc din Praga sau poți descoperi scena locală de piețe, cafelene și restaurante frecventate de locuitorii Vienei.

3. Participă la o clasă de gătit

Noi credem că, pe lângă magneții de frigider, putem aduce acasă o bucățică din atmosfera de vacanță și prin intermediul artei culinare.

Ce ar fi dacă, atunci când ți-e dor de acel city break în Polonia, să gătești o porție de pierogi așa cum ai învățat la clasa de gătit din Varșovia?

Dar dacă te-ai întoarce din Roma și ți-ai invita prietenii la o porție de paste și un tiramisu făcute de tine, în loc să le aduci o carte poștală? Poți face asta dacă participi la un workshop de gătit, ținut de chefi nativi.

workshop gatit paste italia

Aceste experiențe de călătorie nu numai că se vor transforma în amintiri superbe, dar te vor determina și să ieși din zona de confort atunci când explorezi un oraș pentru prima dată. Vei cunoaște oameni noi, vei învăța lucruri cel puțin interesante și vei deveni – dacă se poate – și mai pasionat de călătorii!