Skip to content
Actualizat in: 25/09/2023

Distribuie pe:

Dacă nu ai la dispoziție foarte multe zile libere, dar totuși vrei să pleci într-un city break iarna aceasta, vestea bună este că multe orașe din Europa sunt minunate în sezonul rece.

Știm că mulți călători vânează deja târgurile de Crăciun, însă despre ele am vorbit deja în acest articol. Iar dacă ești iubitor de sporturi pe pârtie, avem un articol și pentru tine.

În cazul în care vrei doar să te plimbi, să vizitezi muzee și obiective turistice și să descoperi un loc nou, la pachet cu gastronomia și cultura locală, destinațiile de mai jos sunt ideale.

Top 3 destinații de city break iarna

1. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este o capitală europeană perfectă pentru city break, chiar și iarna. De fapt, mulți spun că orașul are un farmec aparte în sezonul rece, mai ales dacă ai norocul să prinzi și o ninsoare serioasă.

Amsterdamul este decorat de Crăciun și găzduiește câteva târguri, însă vedeta este Festivalul Anual al Luminilor, care îmbracă tot orașul în culori și forme inedite.

În plus, arhitectura superbă sclipește și se reflectă în canalele care despică orașul, o priveliște pe care o vei putea admira la fiecare pas.

amsterdam iarna

Iar când ți se face prea frig afară, poți intra într-unul dintre numeroasele muzee captivante: Casa Annei Frank, Rijksmuseum, Moco Museum, Muzeul Van Gogh sau Micropia.

Pro tip: În a treia sâmbătă din luna ianuarie se sărbătorește Ziua Națională a Lalelelor. Toată Piața Dam se decorează cu zeci de mii de flori, iar viziatorii pot pleca acasă cu câteva fire colorate de lalele parfumate. Dacă vrei și tu un buchețel, probabil va fi nevoie să stai la coadă, dar acest lucru nu va fi un efort atunci când ești înconjurat de lalele superbe.

P.S.: Dacă poți pleca timp de un weekend prelungit, fă o excursie de o zi spre Zaanse Shans, pentru a vedea morile de vânt, sau spre Giethoorn, un orășel fermecător din apropiere.

Rezervă bilete de avion spre Amsterdam pe Vola.ro și pregătește-te de city break.

2. Praga

Nimic nu se compara cu farmecul Pragăi de sărbători. Asemenea Amsterdamului, și ea este plină de luminițe, clădiri ca-n povești și străduțe numai bune de explorat – înfofolit cu o geacă pufoasă, căci trebuie să te prevenim că va fi destul de frig!

Pe lângă clasicele târguri de Crăciun care durează deseori până în ianuarie, în Praga te poți pierde prin Centrul Vechi, cu arhitectura sa superbă. Nu rata Ceasul Astronomic, Turnul Vechi al Primăriei și Catedrala Church of Our Lady.

praga iarna

După ce ai bifat obiectivele turistice dorite, bucură-te de gastronomia locală, care e numai bună pentru o după-amiază rece de iarnă – mâncarea cehilor este sățioasă, fierbinte, cu multe sosuri și condimente. Încearcă un gulaș, o tocăniță sau o friptură marinată în sosuri delicioase.

Pro tip: Berea pragheză e musai de încercat. Totuși, dacă e prea frig pentru o halbă rece, mergi la un spa și bucură-te de o baie în bere. Nu glumim! Se spune că e o experiență incredibil de relaxantă.

Rezervă-ți acum biletele de avion spre Praga pentru iarna aceasta!

3. Tallinn

Dacă ai călătorit destul de mult prin Europa și ai senzația că rămâi, treptat, fără destinații, îți propunem una dintre acele destinații de city break iarna mai puțin evidente, dar spectaculoase – Tallinn, capitala Estoniei. Chiar dacă nu se află chiar printre cele mai vizitate capitale europene, te va uimi, fără îndoială, cu frumusețea sa aparte.

Tallinn are o arhitectură medievală incredibil de bine conservată, pe care o poți admira în tot Orașul Vechi. Luminițele și decorațiunile de sărbătoare îi adaugă un plus de farmec.

tallinn estonia

Pro tip: Dacă vrei să ai o privire de ansamblu, caută platforma Kohtuotsa. Este un loc de unde acoperișurile portocalii se văd în toată splendoarea. Priveliștea este memorabilă, mai ales dacă ai parte și de puțină zăpadă.

Rerzervă-ți zborurile spre Tallinn pe Vola.ro!