Skip to content

Ai vizitat cele mai faimoase orașe europene, ai văzut cam toate capitalele de pe continent și crezi că nu ți-a scăpat nimic notabil?

După cum deja te-ai obișnuit, suntem aici să îți arătăm noi destinații surprinzătoare. Unele dintre ele sunt comori ascunse, de altele ai auzit, însă probabil nu te-ai gândit niciodată că ar merita o vizită.

Așadar, dacă nu știi unde să mai călătorești prin Europa, îți oferim top 10 destinații pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață!

1. Rothenburg ob der Tauber, Germania

Chiar dacă a câștigat puțină popularitate în ultima vreme, Rothenburg ob der Tauber rămâne una dintre micile comori mai puțin știute ale Europei.

Chiar dacă ai fost deja în Germania, vizitând Berlinul sau alte orașe mari, oferă o șansă și acestui micuț oraș bavarez cu adevărat magic. Explorează toate străduțele pietruite și nu omite Muzeul Crăciunului!

2. Polignano a Mare, Italia

Italia este plină de orașe cu potențial imens pentru turism. Fie că adori arhitectura, gastronomia, moda sau doar la dolce vita, cu siguranță vei găsi o zonă perfectă pentru gusturile tale.

Dacă vrei să te depărtezi puțin de destinațiile celebre și aglomerate, rezervă-ți câteva zile pentru Polignano a Mare, un sătuc superb, cu o plajă inedită, unde valurile se sparg zgomotos de stânci, iar străduțele înguste ascund un farmec unic, de care te vei îndrăgosti.

Dacă vrei să ajungi în Polignano, ia-ți bilete de avion spre Bari și mai mergi cu trenul timp de 15-20 de minute.

3. Gent, Belgia

Lista ta cu destinații deja bifate probabil că include Bruxelles sau Bruges, dar este posibil să-ți fi scăpat un alt oraș important.

Gent este mai mare decât Bruges și, totodată, mai animat. Este considerat un oraș studențesc, datorită miilor de tineri care vin la facultatea de aici.

Dacă alegi să-l vizitezi, poți admira arhitectura tipică zonei, dar și un castel medieval fabulos; Gravensteen este o comoară ascunsă ce merită explorată, din interior sau dintr-o barcă ce te va purta pe canalele orașului.

4. Riquewihr, Franța

Alsacia este o zonă absolut divină, ce merită să fie explorată în orice perioadă a anului. Dacă Strasbourg și Colmar sunt prea mainstream pentru tine (sau deja ai fost acolo), încearcă să faci o plimbare în Riquewihr.

Chiar dacă de-abia îl poți pronunța, vei ajunge să îl adori. Este un orășel care și-a păstrat aproape intactă arhitectura veche, tipică regiunii.

5. Insula Flores, Azore

Insulele Azore sunt ideale pentru tine dacă adori să fii în mijlocul naturii. Arhipelagul are un nume destul de sonor, însă în realitate nu este o zonă extrem de vizitată.

Dintre cele nouă insule, insula Flores s-ar putea să ți se pară cea mai interesantă (este și una dintre cele mai puțin explorate). Aici vei găsi cascade înalte, râuri, piscine naturale și, per total, natură superbă, perfectă atât pentru a te relaxa, cât și pentru a te aventura.

6. Mellieha, Malta

Mellieha poate că nu îți spune prea multe, dar „Orașul lui Popeye” cu siguranță începe să îți formeze o idee despre ce vei găsi aici. Este vorba despre un orășel special conceput pentru producția Popeye, cu Robin Williams în rol principal.

Chiar dacă filmul în sine nu a ajuns foarte faimos, Mellieha este o destinație de poveste, pe care o vei îndrăgi din prima clipă.

7. Tatranska Lomnica, Slovacia

Îți plac sporturile de iarnă, drumețiile sau, pur și simplu, adori să stai în cabană la căldura șemineului cât e seara de lungă? Dacă da, stațiunile montane ale Slovaciei sunt o variantă minunată.

Suntem siguri că deja ai fost la Bansko, în Elveția sau în Franța, așa că o vacanță în Munții Tatra va fi ceva nou și captivant.

8. Perast, Muntenegru

Deși este foarte aproape de România, iar costurile de călătorie sunt mici, Muntenegru nu este o țară foarte des explorată.

La nici 20 de kilometri de Kotor, se află o comoară ascunsă cu un nume despre care probabil nu ai auzit până acum. Perast este un oraș mic, cu sub 400 de locuitori, dar care ascunde o arhitectură impresionantă de inspirație vieneză și o atmosferă de care îți vei aduce aminte.

9. Bohinj, Slovenia

Lacul Bohinj este situat în interiorul Parcului Național Triglav și este una dintre cele mai sustenabile și eco-friendly destinații din Europa.

Poți vizita zona pentru drumeții, canoe, SUP (stand up paddleboarding) sau, pur și simplu, pentru o săptămână de relaxare în mijlocul naturii pure, cu peisaje care îți vor rămâne în suflet.

10. Sistelo, Portugalia

Când aleg Portugalia ca destinație de vacanță, majoritatea turiștilor merg spre Lisabona, Porto și Sintra. Probabil că le-ai bifat și tu deja, nu-i așa?

În tot acest timp, Sistelo este descoperit doar de câțiva curioși. Este vorba despre un oraș aflat în nordul Portugaliei, în mijlocul naturii, unde miile de câmpuri terasate te duc cu gândul la Asia. Ba chiar orașul este numit și „micul Tibet portughez”.

Dacă, până acum, nu mai găseai nicio idee nouă de călătorie în Europa, acum ai la dispoziție cel puțin zece variante excelente. Fie că vei alege un nume sonor de pe listă sau te vei aventura către o destinație complet necunoscută, îți garantăm că te vei distra pe cinste!