Skip to content
Actualizat in: 22/03/2021

Distribuie pe:

Dacă ai o pasiune aparte pentru ape și adori să vizitezi locuri cu cât mai multe râuri, cascade și lacuri, Marea Britanie s-ar putea să fie destinația perfectă pentru tine. În fond, nu degeaba are o regiune numită chiar Țara Lacurilor.

Probabil că, până acum, ai vizitat doar Londra, Edinburgh sau alte orașe turistice. Totuși, noi suntem aici să îți spunem că Regatul Unit al Marii Britanii îți pune la dispoziție nenumărate destinații de călătorie cu adevărat inedite, aflate ceva mai departe de orașe, în mijlocul naturii superbe.

Iată top 10 cele mai frumoase lacuri din Marea Britanie, pe care le poți vizita în următoarea ta vacanță!

1. Loch Ness

Acest lac a devenit faimos datorită legendei monstrului care se presupune că sălășluiește în apele adânci, însă zona în sine este una incredibil de frumoasă.

Loch Ness este cel mai mare lac din Regatul Unit, ca volum de apă, fiind împrejmuit de munți, dealuri și castele scoțiene absolut superbe. Dacă ajungi în zonă, nu rata ruinele Castelului Urquhart și Cascada Foyers.

2. Loch Awe

Dacă rămâi în zona Scoției, probabil că vei dori să vezi mai mult decât celebrul Loch Ness. Un alt lac superb, care merită fără îndoială o vizită, este și Loch Awe. Acesta este mărginit de peisaje ireal de frumoase, de castele și dealuri înverzite.

Dacă alegi să te plimbi prin zonă, asigură-te că vezi Castelul Kilchurn, St. Conan’s Kirk și Castelul Innes Chonnel. Fie că te plimbi cu barca pe apă, cu mașina sau pe jos în jurul lacului, vei adora fiecare moment!

3. Loch Lomond

Probabil că ți-ai dat seama după nume că rămânem în aceeași zonă. Loch Lomond este cel mai mare lac din Scoția și unul dintre cele mai ofertante. Priveliștea de pe lac este superbă, cu munții înalți care se oglindesc în apă, dar poți schimba perspectiva și urcând pe unul dintre ei, pentru a privi lacul de sus.

4. Lough Neagh

Dacă ai de gând să stai mai mult într-o singură zonă, Lough Neagh, situat în Irlanda de Nord, îți va oferi tot ce îți dorești de la o vacanță. Lacul este atât de întins ca suprafață încât, în unele zone, poate părea că ești pe mare.

Dacă nu vrei doar să te plimbi și să admiri peisajul de pe mal, te poți aventura direct pe loc, închiriind o canoe.

5. Windermere

Windermere este cea mai mare întindere de apă din Districtul Lacurilor aflat în Cumbria, zonă pe care celebrul poet William Wordsworth a menționat-o în foarte multe dintre scrierile sale.

Windermere, cel mai mare lac natural din Anglia, are 17 de kilometri lungime și aproape 70 de metri adâncime. El este înconjurat de păduri bogate, dealuri înalte și orășele pitorești care te vor fermeca într-o clipă.

Dacă vrei să ajungi în Districtul Lacurilor, rezervă bilete de avion spre Newcastle sau Manchester.

6. Ullswater

Rămânem tot în Districtul Lacurilor și, de această dată, vorbim despre al doilea cel mai mare lac din zonă.

Ullswater este situat chiar la poalele muntelui Helvellyn, ceea ce îl face destinația perfectă atât pentru pasionații de peisaje superbe, cât și pentru cei care adoră să se cațere și să cucerească vârfuri cât mai înalte.

7. Coniston Water

Tot în Districtul Lacurilor se află și Coniston Water, al treilea cel mai mare lac din zonă. Acesta este înconjurat de dealuri verzi și de copaci care se reflectă în apă, priveliștea fiind una spectaculoasă. De acest view minunat a fost inspirat și autorul Arthur Ransome, când a scris cartea Swallows and Amazons.

Din satul Coniston se pot închiria bărci, așa că poți explora apele lacului în adevăratul sens al cuvântului.

8.  Buttermere

Deși nu se laudă cu niciun superlativ, ba chiar este un lac destul de mic în comparație cu cele de mai sus, Buttermere are un farmec aparte.

Lacul este situat chiar în mijlocul Parcului Național, fiind unul dintre locurile cele mai pitorești, cu priveliști de basm. Te poți plimba în jurul său și poți admira peisajul unic în orice anotimp.

9. Black Park Lake

Poate că numele nu îți sună cunoscut, însă cu siguranță ai văzut acest lac în producții cinematografice precum Harry Potter, Doctor Who, Batman, Captain America și nu numai. Motivul? Lacul din Black Park este foarte aproape de Pinewood Film Studios, la o distanță relativ mică față de Londra.

Așadar, dacă vrei să dai o tură în jurul lui, pe jos sau pe bicicletă, poți integra o mică excursie atunci când vizitezi Londra.

10. Bewl Water

Dacă urmează să pleci într-o călătorie cu toată familia, lacul Bewl Water poate fi destinația perfectă. Situat în East Sussex, la sud de Londra, complexul din jurul lacului este numai bun pentru un weekend plin de relaxare sau aventură.

Poți rămâne la plimbări liniștite pe jos sau pe biciclete sau poți vizita aqua park-ul. Nici pasionații de pescuit nu se vor plictisi, iar dacă vrei o experiență cât mai aproape de natură, poți închiria o ambarcațiune, un paddle board sau o canoe.

Așadar, ai la dispoziție o mulțime de locuri excelente spre care te poți îndrepta în următoarea ta vacanță. Alege destinația în funcție de activitățile tale preferate și bucură-te de peisajele superbe oriunde ai ajunge!