Skip to content

Apreciem și susținem excelența, dedicarea și performanțele în orice domeniu, așa că suntem bucuroși că am putut să îl sprijinim pe Mihnea-Andrei Grigore să ajungă la Conferința Internațională pentru Dezvoltarea Spațială, ISDC 2022.

Mihnea ne povestește despre experiența sa în următorul articol, care sperăm să te încânte și să te ambiționeze în viitor.

"Scopul meu principal în această călătorie a fost participarea la conferința ISDC 2022, unde am fost invitat alături de echipa mea în urma câștigării premiului 3 în cadrul competiției NSS Space Settlement Contest. Proiectul nostru, Scavenger, a fost bazat pe reciclarea sateliților “morți” din orbita Terrei, care mai departe sunt folosiți în alimentarea cu energie a navelor noastre, crearea unei stații de alimentare cu combustibil pentru rachete în orbita lunii, dar și pentru construcția unei baze de research pe lună.

Experiența mea în Statele Unite a început în Boston, unde am vizitat atât orașul, cât și universitățile de prestigiu, Harvard si MIT. A fost prima mea experiență în Statele Unite, și am fost uimit de clădirile înalte, dar și de cele în stil colonist.

Am fost plăcut impresionat de cele două campusuri și de cât de diferite erau unul de celălalt, Harvard fiind îndreptat către latura umanistă, iar MIT fiind concentrat pe inginerie și tehnologie, precum inspiră și numele (Massachusetts Institute of Technology). Am beneficiat de un tur în cadrul MIT CSAIL (Computer Science & Artificial Inteligence Laboratory) unde am văzut laboratoarele în care atât echipe de studenți, cât și doctoranți lucrează în fiecare zi la crearea de inteligență artificială și de roboți.

De asemenea, am vizitat New York-ul, un oraș care ne-a uimit prin măreția sa și prin multitudinea de oameni pe care i-am întâlnit și cu care am interacționat. Acest oraș a fost cel mai impresionant dintre cele pe care le-am vizitat, depășind cu mult priveliștile și toate celelalte experiențe din Boston. Aici am vizitat atât MoMA (The Museum of Modern Art), American Museum of Natural History, dar și Frick Madison. Am mers de asemenea la un spectacol pe Broadway, numit Moulin Rouge, unde am fost impresionat, această experiență devenind preferata mea în cadrul acestei vizite. În zona New York-ului am vizitat atât Universitatea Columbia, cât și Universitatea Princeton.

Am fost surprins plăcut de campusul din Princeton datorită atmosferei liniștite și a combinației de arhitectură modernă cu cea veche. Această universitate este potrivită atât pentru cei îndreptați către studii umaniste, cât și pentru cei tehnici, fiind recunoscută pentru școlile de Computer Science, dar și de drept.

Vizita noastră s-a terminat în orașul Washington D.C., unde am participat la conferința ISDC 2022. Aici am întâlnit și am participat la prezentări ale unor oameni cunoscuți în domeniul spațial, precum leader-ul echipei din spatele Ingenuity Helicopter, primul elicopter care a zburat pe planeta Marte. De asemenea, am avut două sesiuni în care am prezentat proiectul participanților interesați din cadrul conferinței. Aici, am învățat și am aflat despre multe tehnologii noi care pregătesc colonizarea spațiului.

În afara conferinței, am vizitat Washingtonul, unde am văzut Obelisk-ul, Lincoln Memorial, National Gallery of Art, Library Of Congress și multe altele. Am avut de asemenea șansa să participăm și la Memorial Day Parade în centrul capitalei, care a avut loc în cinstea soldaților decedați în razboaiele purtate de Statele Unite ale Americii.

Acest oraș a fost complet diferit cu ce văzusem până atunci în SUA, fiind mult mai liniștit și mai aerisit. De asemenea, toate clădirile au o înălțime mult mai mică decât în celelalte orașe, deoarece Capitoliul trebuie să rămână cea mai înaltă clădire din oraș.

Am fost plăcut surprins de experiența din SUA, dar și de oamenii care sunt foarte politicoși, ajutători și curioși."