Statele Unite ale Americii: Restrictii de calatorie

Incepand cu data de 03.04.2020, persoanele care se intorc in Romania din Statele Unite ale Americii vor intra in carantina institutionalizata timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Incepand cu 05.04.2020, ora 23:00, toate zborurile din Statele Unite ale Americii catre Romania si din Romania catre Statele Unite ale Americii sunt suspendate timp de 14 zile, pana la data de 19.04.2020, cu posibilitatea ca perioada de anulare sa fie prelungita.

Nu au voie sa intre SUA, pasageri care in ultimele 14 zile au tranzitat sau au fost in:

Austria, Belgia, China (Republica Populara), Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Iran, Irlanda (Republica), Italia, Letonia , Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia sau in Regatul Unit (cu exceptia teritoriilor de peste mari in afara Europei).

Nu se aplica pentru:
A. cetateni ai SUA;
b. rezidenti permanenti ai SUA;
c. pasagerii care sosesc in SUA pe zboruri care au plecat inainte de ora 23:59 EDT la 13 martie 2020;
d. sotul/sotia unui cetatean SUA;
e. sufletul unui rezident permanent al SUA;
f. parintele / tutorele legal al unui necasatorit si mai mic de 21 de ani, rezident national sau permanent al SUA;
g. fratele necasatorit si mai mic de 21 de ani frate sau sora unui rezident national sau permanent al SUA, care este necasatorit si mai tanar de 21 de ani;
h. copilul / copilul matern / sectia unui rezident national sau permanent al SUA;
i. pasageri cu viza IR-4 sau IH-4;
j. pasageri cu viza C-1, D sau C-1 / D;
k. pasageri cu A-1, A-2, C-2, C-3, E-1, G-1, G-2, G-3, G-4, NATO-1 prin NATO-4 sau NATO- 6 viza;
l. membrii fortelor armate ale SUA, sotilor si copiilor membrilor Armatei SUA;
m. pasagerii cu dovezi de calatorie la invitatia guvernului SUA pentru un scop legat de retinerea / atenuarea Coronavirusului (COVID-19);
n. pasageri cu documente emise de Departamentul de Securitate Interna al SUA, Vama si Protectia Frontierelor din SUA sau Departamentul de Stat al SUA care indica faptul ca pasagerul este scutit de restrictie.

2. Pasagerii care au fost intr-una dintre tarile enumerate in buletinul numarul 1 in ultimele 14 zile, dar care sunt scutiti de restrictia de a intra in SUA, trebuie sa ajunga la unul dintre urmatoarele aeroporturi: Atlanta (ATL), Boston (BOS) , Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Honolulu (HNL), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK sau EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) ) si Washington (IAD).

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.