Spania: Restrictii de calatorie

Persoanele care se intorc in Romania din Spania vor intra in carantina institutionalizata timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Toate zborurile din Spania catre Romania si din Romania catre Spania au fost anulate pana la data de 14 Aprilie 2020, cu posibilitatea ca perioada de anulare sa fie prelungita.

Pasagerilor le este interzis sa intre pe teritoriul Spaniei. Masura nu se aplica:

a) cetatenilor si persoanelor care au domiciliul intr-un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Schengen si care calatoresc direct spre locul de resedinta;
b) detinatorilor unei vize de lunga sedere, eliberata de un stat membru al Uniunii Europene sau al Spatiului Schengen, care calatoresc catre tara care le-a eliberat viza;
c) lucratorilor transfrontalieri;
d) personalului medical sau care ofera asistenta persoanelor in varsta;
e) personalului care transporta bunuri;
f) diplomatilor, organizatiilor internationale, personalului militar si membrilor organizatiilor umanitare, care calatoresc pentru a-si indeplini sarcinile;
g) persoanelor care calatoresc din motive urgente ce tin de familie, acreditate in mod corespunzator.
h) persoanelor care calatoresc din motive de forta majora, sustinute de documentatie, sau a caror intrare in tara este permisa din motive umanitare.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile)
Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.
Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri (minimum 72 de ore).
Iti multumim pentru intelegere.