Romania: Restrictii de calatorie

Incepand cu data de 9 Martie 2020, toate zborurile din Italia catre Romania si din Romania catre Italia sunt suspendate pana la data de 20 Aprilie 2020, cu posibilitate de prelungire.

Incepand cu data de 18 Martie 2020, ora 18:00, toate zborurile din Spania catre Romania si din Romania catre Spania sunt suspendate pana la data de 14 Aprilie 2020, cu posibilitate de prelungire.

Incepand cu 25 Martie 2020, toate zborurile din Franta catre Romania si din Romania catre Franta sunt suspendate pana la 22 Aprilie 2020, cu posibilitate de prelungire.

Incepand cu 25 Martie 2020, toate zborurile din Germania catre Romania si din Romania catre Germania sunt suspendate pana la 22 Aprilie 2020, cu posibilitate de prelungire.

Incepand cu 05.04.2020, ora 23:00, toate zborurile catre/dinspre Austria, Belgia, Elvetia, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia si Iran sunt suspendate timp de 14 zile, pana la data de 19.04.2020, cu posibilitatea ca perioada de anulare sa fie prelungita.

Toate persoanele asimptomatice care vin in Romania din urmatorele zone vor intra in carantina insitutionalizata timp de 14 zile, in spatii special amenajate, imediat dupa revenirea in tara.

– Austria
– Belgia
– Elvetia
– Franta
– Germania
– Iran
– Italia
– Marea Britanie
– Olanda
– Spania
– SUA
– Turcia

Incepand cu data de 3 Aprilie 2020, toate persoanele asimptomatice care sosesc dintr-o calatorie internationala, din alte tari decat cele de mai sus, vor intra in izolare la domiciliu timp de 14 zile, imediat dupa revenirea in tara.

Este interzisa intrarea pe teritoriul Romaniei cetatenilor romani si apatrizilor, prin punctele de trecere a frontierei de stat. Acestia pot tranzita teritoriul Romaniei pe culoare de tranzit organizate prin intelegeri cu statele vecine. Masura nu se aplica pentru:

– membri de familie ai cetatenilor romani
– membri de familie ai cetatenilor altor state membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European ori ai Confederatiei Elvetiene, cu rezidenta in Romania;
– persoane care au o viza de lunga sedere, un permis de sedere sau un document echivalent permisului de sedere eliberat de autoritatile romane potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.
194/2002 privind regimul strainilor in Romania, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ori un document echivalent acestora emis de autoritatile altor state, potrivit dreptului
Uniunii Europene
– persoane care se deplaseaza in interes profesional, dovedit prin viza, permis de sedere sau un alt document echivalent
– personal diplomatic sau consular, personal al organizatiilor internationale, personal militar sau personal care poate asigura ajutor umanitar
– pasageri in tranzit, inclusiv cei repatriati ca urmare a acordarii protectiei consulare
– pasageri care calatoresc din motive imperative (medicale sau familiale)
– persoane care au nevoie de protectie internationala sau din alte motive umanitare.

Soferii autovehiculelor care transporta marfa cu capacitatea maxima autorizata mai mare de 2,4 t au obligatia sa foloseasca mijloace individuale de protectie, precum dezinfectant, manusi, masca pentru fata. De asemenea, ei trebuie sa prezinte documente care atesta traseul de deplasare pana la destinatie.

Daca sosesc din sau au tranzitat „zone rosii” sau „zone galbene”, soferii nu se supun masurilor de carantina sau izolare, daca la prezentarea in punctul de trecere a frontierei nu manifesta simptome asociate Coronavirus.

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri (minimum 72 de ore).
Iti multumim pentru intelegere.