Skip to content
Actualizat in: 18/08/2021

Distribuie pe:

• Ras Al Khaimah, parte a Emirator Arabe Unite, promite o experiență autentică și accesibilă.
• Emiratele Arabe Unite au administrat până acum peste 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID. Presupunând că fiecare persoană are nevoie de 2 doze, înseamnă că aproximativ 52,2% din populația țării este deja vaccinată.
• Ras Al Khaimah este PRIMA destinație din lume care a primit atât acreditarea Bureau Veritas Safeguard Assurance, cât și pe cea de la World Travel and Tourism Council (WTTC), ambele recunoscând standardele sporite de siguranță și implementarea protocoalelor de igienă existente în Emirate.
• Deși perioada optimă pentru a vizita Ras Al Khaimah este octombrie - aprilie, vizitatorii se pot bucura de soare pe tot parcursul anului, relaxa în hoteluri de clasă mondială sau pe plaje curate și pot avea parte de experiențe inedite la Centrul de Aventură Jebel Jais, amplasat pe cel mai înalt vârf montan din Emirate (1.934 metri). Aici, temperaturile sunt cu 10 grade mai scăzute decât la nivelul mării.
• Există zboruri zilnice din România, cu o durată de aproximativ 5 ore, iar de la Aeroportul Internațional Dubai transferul cu mașina până în Ras Al Khaimah se face în doar 45 de minute.


Siguranța

Ras Al Khaimah este una dintre destinațiile cu cea mai spectaculoasă creștere a turismului din zonă, statut care a determinat autoritățile locale să pună siguranța pe primul loc și să acționeze rapid.

Iată câteva dintre măsurile adoptate de Ras Al Khaimah:

• Este PRIMA destinație din lume care a primit certificarea ‘Safeguard Assurance’ oferită de Bureau Veritas;
• Este PRIMA destinație din Orientul Mijlociu care a fost certificată de către WTTC ca ‘Safe Travels destination‘;
• Autoritatea pentru Dezvoltare Turistică a Ras Al Khaimah a auditat TOATE hotelurile din Emirat și centrul de expoziții Al Hamra International Exhibition & Conference Center;
• Aceste rezultate au fost determinate de o serie de campanii de succes, cum ar fi programul continuu de vaccinare pentru persoanele care lucrează în industria ospitalității, astfel încât, până la jumătatea anului, numărul celor vaccinați să se apropie de 100% sau testarea gratuită a personalului hotelier;
• Mai mult, Ras Al Khaimah este prima destinație globală care oferă test PCR gratuit la plecare pentru turiștii din tările care solicită acest lucru. Această facilitate se oferă oaspeților care stau minimum 2 nopți și este valabilă până pe 30 iunie 2021;
• RAKTDA colaborează îndeaproape cu toți partenerii din hotelărie pentru a se asigura că aceștia respectă cu strictețe toate normele guvernamentale și de sănătate publică privind distanțarea fizică.


Accesibilitatea

Există două zboruri zilnice pe ruta București - Dubai și de două ori pe săptămână pe ruta Cluj – Dubai, începând din martie 2021. De la aeroport, transferul cu mașina până în Ras Al Khaimah durează doar 45 de minute.

“Până în prezent, durata medie a sejurului este de 3 nopți, deoarece majoritatea vizitatorilor combină Ras Al Khaimah cu Dubai, însă intenționăm să creștem durata șederii cu ajutorul pachetelor turistice tip charter.

Suntem încrezători că, din toamna acestui acestui an, turiștii dornici să descopere această destinație vor avea la dispoziție zboruri charter săptămânale, direct către Aeroportul din Ras Al Khaimah.”, a declarant Noura Dabo, Senior Manager - Corporate Communication & PR.

 
Cum se simte aceasta destinație?

Ras Al Khaimah este o experiență de avut cel puțin o dată în viață. Aici puteți simți cum bate inima Emiratului datorită multitudinii de peisaje care promit experiențe și aventuri ce-i recompensează pe toți vizitatorii.
Urmând linia șerpuită a litoralului, pe toata lungimea sa de 64 de kilometri de plajă, veți găsi relaxare, sporturi nautice, resorturi pentru familii și hoteluri de lux sau terenuri de golf amplasate chiar pe malul apei.

Pornind într-o aventură cu caiacul printre mangrove luxuriante veți descoperiți multitudinea de păsări și viața marina. Aventurându-vă în deșert, veți putea lua parte la experiențe tip safari, ce variază de la călărie până la campare printre dune uriașe.

Ras Al Khaimah este singurul emirate cu munți spectaculoși, unde oricine poate încerca o activitate desprinsă la propriu din Cartea Recordurilor: Jebel Jais Flight, ce deține titlul de cea mai lungă tiroliană din lume!

“Zborul” Jebel Jais este una dintre atracțiile de top a destinației, datorită numărului mare de persoane din întreaga lume care caută senzații tari și adrenalină. Cu o lungime incredibilă de 2,83 km - echivalentul a peste 28 de terenuri de fotbal - tiroliana se întinde peste văile muntelui Jebel Jais, la o înălțime de peste 1.680 de metri deasupra nivelului mării și este cu adevărat o experiență de pus pe lista de lucruri de încercat măcar o dată în viață.

 

Locuri de explorat și experiențe de trăit

Ras Al Khaimah este incredibil de divers și oferă o multitudine de experiențe pentru oameni de toate vârstele și cu interese variate. Există cu adevărat ceva pentru toată lumea - munte, deșert și plajă - indiferent dacă vă interesează activitățile în aer liber, experiențele pline de adrenalină, cultura și istoria sau căutați un paradis luxos în care să vă relaxați.

Activitățile în mijlocul naturii sunt elementul central al turismului în Ras Al Khaimah. Emiratul are plaje curate, mangrove luxuriante și vaste dune deșertice, pe lângă maiestuoșii munți Hajar și cel mai înalt vârf al Emiratelor Arabe Unite - Jebel Jais.
Ras Al Khaimah este, de asemenea, recunoscut ca un loc de top pentru animale sălbatice, inclusiv păsări migratoare, gazele, pisici sălbatice, pisici de nisip și vulpi, în timp ce zona de coastă și mangrovele sunt populate de broaște țestoase, flamingo, cormorani și multe alte viețuitoare.

De asemenea, destinația oferă o multitudine de experiențe culturale. Oaspeții pot afla istoria Emiratului prin observarea tradițiilor, alături de triburile de beduine din munți sau vizitând situri arheologice precum Jazirah Al Hamra, fortul Dhaya, Shimaal și Julfar, toate acestea fiind recunoscute de UNESCO.

Atracțiile culturale, cum ar fi ferma de perle Suwaidi, oferă oaspeților șansa de a pătrunde în istoria perlelor din Emirate cu ajutorul tururilor de mangrove și a informații despre diversele tipuri de perle de cultură. 

Emiratul deține un loc special în inimile căutătorilor de aventură și al entuziaștilor de activități în aer liber, ofernind mai multe experiențe cum ar fi: alpinism ghidat, ciclism montan și drumeții în munți, plimbări cu caiacul prin mangrove sau experiențe off-road.

În plus, Jais Adventure Peak este perfect pentru iubitorii de adrenalină în căutarea aventurii vieții lor!
Atracțiile sale sunt: Jais Sky Tour, Jais Sky Maze și cea mai lungă tiroliană din lume - Zborul Jebel Jais.

Oaspeții care doresc să-și pună la încercare abilitățile de supraviețuire se pot îndrepta către prima tabără de supraviețuire Bear Grylls din regiune, ce oferă și prima cazare din lume sub acest nume, unde pot urma cursuri captivante de supraviețuire.