Skip to content
Primii români rambursați 100% în urma anulărilor Blue Air: clienții Vola.ro protejați prin Vola Trip Protect și Fast Refund

În data de 6 septembrie 2022, compania aeriană Blue Air a anunțat suspendarea zborurilor până pe 12 septembrie, ulterior prelungind acest termen până în 9 octombrie 2022, inclusiv. Peste 7000 de clienți au suferit în urma anulărilor Blue Air. Echipa Vola.ro s-a mobilizat rapid, notificând clienții afectați și oferindu-le asistență pe email și chat.

Clienții care au achiziționat servicii de protecție precum “Trip Protect” și “Fast Refund” au primit prioritar soluții alternative de călătorie sau rambursarea în numerar a biletelor de avion. Clienții fără aceste produse achiziționate sunt în curs de soluționare conform condițiilor de rezervare.

Asigurările de călătorie și produsele similare au făcut diferența în situația zborurilor Blue Air

În încercarea de a răspunde industriei volatile și solicitărilor clienților care își doresc să fie acoperiți de riscurile anulărilor și modificărilor de zboruri, Vola.ro a lansat încă de la momentul pandemiei produse cu ajutorul cărora turiștii să poată diminua eventualele pierderi financiare. Astfel, în cazul în care compania aeriană anulează zborul, există serviciul Vola Fast Refund, prin care turiștilor li se rambursează costul biletului de avion în procent de 100% în maximum 24 de ore. Clienții Vola.ro au avut la dispoziție și serviciul Vola Trip Protect care îi ajută să-și continue călătoria și să primească alternative de zbor gratuite în cazul anulărilor sau întârzierilor, fără cheltuieli suplimentare.

Dintre clienții serviciului Trip Protect 48% au fost reprogramați cu alte companii aeriene pentru a-și continua călătoria și pentru a ajunge fără griji la destinație, 42% dintre aceștia au solicitat rambursarea segmentelor de zbor afectate de anulare și au primit sau vor primi banii în cont, în funcție de banca de care aparțin, în maximum 2-3 zile, din fondurile proprii ale Vola.ro. Restul de 10% au primit alternativele de zbor oferite de Vola.ro, însă nu s-au decis asupra zborurilor anulate.

Toți clienții care au adăugat serviciul Fast Refund au primit pe cardul folosit la efectuarea plății sumele achitate pentru segmentele de zbor anulate, din sursele financiare ale Vola.ro. Astfel, în funcție de banca emitentă a cardului, în maximum 2-3 zile își pot vizualiza banii în conturi.

„Am terminat procedura de rambursare pentru toți clienții care au achiziționat unul din serviciile adiționale de protecție Fast Refund sau Trip Protect, pentru zborurile anulate de Blue Air, adică aproximativ 400 de rezervări. A fost o muncă de echipă, la foc rapid și le mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare și pentru faptul că au înțeles că aceste produse sunt extrem de importante pentru clienții noștri și pentru brandul Vola. În urma review-urilor primite de consultanții noștri, 9.7 din 10 clienți sunt foarte mulțumiți de produsele noastre de protecție și le-ar recomanda și altor persoane. Acest lucru ne convinge că facem o treabă foarte bună și că am creat servicii cu adevarat utile .” Daniel Truică, CEO și Fondator Vola.ro

Ce se întâmplă cu pasagerii care nu au avut Vola Trip Protect sau Fast Refund?

Procesul este puțin mai anevoios în această situație deoarece soluționarea depinde de Blue Air în mare măsură. Cu toții au fost notificați de anulările anunțate până în prezent și contactați în vederea începerii procedurii de rambursare pentru a recupera banii de la compania aeriană. Din experiența anterioară, acest proces este unul de durată dar se vor face toți pașii pentru recuperarea sumelor plătite pe biletele de avion.

Despre Vola.ro
În 2019 Vola a fost desemnată printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere și cea mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurari medicale de călătorie și servicii de rent-a-car. De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală.

În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în Romania în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2019, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 10.6 milioane de EUR la un volum de tranzacții de 71 mln EUR.

Pentru mai multe informații, va rugăm să ne contactați la [email protected].