Skip to content
Actualizat in: 24/08/2023

Distribuie pe:

În perioada verii, există două categorii principale de călători. Pe de o parte, sunt cei care ar explora absolut toate destinațiile cu plajă și palmieri, apoi cei care ar fugi oriunde, doar să fie departe de acele locuri.

Dacă și tu te-ai săturat de temperaturile mari și vrei să pleci într-o călătorie refreshing, îți oferim câteva idei de destinații răcoroase din Europa, numai bune pentru această perioadă.

Iată 7 destinații răcoroase unde să evadezi!

1. Reykjavik, Islanda

Aurora boreală, peisaje care par de pe altă planetă, natură uimitoare. Dacă ai nevoie de și mai multe motive pentru a vizita Islanda, trebuie să o faci și pentru că este una dintre cele mai răcoroase zone din Europa, pe timp de vară și nu numai. Aici temperaturile cresc rar peste 13-14 grade Celsius, așa că poți avea oricând parte de o călătorie ideală dacă fugi de căldură.

Zboară către Reykjavik, vizitează capitala, apoi aventurează-te în inima naturii, pentru a descoperi Islanda în toată splendoarea sa. Dacă ai puțin timp, parcurge circuitul Golden Circle. Iar dacă vrei o vacanță mai lungă, străbate Ring Road, drumul care înconjoară toată insula.

2. Copenhaga, Danemarca

În cazul în care Islanda este un pic prea departe, rezervă-ți bilete de avion spre Copenhaga, pentru a face cunoștință cu minunata Danemarca.

copenhaga

Copenhaga nu este la fel de recunoscută pentru natură, însă arhitectura sa minunată și numeroasele atracții turistice te vor ține ocupat(ă) câteva zile, fără îndoială. De căldură nu trebuie să te temi, căci vei găsi la destinație în jur de 20-25 de grade Celsius, maximum.

3. Malmo, Suedia

Îți oferim un super pont: dacă pleci într-un city break în Copenhaga, poți ajunge ieftin, ușor și rapid și în orașul suedez Malmo, situat la doar 30 de kiometri distanță și separat prin Podul Øresund.

Aici este cam la fel de răcoare, iar dacă vrei să bifezi două țări minunate în aceeași excursie, e varianta perfectă. Nu uita să vizitezi Castelul din Malmo și Moderna Museet, un muzeu inedit de artă și arhitectură.

4. Oslo, Norvegia

Pentru cei care caută destinații răcoroase, Oslo poate reprezenta, de asemenea, un loc ideal în lunile calde. Capitala Norvegiei te va întâmpina cu 19-22 de grade Celsius pe timp de vară, numai bine pentru zile pline de plimbări relaxante, în care soarele puternic nu te va deranja.

Oslo Norvegia

Vizitează Muzeul Navelor Vikinge, Fortăreața Akershus, Parcul Vigeland, Opera, Palatul Regal, dar și Muzeul Fram, dedicat unei nave de explorare polară, precum și Muzeul Norvegian de Istorie a Culturii, pentru a vedea cum arată viața în Norvegia, din 1500 și până azi.

5. Helsinki, Finlanda

Un pasionat al zonelor răcoroase pe timp de vară nu poate rata capitala Finlandei. În Helsinki ai multe de făcut, așa că un city break aici nu este niciodată o idee rea. Fie că îți plac muzeele și catedralele sau, pur și simplu, plimbările printre clădiri interesante, vei adora orașul și temperaturile sale blânde, când în restul Europei este prea cald.

6. Tallinn, Estonia

Chiar dacă nu este la fel de celebră ca alte orașe europene, Tallinn este una dintre cele mai frumoase capitale din estul continentului. Dacă nu ne crezi, ia feribotul din Helsinki sau zboară direct spre Tallinn. Vizitează liniștit(ă) orașul, unde chiar și pe timp de vară temperaturile sunt răcoroase și plăcute.

Tallinn Estonia

Dacă ajungi aici, nu rata Catedrala Alexander Nevsky, cu arhitectura ei inedită, Danish King’s Garden, Pasajul Sf. Ecaterina, Poarta Viru și Centrul Vechi, boem și fermecător.

7. Dublin, Irlanda

Când toată lumea merge la mare în Grecia, iar tu vrei să vină toamna mai repede și să te bucuri de o atmosferă ceva mai gloomy, Dublin poate fi destinația ideală. Temperaturile sunt în jur de 20 de grade Celsius, iar vremea se potrivește perfect cu vibe-ul orașului.

Avem un articol întreg despre ce poți să vizitezi în Dublin, iar dacă ești în căutare de bilete de avion spre Dublin, tot la noi le găsești.