Polonia: Restrictii de calatorie

Toate persoanele care se intorc in Romania din Polonia vor intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Incepand cu data de 15 Martie 2020, strainii nu au voie sa intre in Polonia. Intrarea in Polonia este permisa in continuare pentru:

1. Cetățenii Poloniei, soții și copiii lor.

2. Pasagerii aflați în custodia permanentă a cetățenilor Poloniei.

3. Pasagerii cu permis de ședere temporară sau permanentă.

4. Pasagerii care au dreptul de a lucra pe teritoriul Poloniei, adică străinii care au dreptul să lucreze în aceleași condiții ca și cetățenii polonezi, care dețin un permis de muncă, permis de muncă sezonier, o declarație de încredințare a muncii unui străin pe teritoriul Poloniei .

5. Pasagerii cu Polish Card.

6. Șefii misiunilor diplomatice și membrii personalului diplomatic și consular al unei misiuni (cu rang diplomatic).

7. În cazuri deosebit de justificate, neincluse mai sus, comandantul postului Grăniceri, după obținerea consimțământului șefului Gărzii de frontieră, poate permite unui străin să intre pe teritoriul Poloniei în conformitate cu procedura specificată în lege. din 12 decembrie 2013 privind străinii (Journal of Laws of 2020 item 35).Zborurile Wizzair catre si dinspre Polonia sunt anulate incepand cu data de 15 Martie 2020.

Guvernul polonez a anuntat si alte restrictii, inclusiv inchiderea centrelor comerciale (in afara de farmacii si magazine alimentare), inchiderea restaurantelor si a barurilor si inchiderea spatiilor de divertisment. Toate adunarile cu peste 50 de persoane vor fi limitate. Aceste restrictii vin in completarea celor anuntate anterior: inchiderea tuturor scolilor, universitatilor si institutiilor culturale, inclusiv teatre, muzee si cinematografe, pana in luna martie.

Mai jos gasesti o lista cu zborurile anulate pe ruta Romania – Polonia/Polonia – Romania:

Companie aeriana Rute anulate
Perioada de anulare
Wizz Air Otopeni-Varsovia/Varsovia-Otopeni
15.03.2020- 25.03.2020
LOT Otopeni-Cracovia/Cracovia-Otopeni
pana pe 24.04.2020
Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile)

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.