Skip to content
  • Austria, Germania, Marea Britanie și Italia sunt în topul celor mai ieftine destinații pentru mini-vacanța de 1 Mai
  • Potrivit Vola.ro, cele mai ieftine bilete (doar dus) vândute în această perioadă sunt spre destinații precum Italia, Belgia, Marea Britanie, Austria și Franța.
  • Cele mai ieftine bilete de avion dus-întors pentru mini-vacanța de 1 Mai costă aproximativ 90 - 100 euro / persoană
  •  

2023 le-a adus românilor un calendar al zilelor libere extrem de generos, cu mai multe sărbători legale care pică în timpul săptămânii, în comparație cu anii trecuți. Altfel spus, liber la mini-vacanțe de care aceștia pot profita pentru a se bucura de o binemeritată pauză.

În acest an, tradiționalul 1 Mai (sau Ziua Internațională a Muncii) va fi sărbătorit într-o zi de luni, ceea ce se traduce printr-un weekend prelungit, numai bun pentru un city-break de 3-5 zile în afara țării. Potrivit agenției de turism online Vola.ro, zborurile către multe destinații europene sunt chiar mai ieftine decât călătoriile pe plan intern, astfel că turiștii au numeroase opțiuni din care pot alege pentru mini-vacanța lor.

Italia, Germania și Marea Britanie: cele mai ieftine destinații pentru o vacanță last minute de 1 Mai

Pentru turiștii români care nu au apucat încă să își rezerve mini-vacanța de 1 Mai, echipa de specialiști Vola.ro a căutat cele mai ieftine opțiuni cu plecări în perioada 27-30 aprilie și întoarceri între 1-7 mai. Astfel, cele mai ieftine bilete de avion last minute sunt, în ordinea  popularității, în următoarele destinații: Milano (preț mediu: 76 euro), Londra (preț mediu: 89 euro), Paris (preț mediu: 77 euro), Bruxelles (preț mediu: 83 euro), Bologna (preț mediu: 76 euro), dar și destinațiile interne precum București (preț mediu: 82 euro) și Cluj-Napoca (preț mediu: 81 euro).

Recorduri Vola.ro: cele mai ieftine bilete cu plecare din România

Anul acesta, românii au fost prevăzători și și-au organizat din timp călătoriile, astfel încât să profite de prețuri mai mici pentru zborurile dorite. Biletele au fost achiziționate, în medie, cu 80 zile pentru zborurile dus-întors înaintea datei plecării, o măsură foarte inspirată, pentru că, dacă nu le-ar fi rezervat din timp și le-ar fi cumpărat last-minute, ar fi cheltuit cu cel puțin 50% mai mult pentru același zbor. 

Potrivit Vola.ro, cele mai ieftine bilete dus-întors vândute de Vola.ro în această mini-vacanță sunt: România – Italia: 59 euro/persoană, România – Marea Britanie: 79 euro/persoană. 

De asemenea, cele mai ieftine bilete doar dus vândute în această perioadă sunt România – Italia: pornind de la 18 euro/persoană, România – Belgia: pornind de la 20 euro/persoană, România – Marea Britanie: pornind de la 20 euro/persoană, România – Austria: 22 euro/persoană, România – Franța: 23 euro. Trebuie menționat faptul că, pentru a profita de prețuri mai mici, biletele au fost achiziționate, în medie, cu 46 de zile înaintea datei plecării. 

Cum călătoresc românii în mini-vacanța de 1 Mai

În ceea ce privește zilele petrecute de români la destinație în intervalul mini-vacanței de 1 Mai, durata medie este de 5 zile, semn că, în această perioadă, turiștii preferă sejururile mai scurte, o pauză de câteva zile pentru reîncărcarea bateriilor. Potrivit datelor emise de Vola.ro, aceștia călătoresc astfel: 58% dintre rezervări sunt pentru o singură persoană, 24% dintre rezervări sunt pentru două persoane, în timp ce doar 18% dintre rezervări sunt pentru un grup mai mare (de mai mult de trei persoane).

De asemenea, aceștia preferă să călătorească doar cu bagajul de mână permis în cabină: numai 5.3% dintre rezervări au și bagaj de cală. De altfel, achiziția unui bagaj de cală crește semnificativ prețul biletului de avion, media fiind de 67 de euro în plus. 

Nu în ultimul rând, pentru mini-vacanța de 1 Mai, românii preferă zborurile directe (74% dintre zboruri sunt directe) în detrimentul celor cu escală. Fiind vorba despre un sejur de scurtă durată, aceștia preferă să eficientizeze la maximum timpul petrecut la destinație.