Skip to content

Fie că ți-ai propus să vizitezi capitala belgiană sau ai o scurtă oprire în Bruxelles pe parcursul altei călătorii, orașul are nenumărate locuri frumoase de care te vei îndrăgosti.

Te poți plimba toată ziua pe străzile sale, vizitând muzee, admirând clădiri minunate sau căutând comori ascunse. Iar dacă nu ai timp să te organizezi sau să cauți ce să vizitezi în Bruxelles, te ajutăm noi, ca de fiecare dată.

Ce să vizitezi în Bruxelles într-o zi, pentru a descoperi orașul

Grand Place

Orice vizită în Bruxelles trebuie să înceapă de aici – piața central a orașului este superbă, fiind înconjurată de unele dintre cele mai frumoase construcții. Ba chiar face parte din Patrimoniul UNESCO, drept una dintre cele mai frumoase piețe din lume.

Aici vei admira Primăria, Maison du Roi, iar dacă ai noroc și vizitezi orașul în momentul potrivit, poți vedea uriașul covor de flori (este amenajat în luna august) sau bradul de Crăciun, înconjurat de căsuțe magice cu produse locale.

Manneken Pis

Plimbă-te în continuare pe străduțele din Centrul Vechi și găsește-l pe Manneken Pis. Este vorba despre faimoasa statuie de bronz a băiețelului care urinează, care există aici din secolul al XVII-lea. În anumite perioade din an și de unele sărbători, statuia este îmbrăcată tematic, spre entuziasmul turiștilor.

Mont des Arts

Grădinile Mont des Arts sunt locul perfect în care să admiri natura, dar și arhitectura deosebită a zonei, cu o porție de gofre belgiene în mână, înainte să treci la următoarele obiective turistice.

mont des arts

Palatul Regal din Bruxelles

Palatul monarhiei belgiene își deschide porțile pentru călători și curioși în fiecare vară, când multe dintre camerele și saloanele sale impresionante pot fi vizitate în mod gratuit, doar cu o rezervare online.

Dacă nu vizitezi Bruxelles vara, poți admira totuși exteriorul Palatului, pentru ca apoi să faci o plimbare în Parc de Bruxelles.

Catedrala Sf. Mihail și Sf. Gudula

Din zona Palatului poți porni înapoi spre centru, cu o oprire la catedrala națională, unde au avut și au în continuare loc numeroase evenimente regale importante. Aceasta este construită în stil gotic și poate fi vizitată gratuit.

Galeriile Saint Hubert

Cele trei galerii comerciale au fost inaugurate în 1847. Bineînțeles, atunci nu conțineau aceleași magazine precum în prezent, ci doar aceeași arhitectură superbă, pe care o poți admira de-a lungul lor.

Se povestește că personalități ca Victor Hugo, Alexandre Dumas și Edgar Quinet frecventau Galeriile Saint Hubert, mai ales pentru Taverne du Passage, care purta numele de Café des Arts până în 1892.

Acum, în călătoria ta, te poți plimba pe urmele lor, în timp ce faci câteva cumpărături pentru acasă sau savurezi praline belgiene și ciocolată.

Mini Europa

Dacă timpul îți permite, mergi până în partea de nord a orașului, pentru a vizita alte două atracții celebre și interesante: Mini Europa și Atomium. Poți ajunge acolo cu transportul în comun, în aproximativ jumătate de oră.

Mini Europa este un parc tematic, în aer liber, care îți oferă ocazia să vezi miniaturi excelente ale unor obiective turistice iconice. Practic, poți vizita pe repede-înainte întreaga Europa, în doar câteva ore.

Atomium

Chiar lângă Mini Europa vei vedea o construcție cel puțin interesantă. Aceasta poartă numele de Atomium și a fost construită în 1958, cu ocazia unui eveniment mondial găzduit de Bruxelles – Expo 58.

Monumentul trebuia să rămână în picioare doar pe durata expoziției, însă a devenit simbolul orașului și este acum vizitat de turiști din întreaga lume. În interior vei găsi expoziții diverse, un restaurant, precum și un punct de belvedere perfect pentru a încheia o vizită în Bruxelles.

Acestea fiind spuse, fie că pleci într-o călătorie special pentru capitala Belgiei sau te oprești aici cu ocazia unei escale mai lungi, fă turul de mai sus și vei cunoaște un nou oraș european de pus pe listă. Dacă nu ai încă bilete de avion, rezervă-le acum pe Vola.ro!