Norvegia: Restrictii de calatorie

Incepand de duminica, 15 martie 2019, persoanele care se intorc in Romania din Norvegia vor intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

1. Pasagerii nu au voie sa intre in Norvegia.
– Acest lucru nu se aplica cetatenilor si rezidentilor Norvegiei.
– Acest lucru nu se aplica cetatenilor din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda (Republica), Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si pasagerilor cu pasaport britanic, daca sunt rezidenti sau lucreaza in Norvegia. Daca nu isi pot dovedi resedinta in Norvegia, trebuie sa isi poata dovedi cetatenia intr-una din tarile enumerate mai sus.
– Aceasta nu se aplica pasagerilor cu viza eliberata de Norvegia dupa 15 martie 2020.
– Acest lucru nu se aplica echipajului aerian.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor in tranzit.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care au o responsabilitate speciala de a ingriji rezidentii din Norvegia sau care au motive puternice ce tin de ajutorul social.

Acest lucru nu se aplica urmatorilor pasageri:
– pasagerii cu pasaport diplomatic sau de serviciu atunci cand sunt acreditati in Norvegia;
– pasageri cu carte de identitate diplomat sau carte de resedinta Schengen eliberata personalului diplomatic;
– tranzitul lucratorilor catre platformele petroliere si altele similare;
– Personalul NATO cu ordin de calatorie;
– pasageri cu certificat de zbor valabil la serviciu;
– marinari aflati in tranzit catre sau dinspre nave;
– transportatori profesionisti de marfuri;
– personal media ce calatoreste in interes de serviciu;
– pasageri de croaziera in croazierele care au inceput inainte de 16 martie 0800 CET care tranziteaza Norvegia pentru a se intoarce acasa.

2. Urmatorii pasageri trebuie sa intre in carantina la domiciliu de 14 zile:
– cetatenii si rezidentii ai Norvegiei;
– cetateni din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda (Republica), Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si pasageri cu pasaport britanic, care sunt rezidenti sau lucreaza in Norvegia;
– pasagerii care au o responsabilitate speciala pentru ingrijirea rezidentilor din Norvegia sau care au motive puternice ce tin de ajutorul social.

3. Tot echipajul si pasagerii trebuie sa completeze formularul de informatii privind sanatatea publica si sa il predea autoritatii aeroportului local la sosire.

4. Pasagerilor li se permite sa calatoreasca in Svalbard numai dupa ce au stat in carantina in alte parti din Norvegia.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Vola.ro este permanent in legatura cu toate companiile aeriene, asa ca primim informatii actualizate despre situatia anularilor sau modificarilor de orar de zbor.
In cazul in care zborul tau sufera orice fel de modificari (anulare sau modificare orar de zbor) , procedura este urmatoarea:
  • Vei fi informat pe email ca zborul tau este anulat (prioritizam informarile in ordinea datei de plecare)
  • Vom face toate demersurile pentru a solicita companiei aeriene rambursarea biletelor emise
  • Dupa ce primim informatii despre optiunile de rambursare oferite de compania aeriana, te vom contacta pe email sau telefonic pentru a iti prezenta optiunile de rambursare (acest proces dureaza mai mult in aceasta perioada, aproximativ 30 de zile).

Vezi aici lista cu zborurile anulate in acest moment.

Este important sa stii ca avem un numar foarte mari de anulari de procesat si solicitari de anulare din partea clientilor nostri, motiv pentru care raspundem cu intarziere la email-uri.
Iti multumim pentru intelegere.