Noi reguli la intoarcerea in Romania dintr-o tara galbena

Intra in vigoare din 20 februarie 2021, ora 12.

A fost actualizata lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta. Astfel, in afara de obligativitatea carantinei de 14 zile la intoarcerea din tarile galbene, calatorii sunt obligati sa prezinte si un test COVID-19 negativ facut cu 72 de ore inainte de intrarea in tara la imbarcarea intr-un mijloc de transport in comun (autocar, avion) si vor sta 10 zile in carantina la intoarcerea in tara. 

La venirea in tara pe cale terestra cu masina, daca nu este prezentat un test negativ PCR, carantina este obligatorie 14 zile (nu 10 ca in cazul testului).

EXCEPTII:

Persoanele care au avut COVID-19 in ultimele 90 de zile, care trebuie sa prezinte un test pozitiv facut in ultimele 90 zile, dar nu in ultimele 14 zile.

Persoanele vaccinate cu a doua doza de vaccin, la 10 zile de la rapel (a doua doza).

Copiii sub 3 ani.

Tari pe lista galbena, in ordinea indicelui si dupa regiune. 

Muntenegru, Cehia, San Marino, Monaco, Andorra, Estonia, Slovenia, Portugalia, Spania, Letonia, Albania, Slovacia, Guernsey, Franta, Suedia, Malta, Serbia, Luxemburg, Marea Britanie, Gibraltar, Olanda, Italia, Irlanda, Moldova, Belgia, Belarus, Austria, Macedonia de Nord, Elvetia, Polonia, Ungaria, Georgia, Cipru.

Orientul Mijlociu: Israel, Bahrain, Liban, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar, Palestina, Iordania.

Asia: Maldive

America de Nord: SUA, Canada

America Centrala si de Sud: Turks & Caicos, St. Lucia, St. Vincent & Grenadines, Aruba, SUA, Puerto Rico, St. Maarten, Panama, Barbados, Antigua & Bermuda, Brazilia, Peru, Falkland, Chile, Argentina, Uruguay, Columbia.

Africa: Seychelles, Africa de Sud.

lista galbena