Skip to content

Muzee din Roma pe care le poți vizita online în această perioadă

Cu toții suntem de acord că un muzeu se vizitează cel mai bine ”pe viu”, fără grabă. Din păcate, în această perioadă, acest lucru este puțin mai dificil. Prin urmare, ți-am pregătit mai jos o listă cu muzee din Roma pe care le poți parcurge din confortul propriei case.

Muzeul Vatican

Are una dintre cele mai impresionante colecții de artă din lume și nu ți-ar ajunge o zi să îl parcurgi în detaliu. Din fericire, acum există un ghid online care include tururi în 360 și video-uri cu multe dintre camerele și aripile muzeului. Îl poți accesa aici.

Muzeele Capitoline

Colosseumul și Forumul Roman sunt cu adevărat fascinante, dar multe dintre descoperirile din Roma Antica se află de fapt înăuntrul Muzeelor Capitoline. Până le vei putea (re)vizita, poți accesa un tur virtual aici.

Piața lui Traian

Găsești aici un tur virtual care te va ajută să descoperi artefactele din jurul Pieței lui Traian - un complex de ruine aflat în apropierea Columnei lui Traian.

Museo dell'Ara Pacis

Acest altar dedicat păcii a fost construit pentru a celebra întoarcerea împăratului Augustus dintr-o campanie militară din Spania. Are o istorie de mai bine de 2000 de ani. Turul virtual poate fi accesat aici.