Skip to content

Ești călătorul acela care își stabilește datele de plecare în funcție de ce se întâmplă interesant prin lume? Și Mike la fel. Personajul nostru din Vola Flying Friends e mereu cu ochii pe evenimente, mai ales pe cele unde distracția e elementul principal.

El a făcut deja planul pe 2023, așa că împărtășește și cu tine calendarul de petreceri, festivaluri și evenimente de neratat anul acesta!

Top 10 evenimente în 2023, din toată lumea

1. Carnavalul de la Veneția

Când și unde: 16-21 februarie, Veneția, Italia

An de an, venețienii și nu numai se costumează și defiliează pe străzile orașului. Este un obicei vechi, datând din secolul al doisprezecelea, care s-a păstrat până în prezent.

Rochiile, costumele și măștile specifice pot fi admirate timp de aproximativ zece zile, în luna februarie, așa că dacă vrei să participi la spectacolele stradale, grăbește-te și rezervă bilete de avion spre Veneția cât mai curând!

2. Carnavalul de la Rio de Janeiro

Când și unde: 17-25 februarie, Rio de Janeiro, Brazilia

Dacă îți plac petrecerile, mulțimile, muzica ritmată și hainele extravagante, trebuie neapărat să ajungi, o dată în viață, la Carnavalul de la Rio. Aproximativ cinci milioane de oameni vin anual în oraș, special pentru cel mai mare carnaval din întreaga lume.

În 2023, Carnavalul are loc spre finalul lunii februarie, așa că mai ai timp să ajungi. Iar dacă mergi, nu rata Sambadrome, competiția de samba pe care nu o vei uita niciodată!

3. Holi

Când și unde: 8 martie, India

Majoritatea călătorilor asociază India cu retreaturi de yoga, meditație, temple și tradiții religioase. Printre tradițiile locale se numără, însă, și o petrecere imensă și plină de culoare!

Holi este festivalul culorilor, un eveniment hindus antic, care anul acesta are loc pe 8 martie. Așadar, dacă ai pe lista cu dorințe o călătorie în India, acum este momentul. Te vei bucura de o zi colorată, veselă și cu adevărat unică!

4. Time Warp Festival

Când și unde: 1 aprilie, Mannheim, Germania

Cu peste douăzeci de ani de tradiție, Time Warp este unul dintre cele mai tari evenimente din industria muzicii techno. Petrecerea de anul acesta are loc după patru ani de pauză și se anunță a reveni în forță, așa că nu rata ocazia. Pune festivalul pe lista cu evenimente în 2023!

5. TRIIP Festival

Când și unde: 2-4 iunie, Malta

Dacă te pasionează muzica electronica, nu rata prima ediție a festivalului TRIIP, ce va avea loc în Malta. Insula va găzdui DJ de top, curatoriați de către Fisher, printre care Loco Dice și Claptone.

Vei petrece trei zile și trei nopți, apoi te vei putea bucura de o vacanță în Malta, căci vremea la început de iunie va fi ideală atât pentru stat la soare, cât și pentru explorat atracțiile locale.

6. Primavera Sound Festival

Când și unde: 1-3 iunie în Barcelona, 8-10 iunie în Madrid

Primavera este unul dintre festivalurile globale celebre, iar anul acesta line-up-ul este mai mult decât interesant. Pe scenă vor urca Pet Shop Boys, Blur, Halsey, Kendrick Lamar, Depeche Mode, Rosalía, Calvin Harris și mulți alții – cu alte cuvinte, câteva ceva pentru fiecare!

Primavera Sound festival

7. NOS Alive Festival

Când și unde: 6-8 iulie, Lisabona, Portugalia

NOS este festivalul care strânge laolaltă toată Portugalia, dar și turiștii care vor să se bucure de concerte ale unor nume internațioale, în timp ce ziua se bucură de vremea superbă tipic portugheză.

Anul acesta, în line-up sunt Idles, Sam Smith, Lizzo, Red Hot Chili Peppers, Tash Sultana, The Black Keys și nu numai.

Iar dacă vrei să explorezi mai mult din Portugalia, iată câteva idei de destinații perfecte.

8. Tomorrowland Festival

Când și unde: 21-23 iulie și 28-30 iulie, De Schorre, Belgia

Festivalul Tomorrowland nu mai are nevoie de nicio prezentare în rândul celor care adoră muzica electronică și distracția. Peste 400.000 de oameni sunt așteptați și în 2023, la cele peste 15 scene diferite.

Tema ediției se numește Ascendo, iar noi te lăsăm să descoperi pe cont propriu ce te așteaptă. Nu uita, totuși, să te înscrii din timp pentru a te asigura că prinzi biletele mult dorite!

9. Lollapalooza Festival

Când și unde: 21-23 iulie, Paris, Franța

Lollapalooza a luat naștere în 1991 și, de atunci, se organizează în mai multe orașe din lume. Anul acesta, la ediția din Paris, îi poți vedea live pe Kendrick Lamar, Kygo, Lil Nas X, Rosalia și Aya Nakamura.

10. Sziget Festival

Când și unde: 10-15 august, Budapesta, Ungaria

Sziget e un festival renumit și la care poți ajunge foarte ușor din România. Anul acesta, te poți bucura de concerte extraordinare – Billie Eilish, Imagine Dragons, David Guetta, Diplo, Florence + The Machine, Foals și Nothing but Thieves sunt pe line-up!

Iar dacă nu ai găsit varianta câștigătoare din lista de mai sus, vezi și aceste evenimente ce au loc primăvara în toată Europa.

Acestea fiind spuse, oportuntățile de distracție sunt nelimitate. Trebuie doar să te hotărăști și să-ți rezervi bilelete de avion pe Vola.ro!