Luxemburg: Restrictii de calatorie

Toate persoanele care se intorc in Romania din Luxemburg vor intra in auto-izolare la domiciliu timp de 14 zile, chiar daca sunt asimptomatice.

Pasagerii nu au voie sa intre in Luxemburg.

– Acest lucru nu se aplica cetatenilor luxemburghezi si membrilor familiilor lor, pentru a se intoarce acasa.
– Acest lucru nu se aplica cetatenilor Uniunii Europene, cetatenilor statelor membre Schengen si statelor asociate Schengen, pasagerilor din Regatul Unit si membrilor familliilor lor, pentru a se intoarce acasa.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care au un statut de rezident pe termen lung in conformitate cu Directiva Europeana 2003/109 / CE privind rezidentii pe termen lung, precum si oricarui alt pasager care are un drept de sedere in conformitate cu directivele europene precum si cu legislatia nationala in Marele Ducat al Luxemburgului sau una dintre tarile vecine.
– Acest lucru nu se aplica profesionistilor din domeniul sanatatii, cercetatorilor din domeniul sanatatii si personalului medical pentru varstnici.
– Acest lucru nu se aplica lucratorilor transfrontalieri.
– Acest lucru nu se aplica membrilor corpului diplomatic, personalului organizatiilor internationale, armatei, personalului cooperarii pentru dezvoltare si ajutorului umanitar, in timpul exercitarii functiilor respective.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care calatoresc pe uscat catre tara de origine. Trebuie sa aiba o dovada a calatoriei inainte.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care calatoresc din motive familiale urgente, justificate in mod corespunzator.
– Acest lucru nu se aplica pasagerilor care doresc sa solicite protectie internationala sau subsidiara in Marele Ducat al Luxemburgului sau care calatoresc din alte motive umanitare.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi masuri luate de state in contextul raspandirii infectiei cu coronavirus, iti recomandam sa consulti cu regularitate website-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE).