Skip to content

București, 24 august 2023

  • Agenția de turism online Vola.ro anunță că a înregistrat o scădere medie a prețurilor de 20% în luna septembrie față de luna august.
  • Prețul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion este de 230 de euro, pe când în august a fost de 289 de euro.
  • Danemarca, Belgia, Portugalia și Grecia, printre cele mai ieftine destinații de toamnă.
  • Majoritatea orașelor de city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 decât în august 2023, cele mai mari diferențe de preț înregistrându-se pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie față de august, Dublin, bilete cu 28% mai ieftine în septembrie față de august, Amsterdam, bilete cu 19% mai ieftine în septembrie față de august.

După o creștere a tarifelor la biletele de avion, creștere generată de perioada concediilor, agenția de turism online Vola.ro anunță că a înregistrat o scădere medie a prețurilor de 20% în luna septembrie față de luna august. Altfel spus, călătorii care își doresc un nou city-break în Europa sau familiile care vor o ultimă escapadă înainte de a începe școala copiilor pot profita din plin de această perioadă pentru a face rezervări.

Vola.ro: prețurile la biletele de avion scad semnificativ în lunile de toamnă!

În ultima perioadă, pe fondul cererii mari din sezonul estival, industria aviatică a fost marcată de o serie de fenomene care au avut un impact important asupra pasagerilor: creșteri de prețuri, anulări sau întârzieri masive ale zborurilor, haos pe aeroporturi din cauza lipsei de personal etc. Însă vestea bună este că specialiștii confirmă o scădere a prețurilor pentru biletele de avion pentru această toamnă.

Potrivit datelor Vola.ro, biletele de avion pentru luna septembrie 2023 vor fi mai ieftine cu 20% decât cele din august, raportarea fiind făcută la nivelul unei luni. De exemplu, prețul mediu pentru septembrie 2023 la biletele de avion către un oraș european este de 230 de euro în comparație cu prețul mediu pentru august 2023, când tarifele medii ajungeau la 289 de euro.

În acest context, vestea că prețurile vor scădea în lunile de toamnă va juca un rol important în deciziile de călătorie ale românilor, mai ales că sunt mulți care doresc să plece în afara sezonului estival, când tarifele sunt mai mici peste tot și aglomerația e redusă. Prețurile biletelor de avion au urmat un trend ascendent până la 27 august, fiind și sezon estival, însă, după această dată, ele vor descrește constant până la începutul lunii octombrie.

Care sunt destinațiile spre care putem călători ieftin toamna aceasta?

Septembrie este o luna bună de călătorit, anunță specialiștii. Prețurile sunt accesibile inclusiv către destinații care sunt în mod tradițional mai scumpe din punctul de vedere al costului mediu/bilet, precum Olanda, Danemarca sau Portugalia. De asemenea, majoritatea orașelor de city-break sunt mai ieftine în septembrie 2023 decât în august 2023, cele mai mari diferențe de preț înregistrându-se pentru Bruxelles, bilete cu 37% mai ieftine în septembrie față de august, Dublin, bilete cu 28% mai ieftine în septembrie față de august, Amsterdam, bilete cu 19% mai ieftine în septembrie față de august. În plus, cel mai ieftin oraș din topul destinațiilor populare de city-break este Veneția, cu prețuri de 165 de euro în septembrie, cu 16% mai puțin decât în august.

De altfel, cea mai ieftină țară din punctul de vedere al scăderilor tarifare observate este Danemarca, unde prețurile la zboruri sunt cu 40% mai ieftine în septembrie față de august. Urmează Belgia (prețuri cu 37% mai ieftine), Portugalia și Grecia (prețuri cu 29% mai ieftine), dar și Olanda (prețuri cu 23% mai ieftine).

Și cum vremea se anunță a fi una caldă și în septembrie, inclusiv în destinațiile de plajă preferate de români, e un moment numai bun pentru a face noi planuri de concediu!

Despre Vola.ro
În 2023 Vola.ro a fost desemnată cea mai cunoscută, utilizată și mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.
În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 mln EUR.
Pentru mai multe informații, va rugăm să ne contactați la [email protected]