Skip to content

Indiferent care este anotimpul tău preferat, cu siguranță ești de acord când spunem că vacanțele de primăvară au un farmec doar al lor. Oricâte cuvinte am folosi pentru a descrie copacii înfloriți și vremea perfectă, nu ar fi suficiente.

Așadar, trecem direct la subiect și îți propunem câteva locuri de vizitat primăvara, peste tot în lume. Iar dacă ești iubitor sau iubitoare de natură, vei adora sugestiile de mai jos cu atât mai mult.

Iată 7 orașe și grădini de vizitat primăvara în Europa și în restul lumii!

1. Keukenhof, grădinile cu lalele de lângă Amsterdam

Dacă ai văzut pe social media poze cu mii de lalele colorate, este foarte posibil ca aceastea să fi fost făcute în grădinile olandeze Keukenhof. Acestea cuprind peste șapte milioane de flori și peste 800 de tipuri diferite de lalele, aranjate în felurile forme, în funcție de nuanțe sau de soi. Te poți plimba prin mai multe zone tematice și nu te vei plictisi nicio clipă!

Parcul Keukenhof poate fi vizitat zilnic, din martie până pe 15 mai, între orele 8 și 19:30, iar biletele pot fi cumpărate online pe site-ul Keukenhof.

2. Grădinile Versailles, Paris

Parisul este superb pe timp de primăvară, iar grădinile Palatului Versailles sunt locul ideal în care să te retragi după o zi întreagă de plimbat prin oraș.

versailles

Dacă te întrebi de ce sunt atât de speciale, ei, bine, Grădinile Versailles se întind pe 300 de hectare și sunt împărțite în mai multe zone atent aranjate. Vei vedea statui, fântâni, canale, vegetație tunsă la perfecțiune și o eleganță greu de egalat.

Grădinile pot fi vizitate în mod gratuit pe tot parcursul anului, mai puțin în zilele în care au loc show-uri de fântâni, din aprilie până în octombrie.

3. Kew Gardens, Londra

Chiar dacă pare o metropolă modernă și aglomerată, Londra ascunde și mici surprize pentru iubitorii de natură. Pe timp de primăvară, Kew Gardens sunt superbe și pline de flori, palmieri și nenumărate specii de alte plante fascinante.

Denumite Kew, aceste grădini formează, de fapt, Grădina Botanică Regală, loc inclus în Patrimoniu UNESCO. Așadar, dacă ajungi în Londra, nu rata o vizită aici!

4. Grădinile complexului Alhambra, Granada

Spania este o țară foarte bogată în peisaje superbe, palate unice și grădini exotice. De exemplu, în Granada, în zona Andaluziei, găsești Alhambra, un complex inedit de palate și grădini. Poți admira ore întregi arhitectura islamică, portocalii parfumați, fântânile și sutele de plante înflorite.

gradina granada

5. Jardin Majorelle, Marrakech

Ceva mai la sud de Granada, în Maroc, vila pictorului francez Jacques Majorelle este înconjurată de cea mai frumoasă grădină. Aceasta a fost proiectată și creată în patru ani de zile, cu atenție la fiecare mic detaliu. Apoi, grădina a fost cumpărată de Yves Saint Laurent și Pierre Bergé în 1980.

Aici te poți plimba printre cactuși, palmieri și alte plante exotice, apoi poți vizita vila și îi poți admira arhitectura și culorile inedite.

6. Grădina Botanică din Brooklyn, New York

Dacă te tentează o călătorie la mare distanță, iar Statele Unite erau de multă vreme pe lista ta, primăvara este perioada perfectă să te plimbi prin Grădina Botanică din Brooklyn. Cireșii sunt înfloriți, dar și magnoliile, orhideele, lalelele și alte zeci de flori colorate și parfumate!

Poți vedea online orarul și îți poți programa vizita pe site-ul Grădinii Botanice.

7. Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch, Pattaya

Dacă Statele Unite ale Americii nu se află în planul tău, dar ești tentat(ă), în schimb, de Asia, o vizită în Thailanda poate fi inclusă cu ușurință pe lista cu locuri de vizitat primăvara.

gradina nong nooch thailanda

Chiar dacă anotimpurile în Thailanda nu sunt similare cu vremea din Europa, aprilie poate fi o lună bună în care să vizitezi Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch, una dintre cele mai cunoscute grădini de pe continent. Caracterizată prin geometrie perfectă și o mulțime de statuete specifice locului, este o destinație unică, de care te vei bucura, fără îndoială.