Skip to content
Actualizat in: 28/08/2023

Distribuie pe:

De când n-ai mai plecat într-o vacanță cu adevărat specială, în care să vezi și să înveți câte ceva nou în fiecare zi? Probabil că a trecut ceva timp.

Vestea bună este că Italia a anuntat ca își va redeschide granițele pentru turiști pe baza dovezii care atestă că ai fost vaccinat. Iar când vine vorba despre călătorii care merg direct la suflet, noi credem că această țară nu are egal.

Așadar, dacă ești gata să planifici o vacanță, noi suntem la fel de entuziasmați ca tine și îți stăm la dispoziție cu tot ce ai nevoie. Astăzi îți povestim despre Napoli, un oraș încântător, pe care îl vei adora de la primul gelato.

Cum ajungi în Napoli?

În această perioadă, biletele de avion spre Napoli au prețuri foarte mici. Poți opta pentru zboruri directe cu decolare din București sau zboruri cu escală din alte orașe ale țării.

Rezervă-ți biletele pe Vola.ro și nu uita să-ți iei și asigurarea Vola Rambursabil, foarte utilă în cazul în care nu mai poți pleca, din orice motive ce pot fi dovedite. Dacă se întâmplă ceva, poți primi înapoi 90% din prețul zborurilor plătite.

Unde te cazezi în Napoli?

Când cauți cazare în Napoli, poți merge la sigur rezervând o camera în inima orașului, în Centro Storico. Aici vei găsi cele mai populare obiective turistice, restaurante pe toate gusturile și bugetele, precum și o atmosferă veselă și mereu agitată.

Dacă vrei să stai puțin mai departe de mulțimile de turiști, dar totuși să ai acces la viața orașului, rezervă-ți cazare în Chiaia. Este un cartier boem și liniștit, plin cu magazine high-end și restaurante rafinate.

În cazul în care cauți liniște deplină, poți sta în zona Posillipo sau Vomero. Chiar dacă acestea se situează mai departe de centru, activitățile sunt numeroase, iar panorama este superbă.

Ce să faci în Napoli: Top 10 activități de neratat

1. Vezi Domul

Dacă ai mai fost în Italia sau în alte țări europene, știi că aproape fiecare oraș mare are o catedrală principală, de cele mai multe ori situată chiar în centru. Este și cazul Napoli.

Domul este impresionant, așa că fă-ți timp să-l vezi atât din exterior, cât și din interior. Vei găsi acolo și moaștele Sfântului Gennaro, protectorul orașului: o fiolă cu sânge și craniul acestuia, păstrate într-o raclă specială din argint.

P.S.: Când intri în Catedrală, nu uita să privești spre tavan; picturile și detaliile arhitecturale sunt fascinante!

2. Vizitează Catacombele San Gennaro

Dacă tot l-am menționat pe San Gennaro, îți recomandăm să vizitezi și catacombele cu același nume. În cazul în care adori să descoperi locuri inedite, în care nu ajung toți turiștii, acesta este unul dintre ele. Te poți plimba printre mii de morminte și cripte, care ascund secole de istorie zbuciumată.

3. Admiră Piazza del Plebiscito

Aceasta este cea mai mare piață din oraș, cu superba Biserică San Francesco di Paola în centrul său. Coloanele perfecte te vor impresiona, fără îndoială, mai ales dacă le vezi seara, atunci când sunt luminate.

În trecut, piața a fost folosită pe post de parcare. Astăzi, este o zonă pietonală, în care localnicii își dau întâlnire și se relaxează în aer liber. Tot aici vezi găsi și nenumărați artiști stradali.

4. Plimbă-te prin Cartierul Spaniol

Dacă vrei să guști puțin din atmosfera autentică napoletană (și dintr-o pizza la fel de autentică), fă neapărat o plimbare prin Quartieri Spagnioli. Este o zonă extrem de colorată, vie, plină de clădiri vechi și boeme, străduțe incredibil de înguste și cafenele cochete.

Cartierul spaniol Napoli Italia

5. Fă un tur al Castelului Nuovo

Încă de cum ajungi în Napoli, probabil te vei întreba ce este clădirea cu turnuri crenelate care se vede în zare. Este vorba despre Castel Nuovo, o construcție care datează încă din anul 1279. Inițial, acesta a fost reședință regală, însă în prezent este clădire administrativă și adăpostește Muzeul Municipal, pe care îl poți vizita.

6. Mănâncă cea mai bună pizza din viața ta la L'Antica Pizzeria Da Michele

Dacă ai obosit după atâtea plimbări și explorări, poate că este timpul să iei o pauză de masă. Multe locuri pretind să aibă cea mai bună pizza din Italia, însă L’Antica Pizzeria Da Michele chiar reprezintă un fenomen aparte. Vei ști acest lucru când vei vedea cozile interminabile, indiferent de zi sau de oră. Ai încredere în noi, căci merită toată așteptarea!

7. Descoperă ce are de oferit Napoli în materie de street food

Napoli este o destinație de top pentru gurmanzi. Așadar, dacă ești un foodie autodeclarat, rezervă aici un tur culinar.

Street Food Napoli Italia

În doar două sau trei ore, vei descoperi pizza fritta, adică pizza prăjită, arancini (biluțe prăjite din orez, cu umpluturi diverse), covrigei taralli, baba (un fel de savarină foarte însiropată) și sfogliatelle, un desert tipic napoletan. Vei vizita și o fabrică de limoncello, une vei și gusta faimosul lichior din lămâi italienești.

8. Fă turul orașului pe Vespa

Dacă ai privit admirativ italienii pe scutere și ți-ai dorit să fii și tu unul dintre ei pentru o zi, acum o poți face. Rezervă aici un tur de câteva ore pe Vespa, alături de un ghid local.

Vă veți plimba pe străzi celebre și prin zone mai puțin cunoscute, pentru a explora Napoli în toată splendoarea sa. Printre altele, vei descoperi Parco Virgiliano, de unde vei putea admira golful și vei merge pe Via Orazio, pentru a admira priveliștea Vezuviului.

9. Vizitează Muzeul Arheologic

Dacă vrei să ai mai mult contact cu partea de istorie a orașului și a împrejurimilor, intră în Muzeul Arheologic. Aici vei învăța mai multe despre mitologia antică și vei putea vedea artefacte și diverse obiecte din Pompeii și Herculaneum, orașe acoperite de cenușa vulcanică, după eruperea Vezuviului.

10. Descoperă orașele acoperite de cenușa vulcanică și urcă pe Muntele Vezuviu

Dacă ajungi în Napoli, ar fi păcat să nu vizitezi și ruinele orașelor Pompeii și Herculaneum. Poți alege tururi ghidate, pentru a înțelege mai bine istoria acestor locuri și pentru a descoperi toate zonele interesante.

Dacă vrei să mergi în Pompeii, rezervă aici o excursie de o zi. Vei fi ghidat de un arheolog profesionist, care îți va răspunde la orice întrebare.

Dacă ai timp să vizitezi și Herculaneum, există excursii ghidate și acolo. Fostul oraș se afla mai aproape de Veziviu decât Pompeii. Prin urmare, cenușa a acoperit mai mult din el.

Nu în ultimul rând, dacă vrei să te aventurezi ceva mai mult, fă o drumeție pe Muntele Vezuviu, pentru a vedea craterul vulcanului. Este o experiență unică, pe care nu o vei uita prea curând!

Orice ai plănui să faci la destinație, ia-ți de acum biletele de avion spre Napoli și, apoi, rezervă-ți cazarea și asigurarea de călătorie. Vola.ro îți stă la dispoziție în tot acest proces, așa că nu ezita să ne ceri recomandări, sfaturi și oferte!